5x kerst in Parijs 2022/2023: de leukste activiteiten

Ga je met kerst 2022/2023 naar Parijs? Dat is genieten van mooie kerstverlichting, schaatspistes, heerlijke glühwein en geroosterde kastanjes terwijl je door de leukste kerstmarkten in Parijs slentert. Vanaf half november is het volop kerst in Parijs met twinkelende lichtjes en kleurrijke versieringen in de straten. Parijs bezoeken tijdens de kerstperiode is erg sfeervol. Goed om weten: een aantal bezienswaardigheden, musea, enz… zijn op bepaalde dagen gesloten tijdens de kerstvakantie in Parijs. Check dus zeker vooraf hun website en koop je tickets vooraf. Ook sommige restaurants zijn dicht tussen kerst en nieuwjaar. De restaurants die wel open blijven, zijn dan ook erg druk.

Wat te doen met de feestdagen in Parijs 2022/2023? Waar vind je de mooiste kerstverlichting, de leukste kerstmarkten en versierde etalages van de bekende warenhuizen in Parijs? Trek je sjaal en handschoenen maar uit de kast en ontdek 5 van de leukste activiteiten om te doen tijdens kerst in Parijs. Van schaatsen in Parijs tot windowshoppen in de beroemde warenhuizen. Parijs met kerst is altijd een goed idee!

  Add a header to begin generating the table of contents
  Parijs tijdens kerst
  Kerst in Parijs

  #1 Bewonder de kerstverlichting in Parijs

  Elk jaar opnieuw kijken Parijzenaars en toeristen uit naar de start van de prachtige kerstverlichting in Parijs. Van november tot begin januari kan je voor de mooiste kerstverlichting in Parijs o.a. terecht op de Champs-Élysées, de avenue Montaigne, Place Vendôme, de wijk Montmartre en Bercy Village. Ook de mooiste passages in Parijs (overdekte winkelgalerijen) zijn een bezoekje waard tijdens de kerstperiode.

  Leuk om te doen? Geniet van de magische sfeer van Parijs tijdens de kerstdagen op een kersttour van 1,5 uur in een bus met open dak. Je komt langs een aantal van de mooiste hoogtepunten in Parijs. Er is een audiotour afgewisseld met kerstliedjes en dit terwijl je geniet van een warm drankje.

  #2 Breng een bezoek aan de leukste kerstmarkten

  Vooral ’s avonds zijn de kerstmarkten in Parijs elk jaar een van de hoogtepunten tijden de kerstperiode in Parijs. Houten chalets, gezellige kerstverlichting en een betoverende reis naar het land van de kerstman. En dus ook weer tijd voor chocolade, kastanjes, glühwein en ijsbanen. Verder uiteraard leuke kerstdecoratie, lekker eten en er zijn ook verschillende attracties voor kinderen aanwezig. Van de kerstmarkt in Montmartre tot de kerstmarkt aan de Notre-Dame in Parijs.

  Lees ook: 7x leukste kerstmarkten in Parijs + hotel tips →

  #3 Trek je schaatsen aan in hartje Parijs

  Tijdens de kerst in Parijs worden traditiegetrouw meerdere (buiten)ijsbanen geplaatst op meerdere locaties waar je heerlijk kan schaatsen. De meest beroemde schaatsbaan is aan Jardin des Tuileries (kerstmarkt nabij het Louvre). Tot een aantal jaar geleden kon je ook schaatsen voor het Hôtel de Ville in Parijs, maar om ecologische redenen gaat dit niet meer door. Tip: neem je handschoenen mee, want die zijn namelijk overal verplicht en handig om de kou te trotseren.

  Waar en wanneer kan je schaatsen in Parijs?

  • schaatsen in Jardin des Tuileries: van 19 november 2022 tot 8 januari 2023
  • ijsbaan aan de voet van de Eiffeltoren: 16 december 2022 tot 2 januari 2023
  • schaatsen op het dak van de Grande Arche: van 20 december 2022 tot 5 januari 2023
  • ijsbaan op het dak van Tour Montparnasse: van februari tot maart 2023

  #4 Ga windowshoppen in de beroemde warenhuizen

  De etalages van de de mooiste luxe warenhuizen in Parijs zijn tijdens de kerstperiode indrukwekkend versierd en elk jaar is er een nieuw thema. Breng zeker een bezoekje aan Galeries Lafayette waar je onder de centrale koepel een gigantische kerstboom kan bewonderen. Andere leuke warenhuizen om de kerstversiering te gaan bewonderen zijn o.a. Le Printemps, Le Bon Marché Rive Gauche en BHV Marais.

  Met kerst naar Parijs
  Parijs met kerst

  #5 Een betoverende kerst vieren in Disneyland Parijs

  Vier de magie van kerst in Disneyland Parijs! Van 12 november 2022 tot en met 8 januari 2023 zet Disneyland Parijs een feestelijke show neer met gloednieuwe parade, diverse kerstshows, leuke markten, prachtige verlichting, straten die versierd zijn en al jouw favoriete Disney-personages. Je kunt vanuit Parijs eenvoudig een dagtrip maken door bv. de Disneyland Paris Express te nemen vanaf Gare du Nord. Boek je toegangsticket voor Disneyland Parijs zeker vooraf. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen datum.

  Parijs met kerst is magisch. Kerst in Parijs vieren op een meer traditionele manier? Dat kan! Breng een bezoekje aan de Sacré-Cœur of Église de la Madeleine. Op 24 en 25 december vinden er nachtmissen plaats met leuke concerten. Een aanrader.

  Deel dit artikel