8x Beste markten in Parijs: vlooienmarkten, vintage & food

Op zoek naar de beste en leukste markten in Parijs? Ideaal om de leukste bezienswaardigheden van Parijs af te wisselen met een lokale markt in Montmartre of Bastille. In elk arrondissement is wel een markt te vinden met een dorpse sfeer. Er zijn veel soorten markten te vinden in Parijs: overdekte markten, grote- en kleine straatmarkten, biomarkten, vlooienmarkten (antiek- en rommelmarkten), bloemenmarkten en zelfs een vogelmarkt. Verder ook kleding- en boekenmarkten die een bezoekje waard zijn.

Parijs heeft ook en aantal bekende marktstraten zoals de rue Mouffetard, rue Montorgueil of rue Cler met restaurants, cafés, bakkerijen, viswinkels, kaaswinkels, wijnwinkels, kraampjes en bloemenwinkels. Een plek voor Parijzenaars om te socializen terwijl ze hun dagelijkse boodschappen doen.

In Parijs zijn ongeveer 80 markten waarvan er dertien overdekt zijn. Op deze (overdekte) markten kan je vooral voedingsmiddelen kopen zoals vlees, vis, groenten en fruit. Maar er zijn ook de beroemde vlooienmarkten (antiek- en rommelmarkten, broccante & vintage) zoals de Marché Aux Puces de Saint-Ouen of de bloemenmarkt Marché aux Fleurs. Heel wat markten in Parijs zijn dagelijks geopend, anderen enkel op dinsdag, vrijdag of zondag. Op maandag zijn zo goed als alle markten in Parijs gesloten. Dit zijn onze favoriete markten in Parijs die je niet mag missen.

• Leuk om te doen: Tickets Rondvaart op de Seine met Bateaux Mouches (1u) →

Beste markten in Parijs om te bezoeken
Beste markten in Parijs om te bezoeken
Van leuke straatmarkten tot vlooienmarkten
Van leuke straatmarkten tot vlooienmarkten

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

De leukste markten in Parijs: (overdekte) straatmarkten, vlooienmarkten, vintage, antiek- en rommelmarkten
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Marché des Enfants Rouges: oudste overdekte markt van Parijs (3e)

  Marché des Enfants Rouges is de oudste overdekte markt in Parijs waar je kan genieten van wereldkeuken in een authentieke sfeer. Bestel een heerlijke couscous met muntthee en neem plaats tussen de locals op de gezellige terrasjes. De naam verwijst naar het nabijgelegen ‘Hospice des Enfants-Rouges’, waar weeskinderen in het rood gekleed waren. Deze markt bestaat al sinds 1628 en werd in 1982 werd erkend als historisch monument. Eén van de leukste markten om te bezoeken in Parijs.

  • Adres: 39 Rue de Bretagne, 75003 Paris
  • Openingsuren:
  – Dinsdag tem zaterdag van 8.30u tot 20.30u (donderdag tot 21.30u)
  – Zondag van 8.30u tot 17u
  • Metro: Filles du Calvaire (lijn 8) of Arts et Métiers (lijn 3)

  2. Marché Aux Puces de Saint-Ouen: grootste vlooienmarkt in Parijs met antiek en vintage (93400)

  De vlooienmarkt van Saint-Ouen in het noorden van Parijs is één van de grootste rommelmarkten in Parijs. Dit is de beste vlooienmarkt voor antieke sieraden, vintage kleding, oude boeken en platen, meubels en meer. Het is een favoriete plek om te winkelen voor zowel fashionista’s als gepassioneerde antiekhandelaren. Vooral de antiekmarkten met hun kleine winkeltjes zijn erg leuk. Alle markten van Saint-Ouen zijn gratis toegankelijk.

  Marché Aux Puces de Saint-Ouen werd officieel opgericht in 1870, strekt zich uit over zeven hectare en herbergt meer dan 2000 (!) kraampjes. De marktplaats zelf is eigenlijk een groep van vele kleinere vlooienmarkten onderverdeeld in drie thema’s: vintage & antiek, kleding en professionele markten (niet toegankelijk voor het publiek). Hier wordt afdingen verwacht en met een klein beetje Frans kom je al een heel eind!

  • Adres: Rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen-sur-Seine
  • Openingsuren:
  – Zaterdag en zondag van 10u tot 18u
  – Maandag van 11u tot 17u
  • Metro: Porte de Clignancourt (lijn 4) of Garibaldi (lijn 13)

   

  3. Marché Bastille: één van de beste markten in Parijs (11e)

  Tegenover de Place de la Bastille verkopen meer dan honderd verkopers op de Marché Bastille heerlijke lokale kazen, olijven, fruit, groenten, zeevruchten, kip en nog veel meer. Dit is op donderdag en zondag één van de meest populaire en beste markten onder de Parijzenaars. Je kan er ook een paar leuke kraampjes vinden die sieraden en tassen verkopen.

