6x Shoppen in Parijs: beste winkelstraten & winkelcentrum

Waar winkelen in Parijs? Ontdek in dit artikel de beste winkelstraten en winkelcentrum in Parijs. Parijs is gekend als de stad van het licht en de liefde. Maar zoals elke fashionista wel weet, is Parijs ook zoveel meer dan alleen de stad van de liefde – het is ook de modehoofdstad van de wereld. Er zijn leuke winkelstraten en winkelcentra in bijna elke Parijse buurt. Parijs is ook de thuisbasis van modemerken zoals Dior, Louis Vuitton en Yves Saint Laurent. Naast dure winkelstraten zijn er best ook wel goedkope winkelmogelijkheden in Parijs. Tip: op zondag winkelen in Parijs? Dan kan je gaan shoppen in de Joodse wijk Le Marais.

Parijs is een van de mooiste steden ter wereld om te winkelen, en we hebben dan ook onze favoriete shopping adresjes verzameld die je tijdens je citytrip absoluuut niet wilt missen. Met de nieuwste trends op het gebied van kleding, schoenen, sieraden en accessoires. Maak een wandeling door de straten van Parijs met een croissant in de hand en geniet van hippe concept stores, unieke boetiekjes, vintage shoppen, de bekendste winkelstraten en de grootste winkelcentra. Dit zijn de leukste winkeladresjes in Parijs. De beste tips voor een heerlijk dagje shoppen in Parijs. Veel winkelplezier in het centrum van Parijs!

• Leuk om te doen: Rondvaart over de Seine met Bateaux Mouches (1u) →

Waar winkelen in Parijs: leukste winkelstraten, winkelcentra & tips om (goedkoop) te shoppen
  Add a header to begin generating the table of contents
  Winkelen in Parijs
  Shoppen in de grootste winkelcentra in Parijs
  Beste winkelstraten en winkelcentrum in Parijs
  Waar winkelen in Parijs? Ontdek de leukste tips!

  1. Champs-Élysées: meest bekende winkelstraat in Parijs

  De Champs-Élysées, die deel uitmaakt van de Gouden Driekoek, is misschien wel de meest bekende winkelstraat van Parijs en ook een van de mooiste. Een uitstekende plek om te winkelen in Parijs. Gelegen tussen de Arc de Triomphe en het metrostation Franklin D. Roosevelt, strekt de Champs Élysées zich anderhalve kilometer door het chique 8e arrondissement. Met zijn brede trottoirs, onderbroken door terrasjes en rijen hoge kastanjebomen, biedt deze dure winkelstraat een leuke selectie van wereldwijde merken. Hier vind je naast Chanel, Dior en Louis Vuitton ook Zara en Gap. Ook op zondag zijn bepaalde winkels open op de Champs Élysées.

  TIP: breng na een paar uurtjes winkelen zeker een bezoekje aan de bekende Ladurée winkel, waar je kan genieten van de lekkerste macarons in Parijs.

  2. Luxe warenhuizen: shoppen in de grootste winkelcentra van Parijs

  Op zoek naar een mooi winkelcentrum in Parijs? De luxe warenhuizen in Parijs zijn echte juweeltjes en al een bezienswaardigheid op zich. Prachtige glazen daken en spectaculaire koepels, veelal in art nouveau stijl. Geniet er van de architectuur en stijlvol interieur, zelfs als je niet van plan bent om iets te kopen. De meest bekende warenhuizen in Parijs zijn Galeries Lafayette en Le Printemps. Beide warenhuizen liggen in de buurt van de Opéra en Les Grans Boulevards. Leuke winkelstraten waar je heerlijk kan shoppen in Parijs. Het oudste warenhuis is Le Bon Marché en voor ons het mooiste van alle warenhuizen in Parijs. Ga zeker ook even langs bij warenhuis La Samaritaine die net heropend is.

