Jardin du Luxembourg Parijs: groene oase van rust

Jardin du Luxembourg Parijs, een van de mooiste en ook grootste stadsparken in Parijs. Absoluut niet te missen tijdens je bezoek aan Parijs. Geniet aan de prachtige vijver in een van de typische groene stoelen of je kan er ook gezellig picknicken met een glaasje wijn en wat Franse kaas. Of relax even aan de mooie Médici-fontein. Je kunt er verder heerlijk wandelen door de tuin en Jardin du Luxembourg in Parijs is ook zeker met kinderen een aanrader. Jardin du Luxembourg is vrij toegankelijk en een van de top bezienswaardigheden in Parijs. Op zoek naar een beetje rust in het drukke Parijs? Dan is Jardin du Luxembourg de perfecte plaats.

  Add a header to begin generating the table of contents
  Jardin du Luxembourg Parijs
  Jardin du Luxembourg Parijs

  Jardin du Luxembourg Parijs: een stadspark waar van alles te beleven valt

  Jardin du Luxembourg in Parijs is een van de mooiste parken en bezienswaardigheden  van Parijs. Beroemde schrijvers, dichters, musici en filosofen zoals Baudelaire, Chopin en Sartre waren vaste bezoekers van het park. Jardin du Luxembourg is nog steeds een populaire plaats voor toeristen en studenten van de Sorbonne. In het park is altijd wat te beleven. Er is een speeltuin voor kinderen, een marionettentheater, jeu de boules, tennisbanen, houten modelzeilbootjes die je kunt huren (in de zomer), enz… Je kan er ook iets eten of drinken op de gezellige terrasjes.

  Palais du Luxembourg: het paleis van de Franse senaat

  Het Palais du Luxembourg, in het noorden van Jardin du Luxembourg, is een paleis waar de Franse senaat tot op vandaag nog steeds zetelt. Het paleis werd gebouwd in opdracht van Maria de’ Medici. Tijdens de Franse Revolutie deed het paleis dienst als gevangenis. Het paleis bezoeken is niet mogelijk.

  De prachtige Médici-fontein in Jardin du Luxembourg

  La Fontaine Médicis, gelegen aan het oostelijke uiteinde van Jardin du Luxembourg. Het werd rond 1630 ook gebouwd door Marie de’ Medici. De Médici-fontein is een van de mooiste fonteinen in Parijs en misschien wel een van de meest romantische plekken. De fontein werd recent volledig gerestaureerd. Een leuke plaats om een goed boek te lezen in de schaduw of gewoon weg te dromen. Ook de Fontaine de l’Observatoire is de moeite waard en is te vinden in het zuiden van Jardin du Luxembourg.

  Jardin du Luxembourg Parijs
  Jardin du Luxembourg Parijs

  Jardin du Luxembourg Parijs praktisch

  Jardin du Luxembourg bevindt zich in het 6e arrondissement van Parijs, gelegen tussen Saint-Germain-des-Prés en Quartier Latin. De toegang tot Jardin du Luxembourg is gratis, alleen de speeltuin voor de kinderen is betalend. Vlot te bereiken met het openbaar vervoer van Parijs. Openingsuren veranderen regelmatig. Je checkt dus best even de website van Jardin du Luxembourg voor je een bezoekje brengt.

  Jardin du Luxembourg in Parijs is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Leuk om weten: Jardin du Luxembourg wordt door de Parijzenaars vaak ook wel ‘Luco’ genoemd.

  Deel dit artikel