Solden in Parijs zomer 2023: uitverkoop + hotel tips

De solden in Parijs 2023 komen eraan! Dat is 2x per jaar enorme koopjes doen in januari/februari en juni/juli. Winkels in Frankrijk verkopen dan hun huidig aanbod aan sterk verlaagde prijzen om nadien plaats te maken voor de nieuwste collecties. De perfecte gelegenheid om in Parijs op koopjesjacht te gaan naar bekende Franse modemerken en hartverscheurende stukken te vinden om jouw garderobe aan te vullen. Veel winkels zullen bij de start van de solden al uitverkopen van 50% en zelfs 70% bieden.

Wanneer zijn de zomersolden 2023 in Parijs? En waar kan je het best shoppen in Parijs tijden de solden? In dit blogartikel onze tips & tricks om het meeste uit de solden te halen. Ben jij klaar voor de solden in Parijs? Profiteer binnenkort in Parijs van aantrekkelijke aanbiedingen en koopjes in jouw favoriete winkels. Ideaal om jouw stedentrip te combineren met de solden in Parijs.

  Add a header to begin generating the table of contents
  Solden in Parijs uitverkoop
  Solden in Parijs 2022 2023

  Wanneer zijn de zomersolden 2023 in Parijs

  De solden in Parijs zijn van 28 juni tot en met 25 juli 2023.
  Goed om weten: in sommige andere departementen in Frankrijk beginnen de solden (uitverkoop 2023) op een ander tijdstip.

  Lees ook: Shoppen in Parijs: 6x beste winkelstraten en winkelcentra →

  Waar je kan winkelen tijdens de solden in Parijs

  • GOUDEN DRIEHOEK: Hermès, Dior, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Gucci, Céline, Armani en Valentino. Dit zijn slechts enkele van de luxe ontwerpers met prachtige showrooms in de beroemde driehoek (Triangle d’or) langs de Avenue Georges V en Avenue Montaigne.
  • CHAMPS-ELYSEES: tussen Place de la Concorde en Arc de Triomphe. High-end merken en kleinere winkels.
  • RUE DU FAUBOURG SAINT-HONORE / RUE SAINT-HONORE / PLACE VENDOME: een mix van luxe en haute couture boetiekjes. Lederen handschoenen, designer tassen, sieraden, enz…
  • RUE SAINT-DOMINIQUE: tussen Avenue Bosquet en Boulevard de la Tour-Maubourg. Mooie selectie boetiekjes met voornamelijk Franse designer labels, van betaalbaar tot zeer duur.
  • DE WIJK LE MARAIS: beginnend langs de Rue des Francs Bourgeois. Trendy boetiekjes met veel jonge, Franse ontwerpers.
  • DE WIJK SAINT-GERMAIN-DES-PRES: leuke mix van bekende en opkomende luxe labels en kleinere Franse boetiekjes.
  • RUE DES ABBESSES: kleine boetiekjes, minder bekende maar trendy ontwerpers.
  • PLACE DES VICTOIRES: elegante luxe en hoogwaardige designer boetiekjes.
  • CANAL SAINT-MARTIN: hippe kleding- en conceptstores. Veel opkomende jonge, Franse ontwerpers.
  • DE WARENHUIZEN IN PARIJS: de grote warenhuizen in Parijs zoals Au Printemps en Galerie Lafayette, met honderden winkels en boetiekjes met Franse en internationale merken.
  • RUE DE RIVOLI: alles van souvenirs en wereldwijde modeketens tot high-end mode en kunst.
  • BERCY VILLAGE: voormalige wijnmarkt met 42 pakhuizen die zijn ingericht als boetiekjes, restaurants en bioscopen.
  Uitverkoop in Parijs

  Tips om te winkelen tijdens de uitverkoop in Parijs

  Maak eerst een lijstje van alle items die je op de kop zou willen tikken tijdens de solden in Parijs. Zo ga je goed voorbereid op stap! Breng vooraf ook zeker eens een bezoekje aan de online webshop van je favoriete merken. Verder handig om tijdens het winkelen comfortabele kleren aan te trekken en een maximum shoppingbudget vast te zetten. Een leuk tijdstip om te gaan winkelen is in de week en liefst zo vroeg mogelijk. De meeste winkels in Parijs openen de deuren om 10u en dan is het meestal nog niet erg druk. 

  Nog een laatste tip: het beste moment om te gaan winkelen in Parijs tijdens de solden is de derde week. Dan maak je kans op de grootste kortingen in de uitverkoop. Ontdek ook 10x (on)bekende Franse modemerken in Parijs of 8x hippe concept stores in Parijs om je garderobe aan te vullen.

  Deel dit artikel