  • Lees ook: 5x Mooiste luxe groot warenhuizen in Parijs om te shoppen →

   

  3. Le Marais: (goedkoop) winkelen in deze leuke wijk en ook open op zondag!

  Le Marais staat bekend als de meest hippe wijk van Parijs en een van de populaire winkelgebieden in Parijs vanwege de grote verscheidenheid aan mode- en interieurwinkels die hier gevestigd zijn. Shoppen kan in de winkelstraten Rue des Francs-Bourgeois en de Rue du Vieille du Temple. Gewoon even verdwalen in de vele, leuke straatjes en om elke hoek is wel iets nieuws te ontdekken. Een bezoek aan Le Marais is echter niet compleet zonder een bezoek aan de bekende concept store Merci met maar liefst 3 verdiepingen met prachtige mode en meubels. In deze wijk kan je ook wel goedkoop winkelen in Parijs. Zeker aan de Rue de Rivoli zijn winkelketens zoals Zara.

  TIP: ook op zondag kan je winkelen in de wijk Le Marais in Parijs maar hou er wel rekening mee dat het er erg druk kan zijn.

  4. De Gouden Driehoek: de duurste winkelstraten in Parijs

  Klaar voor een dagje luxe winkelen in Parijs? Maak kennis met de duurste winkelstraten van Parijs met merken zoals Hermès, Dior, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Gucci, Céline, Armani en Valentino. Dit zijn slechts enkele van de luxe ontwerpers met prachtige showrooms in de beroemde Gouden Driehoek (Triangle d’or) langs de Avenue Georges V, Avenue Montaigne en ook de Champs-Élysées.

  Zowel voor zakenmensen als voor fashionista’s van over de hele wereld is de Parijse Gouden Driehoek meer dan ooit the place to be. In deze buurt liggen ook de meest bekende luxe hotels in Parijs, zoals Plaza Athénée, Shangri-La of Four Seasons Hotel George V.

  Shoppen in Parijs
  Van bekende winkelstraten tot luxe warenhuizen
  Waar winkelen in Parijs
  Gezellig winkelen in het centrum van Parijs

  5. Concept stores: shoppen in deze hippe shopping adresjes

  Waan je even als een echte Parisienne of Parisien in een van de leukste concept stores in Parijs. Want wie wil er nu niet gaan shoppen in de meest hippe concept store van Parijs zoals Merci? In elk van deze concept stores vind je de leukste items in mode, kunst, design en architectuur. Terwijl de meest iconische concept store van Parijs, Colette, een aantal jaren geleden de deuren sloot, telt Parijs nog veel andere opwindende concept stores die barsten van trendy mode, lifestyle en unieke Franse merken. 

  • Lees ook: 8x hippe concept stores in Parijs die je niet mag missen →

  6. Saint-Germain-des-Prés: leuke modeboetieks, delicatessenwinkels en woondecoratie

  De wijk Saint-Germain-des-Prés is een geweldige plek om te winkelen in Parijs met veel leuke modeboetieks, delicatessenwinkels en woondecoratie. Slenter door de Boulevard Saint-Germain en rue du Bac maar wees niet bang om even de zijstraatjes in te duiken. Goedkope winkels zoals Zara, Uniqlo en Etam zijn te vinden aan de Rue de Rennes, terwijl meer centraal gelegen damesmodemerken zoals Sandro, Claudie Pierlot, The Kooples en Comptoir des Cotonniers te vinden zijn. Verder ook winkels zoals Louis Vuitton, Ralph Lauren, Armani, Dior en Sonia Rykiel.

  TIP: breng zeker een bezoekje aan Le Bon Marché, een van de beroemde warenhuizen in Parijs, ideaal als je op zoek bent naar luxe mode, schoonheid en accessoires – om nog maar te zwijgen van de prachtige delicatessenwinkel ‘La Grande Épicerie de Paris’.

  Krijg je maar niet genoeg van het winkelen in Parijs? Dan zijn ook de Rue Saint Honoré, Rue de Rivoli (met best wat goedkope winkels) of de winkels rondom Canal Saint-Martin leuke plekjes om te shoppen. Of wat dacht je van vintage winkelen in Parijs? Ontdek ook 10x bekende Franse modemerken in Parijs of ga shoppen tijden de solden in Parijs.

  Deel dit artikel