8x hippe concept stores in Parijs die je niet mag missen

Waan je even als een echte Parisienne of Parisien in onze 8 favoriete concept stores in Parijs. Want wie wil er nu niet gaan winkelen in Parijs in de meest hippe concept stores zoals Merci? In elk van deze concept stores vind je de leukste items in mode, kunst, design en architectuur. Parijs is een stad die synoniem staat voor de hoofdstad van de mode met enorme winkelmogelijkheden. Van traditionele luxe huizen, parfumerieën en internationale ontwerpers, Parijs heeft het werkelijk allemaal.

Terwijl de meest iconische concept store van Parijs, Colette, een aantal jaren geleden de deuren sloot, telt Parijs nog veel andere opwindende concept stores die barsten van trendy mode, lifestyle en bekende Franse modemerken. Hier is onze lijst met de beste concept stores in Parijs.

  Add a header to begin generating the table of contents
  Hippe concept stores Parijs
  Hippe concept stores Parijs

  #1 Merci: meest bekende concept store in Parijs (3e)

  Concept store Merci in Parijs hoeven we eigenlijk niet te introduceren. Deze bekende concept store, gevestigd in een oude behangfabriek, herken je bij de ingang aan de rode Fiat 500. Erg populair op Instagram. Kleding, meubelen, accessoires, vintage, boeken,… je zou er uren kunnen doorbrengen. Ze hebben ook 3 leuke cafés (waaronder het Used Book Café die absoluut een aanrader is) waar je een lekker hapje kan eten en drinken. Leuk om weten: Merci doneert een deel van de winst aan een liefdadigheidsinstelling in Madagaskar die vrouwen en kinderen in armoede helpt. Zet Merci maar op jouw bucketlist.

  111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris | merci-merci.com →

  #2 Centre Commercial: focus op duurzame modemerken (10e)

  Centre Commercial werd opgericht in 2010 door dezelfde mensen achter Veja, het bekende Franse schoenenmerk. Hier vind je tal van duurzame merken voor dames en heren, Veja sneakers (what else), boeken, kunstwerken, vintage meubels en zelfs tweedehandsfietsen. Net zoals Merci is Centre Commercial een concept store die modemerken verbindt met projecten op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Ze organiseren regelmatig evenementen en tentoonstellingen om toekomstige artiesten en milieuprojecten te promoten.

  2 Rue de Marseille, 75010 Paris | centrecommercial.cc →

  #3 Fleux: geweldige concept store in Parijs (4e)

  Ook Fleux is een geweldige concept store in Parijs, gelegen in de meest levendige buurt van Parijs, Le Marais. Ze hebben verschillende winkels (allemaal gelegen in Rue Sainte Croix de la Bretonnerie) en de focus ligt er meer op interieur. Elke boetiek heeft een iets ander thema en biedt zorgvuldig samengestelde collecties van internationale ontwerpers en kunstenaars. Van woninginrichting tot decoraties, planten en zelfs kleding. De interieurtempel van Luc Moulin en Gaétan Aucher, opgericht in 2005, is een must-see voor diegenen die hun huis of slaapkamer willen opfleuren. Van deze concept store fleuren ook wij zo op!

  39 bis Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 Paris | fleux.com →

  #4 The Broken Arm: een vleugje Scandinavië (3e)

  The Broken Arm, een beetje verstopt op een straathoek in de hippe wijk Le Marais, is een concept store die de moeite waard is om te bezoeken tijdens je citytrip Parijs. De concept store werd in 2013 opgericht door ondernemers Guillaume Steinmetz, Anaïs Lafarge en Romain Joste, die vier jaar samen de mode- en lifestylewebsite ‘De Jeunes Gens Modernes’ hebben gerund. Je kan er terecht voor allerlei soorten heren- en dameskleding en ze hebben ook veel leuke accessoires, modebladen en boeken. Aangrenzend aan de concept store is een klein Scandinavisch café die volledig past bij het minimalistische interieur.

  12 Rue Perrée, 75003 Paris | the-broken-arm.com →

  #5 A Rebours: leuke plek voor unieke cadeaus (4e)

  Ook deze hippe concept store kan je in Le Marais terugvinden, op enkele meters van Fleux. Ideaal om samen te combineren tijdens een bezoekje aan deze trendy wijk. Een designruimte met ongewone en eigenzinnige items, van huishoudelijke artikelen tot decoratie, boeken en allerlei soorten geschenken. A Rebours richt zich ook op maatschappelijk ondernemen waarbij alle producten duurzaam geproduceerd zijn. Absoluut een leuke plek om unieke cadeaus te kopen in Parijs!

  9 Rue du Plâtre, 75004 Paris | lafayetteanticipations.com →

  Hippe concept stores Parijs

  #6 Smallable: 400 verschillende merken en coole ontwerpers (6e)

  Anders dan zijn naam doet vermoeden, is de concept store Smallable helemaal niet zo klein. Gelegen in het hart van Saint-Germain-des-Prés, in een prachtige ruimte met enorme dakramen. De boetiek, met meer dan 400 verschillende merken en coole ontwerpers, legt ook een sterke nadruk op milieuvriendelijk en duurzaamheid. Je kan er terecht voor dameskleding, woondecoratie, boeken en planten. Aan de overkant van de straat is een speciale Smallable boetiek volledig gewijd aan baby’s en kinderen. Van kinderwagens tot kleding, speelgoed en accessoires, elk item in deze winkel is zorgvuldig geselecteerd.

  81 Rue du Cherche-Midi, 75006 Paris | smallable.com →

  #7 Frenchtrotters: geïnspireerd door vele reizen (11e)

  French Trotters is de concept store van Carole en Clarent Dehlouz, die geïnspireerd werden door hun vele reizen om deze concept store in Parijs op te starten. Een winkelruimte van 200 vierkante meter met dames- en herenkleding en verschillende cosmeticamerken. Stuk voor stuk geweldige items van gerespecteerde ontwerpers en kwaliteitsateliers uit Denemarken, Brazilië, India en Frankrijk. Ze hebben ook een eigen kledinglijn, gebreid in Bretagne. Maar verder ook trendy badproducten, meubelen en stapels tijdschriften over fotografie, decoratie, mode en tuinieren.

  128 Rue Vieille du Temple, 75003 Paris | frenchtrotters.fr →

  #8 Empreintes: beeldende kunst centraal (3e)

  De concept store Empreintes is gevestigd in een prachtig gebouw met meer dan 800 handgemaakte voorwerpen. Empreintes is een concept store gewijd aan beeldende kunst. Alle kunstenaars die lid zijn van een beroepsvereniging kunnen hier exposeren. Van tafelgerei tot decoratie, sieraden, verlichting, wandwerken en zelfs meubels. Een verfijnde en smaakvolle selectie waarbij alle stukken ontworpen en gemaakt zijn in Frankrijk. Allemaal met een eigen verhaal. Een aanrader!

  5 Rue de Picardie, 75003 Paris | empreintes-paris.com →

  Dit waren de beste concept stores voor fashionista’s in Parijs. Adresjes om het shoppen in Parijs nog leuker te maken. Ontdek ook 10x (on)bekende Franse modemerken in Parijs om je garderobe aan te vullen. Of uiteraard ook ideaal om jouw stedentrip te combineren met de solden in Parijs.

  Deel dit artikel