5x Passages in Parijs: overdekte galerijen & wandeling

De mooiste passages in Parijs. Op zoek naar een stukje authentiek Parijs? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de prachtige overdekte passages. Er zijn nog zo’n 20-tal winkelgalerijen overgebleven, bijna allemaal uit de 19e eeuw. Met leuke boekenwinkeltjes, restaurants en zelfs theaters. Als je op de kaart kijkt, zul je zien dat de meeste overdekte winkelgalerijen bijna allemaal rond de Grands Boulevards liggen. En dus gemakkelijk te bezoeken via een wandeling.

Deze geheime passages zijn volledig gratis te bezoeken en één van onze favoriete plekjes in Parijs. Je kan ook kiezen voor een begeleide tourwandeling met leuke route door de passages. Ideaal voor op een warme dag of uiteraard op een regenachtige herfstdag in Parijs. Dit zijn volgens ons de 5 mooiste overdekte passages van Parijs. Echt wel een aanrader om de passages te bezoeken.

• Leuk om te doen: Tickets Rondvaart op de Seine met Bateaux Mouches (1u) →

De passages in Parijs bezoeken is een must-do
De passages in Parijs bezoeken is een must-do
19e-eeuwse overdekte winkelgalerijen
19e-eeuwse overdekte winkelgalerijen

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Bezoek de mooiste passages in Parijs: overdekte winkelgalerijen & leuke wandeling
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. De passages in Parijs: prachtige overdekte winkelgalerijen

  De Passages in Parijs waren er om de welvarende bevolking te beschermen tegen het slechte weer en de drukte van de stad. In de 19e eeuw telde Parijs, dankzij het grote stedenbouwkundige transformatieplan van Baron Haussmann, meer dan 70 passages. Vandaag heeft Parijs slechts 21 overdekte winkelpassages die open zijn voor het publiek.

  2. Dit zijn de 5 mooiste passages in Parijs die je niet mag missen

  • Galerie Vivienne (2e)
  Galerie Vivienne werd opgericht in 1823 en is een van de oudste winkelgalerijen van Parijs. En volgens velen ook de mooiste passage. Een prachtig voorbeeld van architectuur uit de 19e eeuw en voorzien van prachtige mozaïekvloeren, glasramen en geweldige plafondschilderingen. Deze beroemde passage met unieke winkels, antiquairs, boekenwinkels, modezaken en juweliers is de moeite waard om te bezoeken. Zeker met de kerstperiode is de passage heel mooi versierd.

  • Passage des Panoramas (2e)
  Passage des Panoramas werd in 1799 geopend als een van de eerste overdekte passages in Parijs. Deze passage is een populaire bestemming voor liefhebbers van kunst en antiek, met verschillende kunstgalerijen die werken van bekende kunstenaars tentoonstellen. Verder ook heel wat winkeltjes met postzegels en oude ansichtkaarten. Een unieke combinatie van historisch en modern, met behoud van de oorspronkelijke charme van de 19e eeuw.

   

  • Passage Jouffroy (9e)
  Passage Jouffroy is de allereerste passage in Parijs en dit volledig van metaal en glas. Het werd geopend in 1845 en je vindt er heel wat leuke winkeltjes zoals antiquairs, boekenwinkels, modezaken en juweliers. Een van de meest beroemde attracties in de passage is het Musée Grévin. Een erg populair museum met 450 wassenbeelden van Franse en internationaal bekende personen zoals bv. Brad Pitt, George Clooney, Elton John, Louis de Funès en Charles Aznavour.

  • Galerie Vero-Dodat (1e)
  Galerie Vero-Dodat is een leuke plek om te wandelen en te genieten van de prachtige architectuur. De passage werd gebouwd in 1826 en is een galerij met veel chique boetiekjes met decoratie, meubels, kunst, schoenen, enz… Fashionista’s kunnen terecht bij Christian Louboutin (boetiek met atelier), de luxe schoenenwinkel bij de ingang van de passage.

  • Passage Verdeau (9e)
  Passage Verdeau is een overdekte winkelgalerij in Parijs uit 1847 en de thuisbasis van vele antiquairs, boeken- en kunstverkopers. Breng zeker een bezoekje aan de winkel La Belle Epoque, een leuke boetiek die zich richt op mode en accessoires uit de Belle Époque periode. Je vindt er kledingstukken, juwelen en accessoires speciaal gemaakt tijdens deze periode.

  Wandeling door de passages van Parijs
  Wandeling door de passages van Parijs

  3. Maak een wandeling door de overdekte winkelpassages

  Verken de verborgen passages van Parijs tijdens deze begeleide wandeling. Met een gids breng je een bezoek aan Galerie Vivienne, Passage Choiseul, Passage des Panoramas, Passage Jouffroy en Passage Verdeau. Ontdek tijdens deze boeiende wandeling de geschiedenis van de overdekte passages en ook de leukste plekes om winkelen en eten.

  Wandeltocht door de overdekte Passages in Parijs (1,5u) →

  Beschut tegen het lawaai van de Parijse boulevards, zijn de overdekte passages ideaal om te wandelen, iets te drinken of te snuisteren in de vele leuke winkeltjes. Parijse charme uit de 19e eeuw. Leuk om de overdekte galerijen te bezoeken wanneer het regent of tijdens de herfst in Parijs. Gebruik de kaart van je Google Maps app om je weg te vinden door de passages.

  Deel dit artikel