Beste reisgidsen over Parijs, leuke boeken & stadsgidsen 2024

De beste reisgidsen over Parijs en andere inspirerende boeken over de lichtstad. Naast alle informatie op deze blog mag een goede reisgids of stadsgids over Parijs uiteraard niet ontbreken. We selecteerden voor jou de beste reisgidsen over Parijs 2023/2024.

Een reisgids over Parijs is geen overbodige luxe. In Parijs is veel te zien en je ziet al vlug door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de jaren heen heel wat reisgidsen & boeken over Parijs gelezen en delen graag de beste reisgidsen. Van de nieuwste Bon Appétit Paris (2023) tot Time to momo (2022). Of de populaire Capitool reisgids en ANWB Extra over Parijs. En andere inspirerende boeken over Parijs. Veel leesplezier!

Reisgidsen over Parijs, leuke boeken en stadsgidsen

Reisgids Parijs - Dwars door Parijs - Caroline de Maigret

Dwars door Parijs

CAROLINE DE MAIGRET – NIEUW IN 2024!

Een niet zo heel erg objectieve eetgids. Waar eet je de beste blanquette de veau van Parijs? Voor welke soep met raviolis de crevettes steek je op zondagavond de Seine over? Deze vier auteurs delen in dit boek hun favoriete adressen in Parijs.

Reisgids Parijs - Rob Kemps - Hemel op aarde

Hemel op aarde

ROB KEMPS

In Hemel op aarde neemt Rob Kemps je mee naar Parijs, naar het 20e arrondissement. Daar ligt de plek waar hij het allerliefste is: Père-Lachaise, de beroemdste begraafplaats van Frankrijk en misschien wel van de hele wereld.

Reisgids Parijs - Kleine atlas voor hedonisten Parijs - Hélène Rocco

Kleine atlas voor hedonisten 

HELENE ROCCO

De romantische stad aan de Seine door de ogen van een Nederlandse fotograaf met indrukwekkende verhalen over de cultuur en geschiedenis van deze wereldstad. Reisgids met wandelingen en veel door toeristen onontdekte bijzondere plaatsen.

Reisgids Parijs - Hotspots voor fashion lovers - Megan Hess

Parijs Hotspots fashion lovers

MEGAN HESS

Wat zijn de beste plekken om te eten, te shoppen, te ontspannen en te overnachten in Parijs? Internationaal geprezen illustrator en bestsellerauteur Megan Hess neemt je mee op een persoonlijke tour langs alle Parijse hotspots.

Reisgids Parijs - Bon Appétit Paris - Mara Grimm

Bon Appétit Paris

MARA GRIMM

Waar koop je de beste croissants van Parijs? Hoe eet je als een Parijzenaar? In deze culinaire stijlgids zoekt Mara Grimm het voor je uit. Een nieuw boek over Parijs met talloze verhalen over eten én de beste adressen.

Reisgids Parijs - Capitool Reisgids

Capitool reisgids Parijs 2023

CAPITOOL REISGIDSEN

Met de reisgids Capitool Parijs ben je verzekerd van een goede reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. Deze reisgids over Parijs is opgedeeld in de veertien verschillende streken die Parijs rijk is.

Reisgids Parijs - Anwb Extra

ANWB Extra – Parijs 2023

ANWB

Beleef Parijs met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Parijs. De ANWB Extra reisgids Parijs biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden.

Reisgids Parijs - Lonely Planet Paris - Lonely Planet 2022

Lonely planet Paris 2022

LONELY PLANET

’s Werelds nummer één uitgever van reisgidsen. Het Parijs van Lonely Planet is jouw paspoort voor het meest relevante, actuele advies over wat je kunt zien en overslaan in Parijs. En welke leuke ontdekkingen je te wachten staan.

Reisgids Parijs - Time to momo Parijs 2022 - Roosje Nieman

Time to momo Parijs 2022

ROOSJE NIEMAN

Met de reisgids time to momo Parijs haal je alles uit je stedentrip. Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Bij time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hun stad alleen de echte highlights met je. Een topper.

Reisgids Parijs - Bent Van Looy - Mijn Parijs

Reisgids Mijn Parijs 2021

BENT VAN LOOY

Ruim tweehonderd pagina’s lang gidst Bent Van Looy in Mijn Parijs de lezer op hoogst eigenzinnige wijze door Parijs. Geniet van de plekken die Patrick Modiano inspireerden, of de cafés waar Lino Ventura dronk. Een Belgische editie (2021).

