Jardin du Luxembourg Parijs: stoelen, bootjes & speeltuin

Jardin du Luxembourg in Parijs is een prachtig stadspark gelegen in het 6e arrondissement. Een van de mooiste en grootste stadsparken in Parijs en absoluut niet te missen tijdens je bezoek. Geniet aan de prachtige vijver in een van de typische groene stoelen of je kan er ook gezellig picknicken met een glaasje wijn en wat Franse kaas. Of relax even aan de mooie Médici-fontein. Je kunt er heerlijk wandelen door de tuin en Jardin du Luxembourg is ook zeker met kinderen in Parijs een aanrader (bootjes huren, speeltuin, enz…).

Jardin du Luxembourg is gratis toegankelijk (tickets kopen zijn dus niet nodig) en een van de top 10 bezienswaardigheden in Parijs. Op zoek naar een beetje rust in het drukke Parijs? Dan is Jardin du Luxembourg de perfecte plaats. In dit artikel kom je alles te weten over het bezoeken van Jardin du Luxembourg. Praktische informatie, openingstijden, enz… Veel wandelplezier op een van de leukste plekken in Parijs.

• Leuk om te doen: Tickets Hop on Hop off bus + Rondvaart op de Seine (1u) →

Jardin du Luxembourg Parijs
Bekende stoelen in Jardin du Luxembourg
Bootjes huren voor kinderen in Luco
Bootjes huren voor kinderen in Luco

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Het stadspark Jardin du Luxembourg in Parijs: bekende stoelen, speeltuin & bootjes huren
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Jardin du Luxembourg in Parijs: bekende stoelen, speeltuin en bootjes huren

  Jardin du Luxembourg is een van de mooiste parken en bezienswaardigheden van Parijs. Beroemde schrijvers, dichters, musici en filosofen zoals Baudelaire, Chopin en Sartre waren vaste bezoekers van het park. Jardin du Luxembourg is nog steeds een populaire plaats voor toeristen en studenten van de Sorbonne.

  In het park is altijd wat te beleven. Er is een speeltuin voor kinderen, een marionettentheater, jeu de boules, tennisbanen, houten modelzeilbootjes die je kunt huren (in de zomer), enz… Je kan er ook iets eten of drinken op de gezellige terrasjes.

  • Leuk om te doen: Wandeling en audiotour door Jardin du Luxembourg & tickets →

  2. Palais du Luxembourg: het paleis van de Franse senaat

  Het Palais du Luxembourg, in het noorden van Jardin du Luxembourg, is een paleis waar de Franse senaat tot op vandaag nog steeds zetelt. Het paleis werd gebouwd in opdracht van Maria de’ Medici. Tijdens de Franse Revolutie deed het paleis dienst als gevangenis. Het paleis bezoeken is niet mogelijk.

   

  3. De prachtige Médici-fontein in Jardin du Luxembourg

  La Fontaine Médicis, gelegen aan het oostelijke uiteinde van Jardin du Luxembourg. Het werd rond 1630 ook gebouwd door Marie de’ Medici. De Médici-fontein is een van de mooiste fonteinen in Parijs en misschien wel een van de meest romantische plekken. De fontein werd recent volledig gerestaureerd. Een leuke plaats om een goed boek te lezen in de schaduw of gewoon weg te dromen. Ook de Fontaine de l’Observatoire is de moeite waard en is te vinden in het zuiden van Jardin du Luxembourg.

  Jardin du Luxembourg Parijs
  Médici-fontein in Jardin du Luxembourg
  Jardin du Luxembourg Parijs
  Jardin du Luxembourg in Parijs

  4. Jardin du Luxembourg in Parijs praktisch (gratis: geen tickets nodig)

  Jardin du Luxembourg bevindt zich in het 6e arrondissement van Parijs, gelegen tussen Saint-Germain-des-Prés en Quartier Latin. De toegang tot Jardin du Luxembourg is gratis, alleen de speeltuin voor de kinderen is betalend. Vlot te bereiken met het openbaar vervoer van Parijs. Openingsuren veranderen regelmatig. Je checkt dus best even de website van Jardin du Luxembourg voor je een bezoekje brengt.

  • Leuk om te doen: Wandeling en audiotour door Jardin du Luxembourg & tickets →

  Jardin du Luxembourg is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Een leuke middagwandeling, gezellige zomerpicknick, relaxen op de bekende stoelen, bootjes huren voor de kinderen, enz… Jardin du Luxembourg in Parijs heeft voor elk wat wils. Leuk om weten: Jardin du Luxembourg wordt door de Parijzenaars vaak ook wel ‘Luco’ genoemd.

  Deel dit artikel