5x Kerst in Parijs 2023: markten, verlichting & shoppen

Ga je met kerst 2023 naar Parijs? Parijs in december is genieten van mooie kerstverlichting, schaatspistes, heerlijke glühwein en geroosterde kastanjes terwijl je door de 7 mooiste en grootste kerstmarkten in Parijs 2023 slentert. Vanaf half november tot eind december is het volop kerst in Parijs met twinkelende lichtjes en kleurrijke versieringen in de straten. Parijs bezoeken tijdens de kerst(vakantie) is erg sfeervol. Goed om weten: een aantal bezienswaardigheden, musea, enz… zijn op bepaalde dagen gesloten tijdens de kerstvakantie in Parijs. Check dus zeker vooraf hun website en koop je tickets vooraf. Ook sommige restaurants zijn dicht tussen kerst en nieuwjaar. De restaurants die wel open blijven, zijn dan ook erg druk.

Wat te doen in december of met de kerstdagen in Parijs 2023? Waar vind je de mooiste kerstverlichting, de leukste kerstmarkten en versierde kerstetalages van de bekende warenhuizen in Parijs? Trek je sjaal en handschoenen maar uit de kast en ontdek 5 van de leukste activiteiten om te doen tijdens kerstperiode in Parijs. Van schaatsen in Parijs tot kerstshoppen in de beroemde warenhuizen. Parijs met kerst is altijd een goed idee!

• Leuk om te doen: Hop on hop off bus Parijs: groene kerstlichtjes & avondtour (1,5u) →

Met de kerst(vakantie) naar Parijs 2023: kerstmarkten, kerstverlichting, schaatsen & shoppen
  Add a header to begin generating the table of contents
  Kerst in Parijs
  Kerst in Parijs 2023: van kerstshoppen tot gezellig schaatsen
  Parijs tijdens kerst
  Wat te doen tijdens de kerst(vakantie) in Parijs

  1. Bewonder de mooiste kerstverlichting & kerstsfeer in Parijs (+ open bus tour)

  Elk jaar opnieuw kijken Parijzenaars en toeristen uit naar de start van de prachtige kerstverlichting in Parijs. Van november tot begin januari kan je voor de mooiste kerstverlichting in Parijs o.a. terecht op de Champs-Élysées, de avenue Montaigne, Place Vendôme, de wijk Montmartre en Bercy Village. Ook de mooiste overdekte winkelpassages in Parijs zijn een bezoekje waard tijdens de kerstperiode.

  Geniet van de magische kerstsfeer in Parijs tijdens de kerstdagen op een kersttour van 1,5 uur in een bus met open dak. Je komt langs een aantal van de 10 hoogtepunten in Parijs. Er is een audiotour afgewisseld met kerstliedjes en dit terwijl je geniet van een warm drankje.

  • Leuk om te doen: Hop on hop off bus Parijs: groene kerstlichtjes & avondtour (1,5u) →

  2. Bezoek de leukste kerstmarkten in november en december

  Vooral ’s avonds zijn de kerstmarkten in Parijs elk jaar een van de hoogtepunten tijden de kerstperiode in Parijs. Houten chalets, gezellige kerstverlichting en een betoverende reis naar het land van de kerstman. En dus ook weer tijd voor chocolade, kastanjes, glühwein en ijsbanen. Verder uiteraard leuke kerstdecoratie, lekker eten en er zijn ook verschillende attracties voor kinderen aanwezig. Van de kerstmarkt in Montmartre tot de kerstmarkt aan de Notre-Dame in Parijs. Ontdek de leukste kerstmarkten in november en december 2023.

  • Lees ook: 7x Leukste kerstmarkten in Parijs 2023: data & hotel tips →

   

  3. Trek je schaatsen aan in hartje Parijs (data 2023 onder voorbehoud)

  Tijdens de kerst in Parijs worden traditiegetrouw meerdere (buiten)ijsbanen geplaatst op meerdere locaties waar je heerlijk kan schaatsen. De meest beroemde schaatsbaan is aan Jardin des Tuileries (kerstmarkt nabij het Louvre). Tot een aantal jaar geleden kon je ook schaatsen voor het Hôtel de Ville in Parijs, maar om ecologische redenen gaat dit niet meer door. Tip: neem je handschoenen mee, want die zijn namelijk overal verplicht en handig om de kou te trotseren.

  Waar en wanneer je kan schaatsen in Parijs 2023/2024:
  – Schaatsen in Jardin des Tuileries: van 18 november 2023 tot 7 januari 2024 (BEVESTIGD)
  – Ijsbaan aan de voet van de Eiffeltoren: december 2023 – januari 2024 (TO BE CONFIRMED)
  – Schaatsen op het dak van de Grande Arche: december 2023 – januari 2024 (TO BE CONFIRMED)
  – Ijsbaan op het dak van Tour Montparnasse: februari 2024 (TO BE CONFIRMED)

  4. Ga kerstshoppen in Parijs in de beroemde warenhuizen (kerstetalages)

  De etalages van de mooiste luxe warenhuizen in Parijs zijn tijdens de kerstperiode indrukwekkend versierd en elk jaar is er een nieuw thema. Breng tijdens het kerstshoppen in Parijs zeker een bezoekje aan Galeries Lafayette, waar je onder de centrale koepel een gigantische kerstboom kan bewonderen. Andere leuke warenhuizen om de kerstversiering te gaan bewonderen zijn o.a. Le Printemps, Le Bon Marché Rive Gauche en BHV Marais. Veel plezier tijdens het kerstshoppen in Parijs!

  Opening van de kerstetalages in de warenhuizen van Parijs 2023: waar en wanneer?
  – La Samaritaine | Vanaf 8 november 2023 – Thema: L’univers magique de Charlie et la Chocolaterie
  – Bon Marché Rive Gauche | Vanaf 10 november 2023 – Thema: Ours en peluche XXL et univers magique & gourmand
  – Printemps | Vanaf 9 november – Thema: Noël en papier, les vœux sont exaucés
  – Galeries Lafayette | Vanaf 15 november 2023 – Thema: Le Noël de mes Rêves
  – BHV Marais | Vanaf 8 november 2023 – Thema: Noël en forêt

  • Lees ook: 5x Mooiste luxe groot warenhuizen in Parijs →

  Met kerst naar Parijs
  Genieten van de mooiste kerstverlichting in Parijs
  Parijs met kerst
  Flaneren op de leukste kerstmarkten in Parijs

  5. Een betoverende kerst vieren in Disneyland Parijs

  Vier de magie van kerst in Disneyland Parijs! Van 11 november 2023 tot en met 7 januari 2024 zet Disneyland Parijs een feestelijke show neer met gloednieuwe parade, diverse kerstshows, leuke markten, prachtige verlichting, straten die versierd zijn en al jouw favoriete Disney-personages. Je kunt vanuit Parijs eenvoudig een dagtrip maken door bv. de Disneyland Paris Express te nemen vanaf Gare du Nord. Hou er rekening mee dat het er best druk kan zijn tijdens de kerstvakantie in Parijs. Boek je toegangsticket voor Disneyland Parijs zeker vooraf. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen datum.

  Tickets Disneyland Parijs →

  Parijs met kerst is magisch. Breng een bezoekje aan de mooiste kerstmarkten of de prachtig versierde kerstetalages in de warenhuizen. Kerst in Parijs vieren op een meer traditionele manier in december? Dat kan! Breng een bezoekje aan de Sacré-Cœur of Église de la Madeleine. Op 24 en 25 december vinden er nachtmissen plaats met leuke concerten. Geniet van de kerstsfeer in november en december in Parijs.

  Deel dit artikel