Herfst in Parijs: 7x leukste dingen om te doen

Parijs in de herfst bezoeken. Audrey Hepburn wist reeds waar ze over sprak toen ze zei: ‘Parijs is altijd een goed idee’. En zeker Parijs in de herfst, een van onze favoriete seizoenen. Prachtige herfstkleuren, heel wat op de (culturele) agenda en wat minder toeristen. Tijdens de herfst krijgt Parijs een bijzondere kleur en sfeer waar we absoluut fan van zijn. Ook het weer valt vaak erg goed mee en dus ideaal voor een gezellige, romantische wandeling door Parijs.

Een van de beste dingen om te doen in Parijs is gewoon een beetje verdwalen in de vele leuke wijken. Zo ontdek je al snel de mooiste verborgen pareltjes en vergeten hoekjes in de lichtstad. Wat te doen als je Parijs in de herfst(vakantie) bezoekt? Van een leuke herfstwandeling tot een workshop macarons maken in Parijs. Veel plezier met deze 7 leuke (herfst)tips!

  Add a header to begin generating the table of contents
  Parijs in de herfst
  Wat te doen in de herfst in Parijs

  #1 Herfst in de parken en tuinen van Parijs

  Maak een herfstwandeling in Parijs. Vooral de parken & tuinen zijn dan op hun mooist. Slenter rond in Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg of Jardin du Palais-Royal (bekend van de Netflix-serie Emily in Paris) en geniet van de prachtige herfstkleuren. Neem een takeway espresso en neem plaats in een van de charmante stoelen en geniet van de laatste warme zonnestralen. Vooral in de maand oktober kan het nog aangenaam weer zijn om er te vertoeven.

  Nog een aantal parken en tuinen om van de herfst te genieten in Parijs: Place des Vosges, Parc Monceau, Parc des Buttes-Chaumont, Parc Floral, Promenade Plantée, Bois de Vincennes & Bois de Boulogne. That time of the year again! Vergeet de warme, geroosterde kastanjes niet (aan de ingang van de meeste parken te verkrijgen).

  #2 Wandeling door de geheime winkelpassages

  Op zoek naar een stukje authentiek Parijs in de herfst? Breng een bezoekje aan de prachtige overdekte passages van Parijs. Er zijn nog zo’n 20-tal winkelgalerijen overgebleven, bijna allemaal uit de 19e eeuw. Met leuke (boeken)winkeltjes, restaurants en zelfs theaters. De meeste overdekte winkelgalerijen van Parijs liggen bijna allemaal rond de Grands Boulevards en zijn dus gemakkelijk te bezoeken via een wandeling. Je kan ook kiezen voor een begeleide tour met leuke route door de passages van Parijs. Ideaal voor op een regenachtige herfstdag. Een aanrader om de passages in Parijs te bezoeken tijdens de herfstperiode.

  5x de mooiste passages in Parijs →

  #3 Tentoonstellingen & events tijdens de herfst in Parijs

  Parijs heeft meer dan 130 musea en de herfst is een geweldig seizoen om aan aantal van hen te bezoeken. La réntree is ook het begin van een nieuw cultureel seizoen in Parijs, met de lancering van veel nieuwe tentoonstellingen. Zeker interessant om te bezoeken dit najaar zijn Edvard Munch in het Musée d’Orsay en Frida Kahlo in het Musée Galliera. Ben je van plan om meerdere musea te bezoeken in Parijs? De Paris Museum Pass biedt toegang tot 60 musea in en rond Parijs. Je hebt dan gedurende 2, 4 of 6 dagen rechtstreekse en ongelimiteerde toegang.

  Er zijn ook heel wat leuke events tijdens de herfst zoals Fête des vendanges de Montmartre, Salon du Chocolat of het Halloween Festival in Disneyland Parijs.

  In onze maandelijkse nieuwsbrief ontdek je de laatste evenementen & tentoonstellingen in de lichtstad.

  Ontdek de agenda in Parijs →

  #4 Geniet van een warme chocolademelk

  Geen beter moment om een chocolat chaud te drinken dan in de herfst. Een van de meest bekende plekken in de stad voor een warme chocolademelk is theesalon Angelina, met zijn prachtige Belle Epoque-stijl aan de Rue De Rivoli. Maar ook bij Ladurée kan je, naast de beroemde macarons, terecht om te genieten van een heerlijke chocolademelk. Nog een van onze favoriete plekken is Café de Flore in Saint-Germain-Des-Près. Een van de oudste cafés van Parijs en vroeger een trefpunt van kunstenaars, schrijvers en filosofen uit de jaren twintig.

  Herfst in Parijs

  #5 Bezoek de beroemde begraafplaatsen

  Vooral in de herfst zijn de begraafplaatsen in Parijs heel mooi door de prachtige herfstkleuren. Breng zeker een bezoek aan de beroemde begraafplaats Père-Lachaise, het grootste kerkhof van Parijs. Zonder twijfel een van de top 10 bezienswaardigheiden in Parijs. Een rustige en dromerige plek die jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers trekt. Maar ook de iets minder bekende begraafplaatsen zoals Cimetière du Montparnasse en Cimetière de Montmartre zijn absoluut de moeite waard in de herfst.

  #6 Ontdek de catacomben van Parijs

  Ontdek de spookachtige kant van Parijs met een bezoek aan de catacomben. In de 18-eeuw waren de begraafplaatsen in Parijs overvol en was er geen ruimte meer om uit te breiden. Hierdoor werden zes miljoen lichamen opgegraven en ondergronds verplaatst naar verschillende tunnels die onder de stad liggen. Ga ondergronds en laat je schrikken in het doolhof. Erg leuk om te doen in de herfstvakantie en tijdens Halloween!

  Tickets catacomben Parijs →

  #7 Volg een workshop macarons maken

  Een dag waarop het weer wat minder is? Beleef Parijs net even anders en volg een workshop macarons maken. Deze Franse specialiteit kan je op iedere hoek van de straat kopen en Parijs is dan ook gekend als de macaronhoofdstad van de wereld. Je leert van een expert verschillende macarons maken in een gezellig atelier en nadien neem je jouw creaties en recepten gewoon mee naar huis. Uiteraard heel leuk om te doen!

  Beste macarons in Parijs + leuke workshop →

  Parijs in de herfst is erg leuk en er valt heel wat te beleven. De herfst is daarnaast ook het culinaire seizoen in Frankrijk. De tijd van wijnoogstfeesten, verschillende voedselmarkten en het hoogseizoen van veel typisch Franse producten. Geniet van de herfst(vakantie) in Parijs.

  Deel dit artikel