7x de leukste kerstmarkten in Parijs (data 2022)

Waar en wanneer zijn de leukste kerstmarkten in Parijs? Van de kerstmarkt in Montmartre tot de kerstmarkt aan de Notre-Dame in Parijs. We maakten voor jou een lijstje met data van de meest gezellige kerstmarkten in Parijs 2022. Houten chalets, gezellige verlichting en een betoverende reis naar het land van de kerstman. En dus ook weer tijd voor chocolade, kastanjes, glühwein en ijsbanen. Verder uiteraard leuke kerstdecoratie, lekker eten en er zijn ook verschillende attracties voor kinderen aanwezig. Vooral ’s avonds zijn de kerstmarkten in Parijs elk jaar een van de hoogtepunten tijden de kerstperiode in Parijs. Goed om weten: de beroemde kerstmarkt op de Champs-Elysées gaat ook dit jaar niet door (corona) maar je kan terecht op de kerstmarkt in Jardin des Tuileries. Geniet van de kerstmarkten 2022 in Parijs en Dit is Parijs wenst je alvast fijne feestdagen!

  Add a header to begin generating the table of contents
  Kerstmarkt Parijs
  Kerstmarkt Parijs wanneer en data

  #1 Jardin des Tuileries: leuke kerstmarkt in hartje Parijs (1e)

  De kerstmarkt in Jardin des Tuileries is een van de bekendste en grootste kerstmarkten in Parijs. Een leuke kerstmarkt voor jong en oud met een ijsbaan, uiteraard de kerstman en vele cadeau-ideeën. Verder ook een gastronomische markt met Franse producten.

  Wanneer: 19 november 2022 tot 8 januari 2023
  Adres: Jardin des Tuileries – Place de la Concorde

  #2 Hôtel de Ville: kerstmarkt aan het stadhuis van Parijs (4e)

  Het plein voor het stadhuis in Parijs wordt omgetoverd tot een prachtig verlicht bos met tal van activiteiten om te ontdekken. Er is animatie voorzien voor kinderen, de kerstman komt op bezoek en ook hier kunnen fijnproevers genieten van zoetigheden in de kerstchalets.

  Wanneer: december 2022
  Adres: Parvis de l’Hôtel de Ville

  #3 Notre-Dame: uitgeroepen tot charmantste kerstmarkt (5e)

  Kerstmarkt Parijs aan de voet van de Notre-Dame met een 30-tal exposanten die hun passie delen voor Franse ambachten en gastronomie. Maar ook hier entertainment voor kinderen en aanwezigheid van de kerstman gegarandeerd. Deze uiterst gezellige kerstmarkt in Parijs werd reeds uitgeroepen tot ‘de charmantste kerstmarkt van Parijs’.

  Wanneer: 10 tot 26 december 2022
  Adres: Square René Viviani – 2 rue du Fouarre

  #4 Saint-Germain des Prés: sfeervolle kerstmarkt in Parijs (6e)

  De sfeervolle kerstmarkt aan de Boulevard Saint-Germain in Parijs keert elk jaar terug met gezellige chalets die mooi zijn versierd. Maak er kennis met gastronomische en ambachtelijke producten.

  Wanneer: 20 november tot 26 december 2022
  Adres: Quartier Saint-Germain-des-Prés

  Kerstmarkt Parijs

  #5 La tour Eiffel: kerstmarkt aan de voet van de Eiffeltoren (7e)

  Kerstmarkt aan de voet van de Eiffeltoren in Parijs. Kerstdorp met 50 exposanten van over de hele wereld met op het programma: houten chalets, een ijsbaan en diverse activiteiten. Met talrijke gastronomische en regionale producten.

  Wanneer: 16 december 2022 tot 2 januari 2023
  Adres: Quai Branly

  #6 Place des Abbesses: kerstmarkt Parijs in een idyllisch decor (18e)

  Kertstcadeau’s kopen en een goede glühwein drinken, dat kan ook dit jaar weer op de kerstmarkt in Montmartre. Met gastronomie uit de regio en gratis decoratieworkshops voor kinderen. Een heel mooie, traditionele en gezellige kerstmarkt op een van mooiste pleinen van Montmartre. Absoluut een aanrader!

  Wanneer: 26 november 2022 tot 2 januari 2023
  Adres: Place des Abbesses

  #7 La Défense: kerstmarkt in het zakendistrict van Parijs (92)

  Kerstmarkt in het hart van het bekende zakendistrict van Parijs, La Défense. Gelanceerd in 1995 met ondertussen meer dan 13.000 m² aan kerstplezier en maar liefst 350 themachalets. Het is daarmee een van de grootste kerstmarken van Parijs.

  Wanneer: 25 november tot 29 december 2022
  Adres: Parvis de la Défense

  Een bezoekje aan de kerstmarkt Parijs is ideaal om het jaar op een onvergetelijke manier af te sluiten. Leuk om weten: de gezelligste kerstmarkten in Parijs zijn in Saint-Germain-des-Prés, op de place des Abbesses in Montmartre en aan de Notre-Dame. 

  Deel dit artikel