Eiffeltoren tickets en top bezoeken, prijzen & tips

Van plan om tickets te kopen voor een bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs met of zonder gids? De Eiffeltoren beklimmen is een must-do tijdens je citytrip. Met ongeveer 7 miljoen bezoekers per jaar is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs. Het is misschien wel een once-in-a-lifetime ervaring, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd vrijmaakt. Na het beklimmen met de trap of lift is het uitzicht vanaf de top zowel overdag als ’s avonds werkelijk indrukwekkend.

We vertellen je de belangrijkste info en leuke weetjes om optimaal van je bezoek te genieten. Waar je goedkope entreetickets kan kopen om de Eiffeltoren te beklimmen met de trap of lift naar de top en hoeveel een bezoek je zal kosten. Je koopt je skip the line toegangskaartjes beter op voorhand om zo de wachtrijen te vermijden. Je kan kiezen om online kaartjes te reserveren zonder gids via de official site of met een gids. De prijs met een gids is wat duurder maar je komt heel wat meer te weten over de Eiffeltoren. Een echte aanrader want je bezoekt niet elke dag de Eiffeltoren.

De beste tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs: losse tickets ter plaatse of online kopen, geschiedenis, hoogte, adres, parkeren in de buurt, openingstijden, restaurants Madame Brasserie & Le Jules Verne, wanneer flikkeren de lichtjes, enz…

TIP: ga lunchen of dineren bij Madame Brasserie in de Eiffeltoren. Een unieke ervaring!

• Leuk om te doen: Tickets Eiffeltoren + Rondvaart op de Seine (1u) →

Tickets kopen voor de Eiffeltoren in Parijs
Tickets kopen voor de Eiffeltoren in Parijs
De top beklimmen is een must-do
De top beklimmen is een must-do

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

De top van de Eiffeltoren beklimmen in Parijs met of zonder gids: online tickets kopen, prijs, openingsuren, leuke weetjes & tips
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Waar goedkope tickets kopen & prijzen voor de Eiffeltoren 

  Wat is de prijs voor een ticket om de Eiffeltoren te bezoeken met of zonder gids? Een entree kopen doe je best op voorhand. Dit kan op de official site of je kan kiezen voor een bezoek met rondleiding en uitleg van een gids, wat uiteraard erg leuk is! De kaartjes op de officiële website van de Eiffeltoren zijn helaas ook snel uitverkocht. Je kan kiezen om skip the line kaartjes te reserveren enkel via de trap (meest goedkope tickets), via de lift of een combinatie van trap en lift.

  Hou er dus rekening mee dat de online tickets voor het bezoeken van de Eiffeltoren beperkt zijn (in drukke periodes soms maanden op voorhand uitverkocht). Maar maak je nog niet direct zorgen, er zijn steeds ook losse kaartjes ter plaatse beschikbaar. De moeite waard om te proberen want zo’n 20% van alle tickets worden enkel aan de kassa verkocht.

  Wat kost een ticket voor de Eiffeltoren in Parijs zonder gids (official site)?
  – Een ticket naar de top met toegang tot de lift boeken kost 29,40€ voor volwassenen, 14,40€ voor 12-24 jaar en 7,40€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Een ticket naar de top met de trap naar de tweede verdieping en lift naar de top kost 22,40€ voor volwassenen, 11,20€ voor 12-24 jaar en 5,70€ voor kinderen van 4 -11 en mindervaliden.
  – Een ticket voor de tweede verdieping met toegang tot de lift kost 18,80€ voor volwassenen, 9,40€ voor 12-24 jaar en 4,70€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Een ticket voor de tweede verdieping met alleen toegang via de trap kost 11,80€ voor volwassenen, 5,90€ voor 12-24 jaar en 3,00€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Toegang tot alle niveaus is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar, vergezeld van hun ouders of voogden. Ze dienen wel in het bezit te zijn van een gratis ticket.

  TIP: goedkope tickets boeken voor de Eiffeltoren? Kies van voor een beklimming met de trap. Vanaf de tweede verdieping kan je dan indien gewenst nog de lift nemen naar de top.

