Top 10 bezienswaardigheden in Parijs om te zien & doen

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Parijs! Welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen? Wat te doen in Parijs? Het is een van de veelgestelde vragen bij een eerste bezoek aan Parijs. Parijs is een openluchtmuseum en heeft heel wat meer dan 10 hoogtepunten en toeristische trekpleisters. Er is werkelijk zoveel te beleven. Ook wij ontdekken bij elk bezoek wel nieuwe leuke dingen om te doen. De vele bezienswaardigheden in Parijs, leuke activiteiten, bekende musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs een topbestemming is en blijft voor toeristen. Parijs kent heel wat leuke plekken die je niet mag missen.

Dit is onze top 10 bezienswaardigheden en activiteiten in Parijs die je moet zien en doen. De leukste highlights en attracties in Parijs die je niet mag missen. Door je tickets voor de bezienswaardigheden in Parijs vooraf te kopen, kan je de wachtrij vermijden en veel vlugger genieten van jouw bezoek. Lees ook onze veelgestelde vragen over de bezienswaardigheden, highlights en hoogtepunten in Parijs. Ontdek er een kaart van de bezienswaardigheden in Parijs, wat te doen in Parijs in 2 of 3 dagen, de gratis bezienswaardigheden, enz…

  Add a header to begin generating the table of contents
  Bezienswaardigheden Parijs top 10
  Bezienswaardigheden Parijs wat je moet zien en doen

  #1 Eiffeltoren: meeste bekende bezienswaardigheid in Parijs

  Ongetwijfeld de meest bekende bezienswaardigheid, de Eiffeltoren in Parijs. Naar aanleiding van de wereldtentoonstelling van 1889 ontworpen door Gustav Eiffel. Bestaande uit 3 verdiepingen waarvan de hoogste verdieping 276 meter hoog is. De eerste en tweede verdieping zijn per trap en lift bereikbaar. Naar de 3e verdieping gaat alleen een lift. In totaal is de Eiffeltoren 330 meter hoog, als je de antenne op de top meerekent.

  Vaak staan er gigantische wachtrijen aan de voet van de Eiffeltoren maar geduld wordt beloond. Het magische uitzicht over Parijs is werkelijk adembenemend. Leuk om weten: heel wat parijzenaars waren aanvankelijk niet zo gecharmeerd door de Eiffeltoren. Nu het onmiskenbare symbool van de Franse hoofdstad.

  Tickets Eiffeltoren →

  #2 Louvre: hoogtepunt in Parijs die je absoluut moet zien en doen

  Het Louvre in Parijs, het bekendste en grootste museum ter wereld mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je bezoek aan Parijs. Het Louvre is, naast de Eiffeltoren, een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Parijs. En terecht. Het culturele symbool van Parijs met een aantal wereldberoemde kunstwerken zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci of de Venus van Milo. De kunstwerken beslaan een geschiedenisperiode van maar liefst 5000 jaar.

  Je trekt er best een volledige dag voor uit. Tip: koop je ticket zeker vooraf om zo de wachtrij te vermijden.

  Tickets Louvre →

  #3 Sacré-Coeur: genieten van een prachtig uitzicht over Parijs

  De Sacré-Coeur ligt op de heuvel Montmartre en behoort ook zeker tot de top 10 trekpleisters van Parijs. De Sacré-Coeur werd in 1871 gebouwd om de slachtoffers van Frans/Duitse oorlog te herdenken. Op de Eiffeltoren na, heeft de Sacré-Coeur het hoogste uitkijkpunt van de stad. 

  De toegang tot de Sacré-Coeur is gratis. Vanaf de koepel (die wel betalend is) heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Om de Sacré-Coeur te bereiken moet je eerst 237 treden beklimmen of je neemt de kabelbaan omhoog. Ook voor een bezoek aan de crypte is een toegangsprijs. Hou er wel rekening mee dat er ook hier op drukke dagen vaak een lange wachtrij is. Of boek een ticket voor een begeleide wandeling in de Sacré-Coeur en geniet daarna van een geweldige wandeling door de wijk Montmartre.