  • Adres: Boulevard Richard-Lenoir, 75011 Paris
  • Openingsuren:
  – Donderdag van 7u tot 13.30u
  – Zondag van 7u tot 14.30u
  • Metro: Richard-Lenoir (lijn 5) of Saint-Ambroise (lijn 9)

  4. Marché aux Fleurs et aux Oiseaux: bloemenmarkt en vogels op zondag (4e)

  Marché aux Fleurs is de bekendste bloemenmarkt in Parijs voor snijbloemen en sierplanten. Deze bloemenmarkt bestaat al sinds 1808 en is gelegen op het Ile de la Cité langs de Seine (waar je ook de Notre-Dame en Sainte-Chapelle vindt). Door de week kun je hier bloemen en planten kopen en accessoires voor huis en tuin. Op zondag is het een markt met vogels en kleine huisdieren. De Marché aux Fleurs et aux Oiseaux is een leuke en interessante markt om te bezoeken in Parijs. Parijzenaars komen hier vaak om bloemen voor hun appartement en potplanten voor hun balkons te kopen.

  • Adres: 37 Place Louis Lépine, 75004 Paris
  • Openingsuren:
  – Alle dagen geopend van 9.30u tot 19u
  • Metro: Cité (lijn 4)

  Grote rommel- en antiemarkten in Parijs
  Grote rommel- en antiemarkten in Parijs
  Bekende overdekte markten in Parijs
  Bekende overdekte markten in Parijs

  5. Marché d’Aligre: lokale markt in Parijs met weinig toeristen (12e)

  Marché d’Aligre (ook wel Beauvau-markt genoemd) is een lokale markt waar heel weinig toeristen komen. Het ligt in een erg levendige buurt in het 12e arrondissement en bestaat al sinds de 18e eeuw. Er is een overdekte markt, maar de Parijse buitenmarkt heeft veel meer een authentieke sfeer met lokale producten. Verder ook klein gedeelte gewijd aan een rommelmarkt met kleding, keukenartikelen, antiek en schilderijen. Rondom de Marché d’Aligre zijn tal van kleine winkels, leuke cafés en restaurants. Dit is ook één van onze favoriete markten in Parijs.

  • Adres: rue d’Aligre, 75012 Paris
  • Openingsuren:
  – Dinsdag tot vrijdag van 7.30u tot 13.30u
  – Zaterdag en zondag van 7.30u tot 14.30u 
  • Metro: Ledru-Rollin (lijn 8)

  6. Marché Raspail (Biologique): gewone en biologische straatmarkt op zondag (6e)

  Een levendige markt in het 6e arrondissement met vers fruit, groenten, vlees, gevogelte en zeevruchten. Naast voeding verkopen sommige kraampjes ook non-foodartikelen zoals kleding en tassen. Het is geopend op dinsdag en vrijdag en op zondag is er de Marché biologique Raspail, een markt voor biologische producten. Dit is één van de beste straatmarkten in Parijs voor biologische voeding. Ze dragen het Franse ‘Agriculture Biologique’-label van de Europese Unie.

  • Adres: boulevard Raspail , 75006 Paris
  • Openingsuren:
  – Dinsdag en vrijdag van 7u tot 13.30u
  – Zondag van 7u tot 14.30u (biologische markt)
  • Metro: Vavin (lijn 4)

   

  7. Marché Barbès: leuke markt in de wijk Montmartre (18e)

  Gelegen onder de metro, aan de Boulevard de la Chapelle, biedt de Barbès-markt elke woensdag en zaterdag een levendige, kleurrijke markt in Montmartre. Je kunt er alles vinden, van horloges tot fruit en kleding. Het is er vaak erg druk en hectisch maar deze markt heeft de reputatie de goedkoopste markt van Parijs te zijn.

  • Adres: boulevard de la Chapelle, 75018 Paris (tegenover hôpital Lariboisière) 
  • Openingsuren:
  – Woensdag van 7u tot 13.30u
  – Zaterdag van 7u tot 14.30u
  • Metro: Barbès-Rochechouart (lijn 2 & 4)

  8. Marché du livre ancien et d’occasion Georges Brassens: boekenmarkt in Parijs (15e)

  Fan van boeken? Dan is de boekenmarkt Marché Brassens in Parijs zeker iets voor jou. Deze geweldige overdekte weekendmarkt in Parijs is de beste plek om naar oude en tweedehands boeken te zoeken. Gebouwd in een 19e-eeuws paviljoen waar je urenlang kan zoeken naar unieke en zeldzame boeken. Uiteraard zijn de meeste boeken wel in het Frans.

  • Adres: 104 rue Brancion, 75015 Paris
  • Openingsuren:
  – Zaterdag en zondag van 9u tot 18u
  • Metro: Porte de Vanves (lijn 13) of Convention (lijn 12)

  Goed om weten: een overzicht van alle voedselmarkten in Parijs kan je terugvinden op paris.fr/lieux/marches-alimentaires/tous-les-horaires

  Dit waren de beste markten om niet te missen tijdens het winkelen in Parijs. Van de leukste voedselmarkten tot de beroemde vlooienmarkten (rommel- en antiekmarkten). Waar je ook verblijft in Parijs, er is altijd wel een markt in de buurt te vinden. Ze zijn een geweldige manier om het échte Parijse leven te leren kennen.

  Deel dit artikel