  Tickets Eiffeltoren Official Site (zonder gids) →

  Tickets & Tours Eiffeltoren (met gids) →

   

  2. De Eiffeltoren in Parijs beklimmen naar de top (3 verdiepingen) en wat is de hoogte

  Eerst even wat info over de Eiffeltoren in Parijs en een bezoek aan de top. Deze bestaat uit 3 verdiepingen waarvan de hoogste verdieping 276 meter hoog is. De eerste en tweede verdieping zijn per trap en lift bereikbaar. Naar de 3e verdieping gaat alleen een lift. Wat is de hoogte van de Eiffeltoren? In totaal is de toren 330 meter hoog, als je de antenne op de top meerekent.

  Vaak staan er gigantische wachtrijen aan de voet maar geduld wordt beloond. Het magische uitzicht over Parijs is werkelijk adembenemend. Toeristisch of niet, een bezoek aan Parijs zou niet compleet zijn zonder je ogen te richten op ’s werelds meest erkende bouwwerk. Leuk om te weten: heel wat Parijzenaars waren aanvankelijk niet zo gecharmeerd door ‘la tour Eiffel’. Nu het onmiskenbare symbool van de Franse hoofdstad.

  3. Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren

  Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren? En tot hoe laat is de Eiffeltoren open? Deze is elke dag van het jaar open, maar de openingsuren zijn wel afhankelijk van het seizoen. Check de officiële website voor eventuele veranderingen.

  De openingsuren van de Eiffeltoren in Parijs:
  – In het hoogseizoen elke dag geopend van 9u tot 24u
  – In het laagseizoen elke dag geopend van 9.30u tot 23u

  Eiffeltoren bezoeken met of zonder gids
  Eiffeltoren bezoeken met of zonder gids

  4. De geschiedenis met dank aan Gustave Eiffel

  De Eiffeltoren werd gebouwd als een tijdelijke structuur voor de Wereldtentoonstelling van 1889, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Franse Revolutie. Het idee kwam van twee ingenieurs, Maurice Koechlin en Emile Nouguier, die werkten bij het bedrijf van de befaamde architect Stephen Sauvestre. Ze wilden een monument creëren dat zowel technisch geavanceerd als visueel verbluffend was. Gustave Eiffel, een gerenommeerde ingenieur die bekend stond om zijn werk aan verschillende bruggen, werd aangetrokken tot het project en nam de leiding over de bouw.

  De bouw van de toren begon op 28 januari 1887 en werd voltooid op 15 maart 1889. Het was een technisch hoogstandje van die tijd, met behulp van ruim 18.000 stukken smeedijzer en meer dan 2,5 miljoen klinknagels. De toren, die 330 meter hoog is, was bij voltooiing het hoogste bouwwerk ter wereld en behield die titel tot de voltooiing van het Chrysler Building in New York in 1930. Gedurende zijn lange geschiedenis heeft het verschillende renovaties en aanpassingen ondergaan om zijn structurele integriteit te behouden en aan moderne veiligheidsnormen te voldoen.

  5. Praktische tips voor een bezoek

  Een aantal tips om jouw bezoek vlot te laten verlopen. De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend. Plan je bezoek niet rond de openingstijden. Er staat dan vaak al een grote wachtrij. Aan het begin van de avond is het relatief rustig bij de Eiffeltoren en dan geniet je ook nog eens van een prachtige zonsondergang bij mooi weer.

  De meeste bezoekers kiezen ervoor om de Eiffeltoren te beklimmen met de lift maar ook de trap is absoluut de moeite waard. Je geniet meer van het uitzicht, er is minder volk dan met de lift en de je betaalt ook nog eens minder voor je toegangsticket.

  TIP: je mag zonder een extra prijs te betalen, met de lift terug naar beneden indien gewenst.

   

  6. Ten slotte: leuke weetjes over de Eiffeltoren

  – Gustave Eiffel bouwde helemaal bovenaan een persoonlijk kantoor. Het werd ondertussen volledig gerestaureerd en je kan het bezoeken op de bovenste verdieping van de toren.
  – Het is het meest bezochte, betaalde monument ter wereld. Jaarlijks bezoeken ongeveer 7 miljoen mensen de Eiffeltoren in Parijs.
  – De toren moet elke 7 jaar opnieuw worden geverfd met de hand om roest en schade door vervuiling te voorkomen. Hiervoor is ongeveer 60 ton verf nodig.
  – Bestaat uit meer dan 18.000 metalen onderdelen met maar liefst 7.300 ton ijzer. Het wordt bij elkaar gehouden door 2.500.000 klinknagels.
  – Er zijn 20.000 gloeilampen nodig om de ijzeren dame te verlichten. Oorspronkelijk werd de toren verlicht door gaslampen maar in 1958 werden elektrische lampen geïnstalleerd.
  – Zorg ervoor dat je ’s avonds de schittering van de lichtjes niet mist. Je kunt de verlichting elk uur na het vallen van de avond tot 1u bewonderen. De toren glinstert dan een paar minuten lang.
  – Wist je dat de Eiffeltoren ook twee restaurants heeft waar je culinair kan genieten met prachtig uitzicht? Op de eerste verdieping heb je restaurant Madame Brasserie en op de tweede verdieping het bekende Jules Verne.