  Tickets Sacré-Coeur + wandeling →

  #4 Arc de Triomphe: klim naar de top van deze leuke bezienswaardigheid

  De Arc de Triomphe in Parijs is 50 meter hoog en staat in het 8e arrondissement, op het drukke verkeersplein Place Charles de Gaulle. Het werd gebouwd in opdracht van Napoleon ter ere van zijn overwinning in de slag bij Austerlitz. De Arc de Triomphe is ontworpen door Jean-François Chalgrin en de bouw nam maar liefst 30 jaar in beslag.

  Na het beklimmen van 284 treden bereik je het panoramisch terras. Met als beloning ook hier een adembenemend uitzicht over de Champs-Élysées en de 12 (stervormige) boulevards.

  Tickets Arc de Triomphe →

  Parijs bezienswaardigheden

  #5 Notre-Dame: highlight in Parijs die je niet mag missen

  Naast de Sacre-Coeur is de Notre-Dame de bekendste kerk van Parijs, gelegen op het eiland Île de la Cité. Wereldberoemd geworden door het boek “De Klokkenluider van de Notre-Dame”, dat Victor Hugo schreef in 1831. De kathedraal is 130 meter lang, 69 meter breed en 35 meter hoog.

  Jaarlijks bezoeken meer dan 13 miljoen toeristen de kathedraal. Daarmee is het een van de meeste bezochte attracties ter wereld. Voor het oog van de ganse wereld ging in het voorjaar van 2019 een deel van de Notre-Dame in Parijs in vlammen op.

  De Notre-Dame is vermoedelijk gesloten tot 2024.

  #6 Jardin du Luxembourg: prachtig stadspark in Parijs

  Jardin du Luxembourg, een van de mooiste en ook grootste stadsparken in Parijs. Jardin du Luxembourg in Parijs is niet te missen tijdens je bezoek aan de lichtstad. Geniet aan de prachtige vijver in een van de typische groene stoelen of je kan er ook gezellig picknicken met een glaasje wijn en wat Franse kaas. Of relax even aan de mooie Médici-fontein. Je kunt er verder heerlijk wandelen door de tuin en Jardin du Luxembourg is ook zeker met kinderen een aanrader.

  Jardin du Luxembourg is vrij toegankelijk en een van de top bezienswaardigheden in Parijs.

  #7 Père-Lachaise: bezoek de beroemde begraafplaats

  De beroemde begraafplaats Père-Lachaise, het grootste kerkhof van Parijs. Zonder twijfel ook een van de top 10 bezienswaardigheiden in Parijs. Een rustige en dromerige plek die jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers trekt. Vooral tijdens de herfst in Parijs heel mooi door de prachtige herfstkleuren.

  Het is een begraafplaats waar vele beroemdheden hun laatste rustplaats hebben. Denk maar aan Edith Piaf, Honoré de Balzac, Jim Morrison, Gilbert Bécaud, Frédéric Chopin of Oscar Wilde. Goed om weten: aan de ingang kan je een plattegrond bekomen van Cimetière du Père-Lachaise om zo geen hoogtepunten te missen.

  Hoogtepunten Parijs

  #8 Boottocht op de Seine: ontdek de toeristische hoogtepunten

  Een boottocht op de Seine blijft een unieke belevenis en uiteraard ook een van de hoogtepunten van Parijs. Je ziet Parijs even op een andere manier en het uitzicht op de prachtige historische gebouwen en bruggen zijn werkelijk prachtig. Erg leuk om te doen in Parijs.

  Vertrekken doe je meestal aan de Eiffeltoren en je vaart langs bekende bezienswaardigheden van Parijs zoals het Grand Palais, Notre Dame, Louvre, Musée d’Orsay, Pont Alexandre-III en uiteraard de Eiffeltoren.

