7x leukste kerstmarkten in Parijs 2022/2023 + hotel tips

Waar en wanneer zijn de leukste kerstmarkten in Parijs 2022/2023? Van de kerstmarkt in Montmartre tot de kerstmarkt aan de Notre-Dame in Parijs. We maakten voor jou een lijstje met data van de meest gezellige kerstmarkten in Parijs. Houten chalets, gezellige verlichting en een betoverende reis naar het land van de kerstman. En dus ook weer tijd voor chocolade, kastanjes, glühwein en ijsbanen. Verder uiteraard leuke kerstdecoratie, lekker eten en er zijn ook verschillende attracties voor kinderen aanwezig. Vooral ’s avonds zijn de kerstmarkten in Parijs elk jaar een van de hoogtepunten tijden de kerstperiode in Parijs.

Goed om weten: de beroemde kerstmarkt op de Champs-Elysées gaat ook dit jaar niet door (corona) maar je kan terecht op de kerstmarkt in Jardin des Tuileries. Dit zijn 7 van de grootste, beste en meest unieke kerstmarkten van Parijs. Geniet van kerst in Parijs en van de mooiste kerstmarkten!

  Add a header to begin generating the table of contents
  Kerstmarkt in Parijs 2022
  Kerstmarkten in Parijs

  #1 Jardin des Tuileries: bekende kerstmarkt in hartje Parijs (1e)

  De kerstmarkt in Jardin des Tuileries is een van de bekendste en grootste kerstmarkten in Parijs. Met o.a. een enorm reuzenrad, diverse kermisattracties, een ijsbaan van maar liefst 1200 m2 (met apart gedeelte voor jonge kinderen), champagnebar, dampende koperen vaten met traditionele uiensoep of warme glühwein en een gastronomische markt met Franse producten. Verder ook heel wat ambachtelijk handwerk en vele cadeau-ideeën. En uiteraard de kerstman! Dit is de meest populaire kerstmarkt in Parijs met jaarlijks miljoenen bezoekers.

  Wanneer / data: 19 november 2022 tot 8 januari 2023
  Adres: Jardin des Tuileries – Place de la Concorde

  #2 Hôtel de Ville: kerstmarkt aan het stadhuis van Parijs (4e)

  Het plein voor het stadhuis in Parijs wordt omgetoverd tot een prachtig verlicht bos met tal van activiteiten om te ontdekken. Er is tijdens de kerstmarkt animatie voorzien voor kinderen, de kerstman komt op bezoek en ook hier kunnen fijnproevers genieten van zoetigheden in de kerstchalets. De lichtshow, talrijke fonkelende lichtjes en de rustige sfeer maken deze kerstmarkt in Parijs vooral ’s avonds erg charmant. Tip: steek even de Rue de Rivoli over en ga winkelen in een van de bekende warenhuizen in Parijs, Le BHV Marais. Of ga shoppen in de gezellige wijk Le Marais met veel leuke boetiekjes.

  Wanneer / data: 2 tot 31 december 2022
  Adres: Parvis de l’Hôtel de Ville

  #3 Notre-Dame: uitgeroepen tot meest charmante kerstmarkt (5e)

  Een pittoreske kerstmarkt in Parijs aan de voet van de Notre-Dame met een 30-tal exposanten die hun passie delen voor kleding & accessoires, Franse ambachten en luxe gastronomische gerechten. Ook hier entertainment voor kinderen en aanwezigheid van de kerstman, al dan niet met een vin chaud in de hand. En af en toe zijn er ook muzikale optredens. Deze uiterst gezellige kerstmarkt werd reeds uitgeroepen tot ‘de charmantste kerstmarkt van Parijs’.

  Wanneer / data: 9 tot 26 december 2022
  Adres: Square René Viviani – 2 rue du Fouarre

  #4 Saint-Germain des Prés: sfeervolle kerstmarkt in Parijs (6e)

  De sfeervolle kerstmarkt aan de Boulevard Saint-Germain in Parijs keert elk jaar terug met ongeveer 40 gezellige chalets. Naast de gebruikelijke warme glühwein en geroosterde kastanjes kan je er ook genieten van ambachtelijke macarons, gekonfijte kastanjes, kaviaar, gerookte zalm, truffels en foie gras. Ook een leuke plek voor lederwaren, sieraden en handgemaakte artikelen. Geniet nadien zeker ook nog wat van de wijk Saint-Germain-des-Prés, een uiterst gezellige wijk met veel leuke terrasjes, boekenwinkels, kunstgalerijen en antiekwinkeltjes.

  Wanneer / data: 26 november 2022 tot 1 januari 2023
  Adres: Quartier Saint-Germain-des-Prés

  Kerstmarkt Parijs data wanneer

  #5 La tour Eiffel: kerstmarkt aan de voet van de Eiffeltoren (7e)

  Nog een leuke kerstmarkt in Parijs, deze keer aan de voet van de Eiffeltoren. In het kerstdorp maar liefst 50 exposanten met op het programma: houten chalets met gastronomische en regionale producten, een ijsbaan en diverse activiteiten. Met ongeveer 35 chalets en verschillende foodtrucks, is dit een van de beste kerstmarkten van Parijs en misschien wel de meest fotogenieke. Neem een warme glühwein en geniet van het prachtig uitzicht op de Eiffeltoren in Parijs!

  Wanneer / data: 16 december 2022 tot 2 januari 2023
  Adres: Quai Branly

  #6 Place des Abbesses: kerstmarkt Parijs in een idyllisch decor (18e)

  Kerstcadeaus kopen en een goede glühwein drinken? Dat kan ook dit jaar weer op de kerstmarkt in Montmartre, gelegen naast het beroemde metrostation Place des Abbesses. Een mooie, traditionele en gezellige kerstmarkt in Parijs op een van mooiste pleinen van Montmartre. Met o.a. handgemaakte sjaals, sieraden en kinderspeelgoed. Je kan er ook traditionele gerechten zoals escargots, gebakken champignons of raclette proeven. Voor kinderen is er een leuke draaimolen en in het weekend is er meestal bezoek van de kerstman. Absoluut een aanrader! Tip: geniet er van een glaasje in de aanwezige champagnebar.

  Wanneer / data: 10 tot 31 december 2022
  Adres: Place des Abbesses

  #7 La Défense: kerstmarkt in het zakendistrict van Parijs (92)

  Kerstmarkt in het hart van het bekende zakendistrict van Parijs, La Défense. Deze kerstmarkt in Parijs bestaat sinds 1995 met ondertussen meer dan 13.000 m² aan kerstplezier en maar liefst 350 themachalets. Het is daarmee een van de grootste kerstmarken van Parijs waar je gemakkelijk een hele avond kan vertoeven en flaneren. Je vindt er een uitgebreide selectie aan geschenken, hoogwaardige sieraden en lederwaren. Of traditionele specialiteiten uit de Elzas en heerlijke paella. Zeker de moeite waard om ook deze kerstmarkt in Parijs een bezoekje te brengen.

  Wanneer / data: 25 november tot 24 december 2022 
  Adres: Parvis de la Défense

  Een bezoekje aan de kerstmarkt in Parijs 2022/2023 is ideaal om het jaar op een onvergetelijke manier af te sluiten. Leuk om weten: de gezelligste kerstmarkten in Parijs zijn in Saint-Germain-des-Prés, op de place des Abbesses in Montmartre en aan de Notre-Dame. Ontdek ook 5 leuke activiteiten om te doen met kerst in Parijs.

  Deel dit artikel