5x mooiste passages in Parijs met leuke wandeling

De passages in Parijs. Op zoek naar een stukje authentiek Parijs? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de prachtige overdekte passages van Parijs. Er zijn nog zo’n 20-tal winkelgalerijen overgebleven, bijna allemaal uit de 19e eeuw. Met leuke (boeken)winkeltjes, restaurants en zelfs theaters. De meeste overdekte winkelgalerijen van Parijs liggen bijna allemaal rond de Grands Boulevards en zijn dus gemakkelijk te bezoeken via een wandeling. Je kan ook kiezen voor een begeleide tour met leuke route door de passages van Parijs. Ideaal voor op een warme dag of uiteraard op een regenachtige herfstdag. Echt wel een aanrader om de passages in Parijs te bezoeken. Dit zijn volgens ons de mooiste (geheime) overdekte passages van Parijs. 

  Add a header to begin generating the table of contents
  Overdekte passages van Parijs
  Geheime passages van Parijs

  De 5 mooiste overdekte passages in Parijs 

  • GALERIE VIVIENNE (2e): gebouwd in 1823 en voor velen de mooiste passage van Parijs
  • PASSAGE DES PANORAMAS (2e): uit 1799 met heel wat winkeltjes met postzegels en oude ansichtkaarten
  • PASSAGE JOUFFROY (9e): sinds 1845 en de allereerste passage in Parijs volledig van metaal en glas. De passage is vooral ook beroemd door het aanwezige wassenbeeldenmuseum ‘Musée Grévin’.
  • GALERIE VERO-DODAT (1e): gebouwd in 1826 en een galerij met veel chique boetiekjes met decoratie, meubels, kunst, schoenen (Louboutin), enz…
  • PASSAGE VERDEAU (9e): overdekte winkelgalerij in Parijs uit 1847 en de thuisbasis van vele antiquairs, boeken- en kunstverkopers
  Passages van Parijs

  Het oorspronkelijke doel van de winkelgalerijen in Parijs

  De winkelgalerijen in Parijs waren er om de welvarende bevolking te beschermen tegen het slechte weer en de drukte van de stad. In de 19e eeuw telde Parijs, dankzij het grote stedenbouwkundige transformatieplan van Baron Haussmann, meer dan 70 passages. Vandaag heeft Parijs slechts 21 geheime winkelpassages die open zijn voor het publiek.

  Boek een begeleide wandeling door de passages van Parijs

  Verken de verborgen passages van Parijs tijdens deze begeleide wandeling. Met een gids breng je een bezoek aan Galerie Vivienne, Passage Choiseul, Passage des Panoramas, Passage Jouffroy en Passage Verdeau. Ontdek tijdens deze boeiende wandeling de geschiedenis van de overdekte passages in Parijs en ook de leukste plekes om winkelen en eten.

  Info & tickets wandeling passages →

  Beschut tegen het lawaai van de Parijse boulevards, zijn de overdekte passages in Parijs ideaal om te wandelen, iets te drinken of te snuisteren in de vele leuke winkeltjes. Parijse charme uit de 19e eeuw.

  Deel dit artikel