  De Eiffeltoren bezoeken in Parijs mag absoluut niet ontbreken op je bucketlist. Het beklimmen met of zonder gids blijft een magische ervaring. Geniet met deze tips van je bezoek! Ook leuk? Een rondvaart op de Seine met prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

  Veelgestelde vragen over de Eiffeltoren in Parijs & online tickets

  Tickets voor de Eiffeltoren kun je kopen op de officiële website of je kan kiezen voor een bezoek aan de Eiffeltoren met rondleiding. Dan krijg je uitleg van een gids wat uiteraard erg leuk en interessant is. De tickets op de officiële website van de Eiffeltoren zijn helaas ook snel uitverkocht. Je kan kiezen voor kaartjes enkel via de trap, enkel via de lift of een combinatie van trap en lift. Je koopt je ticket om de Eiffeltoren te bezoeken ook best op voorhand.

  Tickets Eiffeltoren Official Site (zonder gids) →

  Tickets & Tours Eiffeltoren (met gids) →

  – Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met toegang tot de lift boeken kost 29,40€ voor volwassenen, 14,40€ voor 12-24 jaar en 7,40€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met de trap naar de tweede verdieping en lift naar de top kost 22,40€ voor volwassenen, 11,20€ voor 12-24 jaar en 5,70€ voor kinderen van 4 -11 en mindervaliden.
  – Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met toegang tot de lift kost 18,80€ voor volwassenen, 9,40€ voor 12-24 jaar en 4,70€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met alleen toegang via de trap kost 11,80€ voor volwassenen, 5,90€ voor 12-24 jaar en 3,00€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Toegang tot alle niveaus is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar, vergezeld van hun ouders of voogden. Ze dienen wel in het bezit te zijn van een gratis ticket.

  In totaal is de Eiffeltoren 330 meter hoog, als je de antenne op de top meerekent. De eerste verdieping heeft een hoogte van 57 meter, de tweede verdieping 115 meter en de derde verdieping is op 275 meter hoogte. In maart 2022 werd de Eiffeltoren 6 meter hoger door een nieuwe radio antenne op de top. De Eiffeltoren is het meest bezochte monument ter wereld en weegt meer dan 7700 ton.

  De Eiffeltoren in Parijs is elke dag van het jaar open, maar de openingsuren zijn wel afhankelijk van het seizoen. Check de officiële website voor eventuele veranderingen: - In het hoogseizoen is de Eiffeltoren elke dag geopend van 9u tot 24u - In het laagseizoen is de Eiffeltoren elke dag geopend van 9.30u tot 23u

  Het adres van de Eiffeltoren: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris. Waar kan je parkeren in de buurt van de Eiffeltoren? Wij parkeren vaak in de Parking Saemes Quai Branly - Tour Eiffel. Neem een kijkje op de website van Parclick voor beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop parkeren aan de Eiffeltoren is uiteraard niet evident.

  De Eiffeltoren is 's avonds verlicht met flikkerende lichtjes. Elk uur knipperen de lichtjes 5 minuten lang. Om de energierekening van de Eiffeltoren laag te houden werd recent beslist om de verlichting van de Eiffeltoren uit te schakelen om 23.45u.

  Op de eerste verdieping heb je restaurant Brasserie Madame. Het restaurant Le Jules Verne is te vinden op de tweede verdieping van de Eiffeltoren. Dit beroemde restaurant serveert eten van de chef Frederik Anton. Uiteraard niet goedkoop om er te lunchen of dineren maar je kan er wel genieten van een prachtig uitzicht over Parijs.
  TIP: ga eens betaalbaar lunchen of dineren bij Madame Brasserie in de Eiffeltoren. Een unieke ervaring!

  Deel dit artikel