  Tickets boottocht Seine →

  #9 Montmartre: een wijk die je niet mag overslaan

  Montmartre is een van de leukste buurten van Parijs die je niet mag overslaan. Ooit was het een dorpje buiten Parijs maar hoort sinds 1860 tot Parijs. Veel bekende schilders zoals Vincent van Gogh en Picasso hebben hier gewoond en gewerkt. Er zijn heel wat leuke dingen om te doen. Toeristisch is Montmartre wel maar sla even de Sacré-Cœur over (indien je deze uiteraard nog niet hebt bezocht) en slenter door de kleine straatjes. Je zult er het echte Montmartre leren kennen.

  De wijk Montmartre heeft heel wat bezienswaardigheden zoals Place du Tertre, Moulin Rouge, Cimetière de Montmartre of Musée de Montmartre die alleen al voor zijn prachtige tuin met terras een bezoekje waard is. Er is zelfs een wijngaard in Montmartre (Clos Montmartre).

  #10 Château de Versailles: must-see en ideaal als daguitstap

  Het Kasteel van Versailles is een laatste must-see met ruim 10 miljoen bezoekers per jaar. Het bevindt zich op een twintigtal kilometer van Parijs en dus ook perfect te combineren als daguitstap vanuit het centrum van Parijs.

  Naast het kasteel zelf is er een uitgestrekt park met verschillende kleinere kastelen en paviljoens. Het volledige landgoed bedraagt ruim 800 hectare. Je trekt er dus best een volledig dag voor uit en vermijd best de drukste momenten van de dag.

  Tickets Château de Versailles →

  Dit waren de top 10 bezienswaardigheden in Parijs. Hoogtepunten in Parijs die je niet mag missen. Voor de meeste activiteiten in Parijs koop je best je tickets vooraf om zo eventuele wachtrijen te vermijden. Geniet van de mooiste en leukste plekken in Parijs.

  Veelgestelde vragen over bezienswaardigheden, highlights en hoogtepunten in Parijs

  Wat te zien in Parijs? Bij een eerste bezoek aan Parijs moet je zeker de volgende top 10 bezienswaardigheden zien en doen: Eiffeltoren, Louvre, Sacré-Coeur, Arc de Triomphe, Notre-Dame, Jardin du Luxembourg, Père-Lachaise, Boottocht op de Seine, Montmartre en Château de Versailles.

  De leukste wijken in Parijs zijn Saint-Germain-des-Prés (6e), Le Marais (3e & 4e), Quartier Latin (5e) en Montmartre (18e). Maar ook Bastille (12e) en Montparnasse (14e) zijn leuke buurten. Ontdek hier de 5 leukste wijken van Parijs met hoteltips!

  Voor wie Parijs wil bezoeken maar de stad nog niet zo goed kent is een kaart erg handig. Op onderstaande plattegrond kan je de beste bezienswaardigheden van Parijs terugvinden. Ontdek op de kaart zo de leukste toeristische attracties om te bezichtigen in Parijs.

   

  © GetYourGuide

  Heb je maar 2 of 3 dagen om Parijs te bezoeken?
  Dag 1: Eiffeltoren, boottocht op de Seine & Louvre museum (+ Jardin des Tuileries)
  Dag 2: wandelen en winkelen in de leuke wijk Le Marais, bezoek aan de Notre-Dame, wandeling langs de Seine & Jardin du Luxembourg
  Dag 3: Arc de Triomphe, Avenue des Champs-Élysées & wandeling in Montmartre

  Absoluut. Hier zijn een aantal gratis bezienswaardigheden & leuke activiteiten in Parijs: maak een wandeling langs de Seine, prachtig zicht op de Eiffeloren vanaf Trocadéro, bezoek de Sacré-Cœur (toegang is gratis), verken de beroemde begraafplaats Cimitière du Père-Lachaise of ga winkelen in Marché aux Puces de Saint-Ouen (grootste rommelmarkt van Europa). Ook de stadsmusea van Parijs zijn altijd gratis te bezichtigen.

  Deel dit artikel