5x de mooiste luxe warenhuizen in Parijs

De luxe warenhuizen in Parijs zijn echte juweeltjes en al een bezienswaardigheid op zich. Prachtige glazen daken en spectaculaire koepels, veelal in art nouveau stijl. Geniet er van de architectuur en stijlvol interieur, zelfs als je niet van plan bent om iets te kopen. De meest bekende warenhuizen in Parijs zijn Galeries Lafayette en Le Printemps. Het oudste warenhuis is Le Bon Marché en voor ons het mooiste van alle warenhuizen in Parijs. Ga zeker ook even langs bij warenhuis La Samaritaine die net heropend is.

We nemen je in dit artikel mee naar de beste 5 warenhuizen in Parijs. Ben je in Parijs tijdens de kerstperiode? Dan zijn de mooiste warenhuizen in Parijs magisch versierd en mag een bezoekje zeker niet ontbreken. Veel winkelplezier in Parijs!

  Add a header to begin generating the table of contents
  Parijs luxe groot warenhuizen
  Parijs luxe groot warenhuizen

  #1 Le Bon Marché: oudste warenhuis van Parijs (7e)

  Le Bon Marché is het oudste warenhuis van Parijs en zelfs van Frankrijk. Het is gelegen aan de linkeroever (Rive Gauche) van de Seine en ook het enige warenhuis aan de Rive Gauche. Het warenhuis Le bon Marché werd ontworpen door Gustave Eiffel. Klopt, de man achter de beroemde Eiffeltoren. Het interieur en dan vooral de trappen zijn werkelijk prachtig. Gezien het warenhuis Le Bon Marché aan de linkeroever ligt, is het er iets rustiger dan bij de andere warenhuizen en kom je er vooral Parijzenaren tegen. Je kan er terecht voor de mooiste (en duurste) kleding, schoenen, tassen en andere luxeproducten. Net naast Le Bon Marché ligt La Grande Epicerie de Paris, zeg maar dé supermarkt voor delicatessen. Ook een must-visit!

  24 Rue de Sèvres, 75007 Paris | lebonmarche.fr →

  #2 La Samaritaine: iconische warenhuis opnieuw geopend (1e)

  Het warenhuis La Samaritaine, net heropend, mocht in dit lijstje uiteraard niet ontbreken. De Parijzenaars kunnen na zestien jaar weer winkelen in dit iconische grootwarenhuis, dat jaren gesloten was door renovatiewerken. Het sloot de deuren in 2005. La Samaritaine was toen het grootste en oudste (opende zijn deuren in 1869) warenhuis van Parijs. Maar nu dus opnieuw een (dure) winkeltempel met maar liefst 600 merken onder het legendarische glazen dak. Naast het warenhuis huisvest La Samaritaine ook een nieuw luxehotel met 72 kamers met zicht op de Seine en vier restaurants.

  9 Rue de la Monnaie, 75001 Paris | samaritaine.com →

  #3 Galeries Lafayette: meest bekende warenhuis van Parijs (9e)

  Galeries Lafayette in Parijs ligt aan de bekende winkelstraat Boulevard Haussmann, in het 9e arrondissement. Misschien wel de meest bekende en prestigieuze winkel van Parijs. Het warenhuis heeft maar liefst tien verdiepingen met 75.000 merken. Ben je met de feestdagen in Parijs? Dan is het warenhuis erg mooi versierd en een attractie op zich. Leuk om weten is dat er naast het hoofdgebouw ook nog 2 andere gebouwen zijn. Lafayette Homme, met vooral mannenkleding en Lafayette Maison, waar je alles voor jouw huisinrichting kan vinden.

  Ook om wat te drinken of te eten kan je in warenhuis Galeries Lafayette terecht. Op de hoogste verdieping kan je culinair genieten in het restaurant met trendy dakterras met een van de mooiste uitzichten over Parijs.

  40 Boulevard Haussmann, 75009 Paris | haussmann.galerieslafayette.com →

  #4 Printemps Haussmann: luxe grootwarenhuis in Parijs (9e)

  Ook Printemps Haussmann is sinds 1865 een bekende onder de luxe Parijse warenhuizen. Het warenhuis zit in een prachtig, historisch pand met zes verdiepingen. Van levensmiddelen, cosmetica en woonaccessoires, tot haute couture en kleding van betaalbare modemerken. Iets kleiner dan Galeries Lafayette maar zeker niet minder interessant en ook druk bezocht door toeristen.

  Op de 6e verdieping van Printemps Haussmann kan je in Brasserie Printemps iets eten of drinken onder de prachtige art deco koepel. Iets hoger, op de 9e verdieping, een panoramaterras met prachtig uitzicht over Parijs.

  64 Boulevard Haussmann, 75009 Paris | printemps.com →

  Parijs luxe groot warenhuizen

  #5 Le BHV Marais: gezellig winkelen in Le Marais (4e)

  Ideaal gelegen in het hart van Parijs, tegenover het Hôtel de Ville de Paris, is ook Le BHV Marais (Bazar de l’Hôtel de Ville) een leuke plek om gezellig te gaan winkelen. BHV Marais is gevestigd in het 4e arrondissement van Parijs, met een breed aanbod aan merken voor mode, huis, mode, schoonheid en sieraden en doe-het-zelf.

  Op het dak van Le BHV Maris is ook een beroemde rooftopbar, Le Perchoir Marais, met fantastisch uitzicht over Parijs en de Seine. Het is er, zoals bij de meest populaire dakterrassen, meestal lang aanschuiven maar je geduld zal zeker beloond worden.

  52 Rue de Rivoli, 75004 Paris | bhv.fr →

  Leuk om weten: de bekende warenhuizen van Parijs ontstonden bijna allemaal in de 19e eeuw samen met de Eiffeltoren, het Grand Palais en de overdekte passages van Parijs. Zeg maar het échte Parijs.

  Deel dit artikel