Reisgids Parijs - The 500 Hidden Secrets of Paris - Marie Farman

The 500 Hidden Secrets of Paris

MARIE FARMAN

The 500 Hidden Secrets of Paris onthult 500 buiten de platgetreden paden en interessante details voor iedereen die graag de best bewaarde geheimen van Parijs wil ontdekken. Nieuwe en volledig bijgewerkte reisgids Parijs editie 2022.

Reisgids Parijs - Don't be a tourist in Paris - Vanessa Grall

Don’t be a tourist in Paris

VANESSA GRALL

De beste stadsgids voor onbekend Parijs. Vanessa Grall is een Londens meisje dat naar Parijs is verhuisd. Don’t be a Tourist in Paris is een unieke, warme en inzichtelijke gids. Als je denkt dat je Parijs kent, laat dan dit boek je uitdagen.

Reisgids Parijs - Ongewoon Parijs - boek van Ferry van der Vliet

Ongewoon Parijs

FERRY VAN DER VLIET

Weg van de platgetreden paden op zoek naar kleine achterafstraatjes, kleurrijke markten, exotische wijken, verborgen paleizen en stadstuinen, de vergeten spoorlijn, kortom het onbekende en ongewone Parijs.

Reisgids Parijs - Parijs anders bekeken - boek van Ferry van der Vliet

Parijs anders bekeken

FERRY VAN DER VLIET

Na het succes van zijn eerste reisgids over Parijs ‘Ongewoon Parijs’, een logisch vervolg waarbij schrijver, fotograaf en blogger Ferry van der Vliet je opnieuw meeneemt naar de verborgen werelden in en om Parijs met veel leuke tips.

Reisgids Parijs - Rondom Parijs - boek van Ferry van der Vliet

Rondom Parijs

FERRY VAN DER VLIET

Dit deel van Frankrijk, met Parijs als hoofdstad, bezit vele parels, zoals musea, prachtige kastelen, voormalige abdijen, oude steden, romantische parken en tuinen, maar ook bossen, groene valleien en plassen voor recreatieve activiteiten.

Reisgids Parijs - Dress Like a Parisian - Aloïs Guinut

Dress Like a Parisian

ALOIS GUINUT

Dress Like a Parisian is een leuke gids voor het vinden van je persoonlijke stijl, geïnspireerd door hoe echte Parijse vrouwen zich kleden. Met persoonlijke stylist en modeblogger Aloïs Guinut als je gids.

Reisgids Parijs - Makers Paris - boek van Kate Van Den Boogert

Makers Paris

KATE VAN DEN BOOGERT

Een inspirerende gids die je laat kennismaken met 35 unieke winkels, studio’s en meer in Parijs. Ontmoet de gemeenschap van creatieve ondernemers die vandaag hun stempel op Parijs drukken.

Reisgids Parijs - Leef als een Parisienne - Renée Koudstaal

Leef als een Parisienne

RENEE KOUDSTAAL

Een praktische en inspirerende stijlgids voor vrouwen die zich de Parijse leefstijl eigen willen maken. De auteur woonde en werkte ruim 20 jaar in de Franse hoofdstad en deelt alle ins en outs in haar boek over fascinerend Parijs.

Reisgids Parijs - Altijd een Parisienne - Anne berest

Altijd een Parisienne

ANNE BEREST

Een handboek voor de vrouw die stiekem een Parisienne wil zijn. Voor elke vrouw in de 21e eeuw dus. Een gids over liefde, stijl en slechte gewoontes, maar ook over de Parijse kijk op cultuur en mode. Waar je ook bent.

Reisgids Parijs - The New Paris - Lindsey Tramuta

The New Paris

LINDSEY TRAMUTA

Journalist Lindsey Tramuta zet in haar reisgids over Parijs de nieuwe trends en mensen in de schijnwerpers die van de Franse hoofdstad een creatievere plaats maken. En deelt haar favoriete plekken & hotspots om niet te missen in Parijs.

Reisgids Parijs - The New Parisienne - Lindsey Tramuta

The New Parisienne

LINDSEY TRAMUTA

Een vervolg op het populaire The New Paris. Lindsey Tramuta onderzoekt de impact die de vrouwen van Parijs hebben gehad op de snel evoluerende cultuur van hun stad. En hun geliefde winkels, artistieke locaties en veel meer.

Dit zijn momenteel de beste reisgidsen, stadsgidsen en boeken over Parijs. Ken jij nog een andere reisgids over Parijs die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat het ons weten!

Schrijf je in op de Dit is Parijs nieuwsbrief!

Ontvang 1x per maand in je mailbox de meest recente blogartikelen en de laatste evenementen, beurzen & tentoonstellingen in Parijs

Le vrai parisien n’aime pas Paris, mais il ne peut vivre ailleurs.
ALPHONSE KARR