Eiffeltoren bezoeken Parijs – Tickets & beste tips

De Eiffeltoren bezoeken in Parijs is een must-do tijdens je citytrip. Met ongeveer 7 miljoen bezoekers per jaar is de Eiffeltoren in Parijs een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het bezoeken van de Eiffeltoren is misschien wel een once-in-a-lifetime ervaring, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd vrijmaakt. Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren is zowel overdag als s’avonds werkelijk indrukwekkend. In dit blogartikel vertellen we je de belangrijkste dingen en leuke weetjes om optimaal van je bezoek aan de Eiffeltoren te genieten. Maar ook waar je tickets / kaartjes kan kopen om de Eiffeltoren te beklimmen en hoeveel een bezoek aan de Eiffeltoren je zal kosten. Je koopt je ticket / kaartjes voor de Eiffeltoren beter op voorhand om zo de wachtrij te vermijden. Boek een bezoek aan de Eiffeltoren zonder gids of via een begeleide rondleiding.

  Add a header to begin generating the table of contents
  Eiffeltoren tickets
  Eiffeltoren bezoeken in Parijs tips

  Eiffeltoren bezoeken in Parijs: wat je vooraf moet weten

  De Eiffeltoren in Parijs werd gebouwd naar aanleiding van de wereldtentoonstelling van 1889 en ontworpen door Gustav Eiffel. Bestaande uit 3 verdiepingen waarvan de hoogste verdieping 276 meter hoog is. De eerste en tweede verdieping zijn per trap en lift bereikbaar. Naar de 3e verdieping gaat alleen een lift. Wat is de hoogte van de Eiffeltoren? In totaal is de Eiffeltoren 330 meter hoog, als je de antenne op de top meerekent.

  Vaak staan er gigantische wachtrijen aan de voet van de Eiffeltoren maar geduld wordt beloond. Het magische uitzicht over Parijs is werkelijk adembenemend. Toeristisch of niet, een bezoek aan Parijs zou niet compleet zijn zonder je ogen te richten op ’s werelds meest erkende bouwwerk. Leuk om weten: heel wat Parijzenaars waren aanvankelijk niet zo gecharmeerd door de Eiffeltoren. Nu het onmiskenbare symbool van de Franse hoofdstad.

  Tickets om de Eiffeltoren te beklimmen (+ prijzen 2022)

  Je koopt je ticket om de Eiffeltoren te beklimmen best op voorhand. Dit kan op de officiële website of je kan kiezen voor een bezoek aan de Eiffeltoren met rondleiding en uitleg van een gids wat uiteraard erg leuk is. De kaartjes op de officiële website van de Eiffeltoren zijn helaas ook snel uitverkocht. Je kan kiezen voor tickets enkel via de trap, enkel via de lift of een combinatie van trap én lift.

  Hou er dus rekening mee dat de online tickets voor het bezoeken van de Eiffeltoren beperkt zijn (in drukke periodes soms maanden op voorhand uitverkocht). Maar maak je nog niet direct zorgen, er zijn steeds ook tickets beschikbaar bij de Eiffeltoren zelf. De moeite waard om te proberen want zo’n 20% van alle tickets voor de Eiffeltoren worden enkel aan de kassa verkocht.

  •  Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met toegang tot de lift kost 26,80€ voor volwassenen, 13,40€ voor 12-24 jaar en 6,70€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  • Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met de trap naar de tweede verdieping en lift naar de top kost 20,40€ voor volwassenen, 10,20€ voor 12-24 jaar en 5,10€ voor kinderen van 4 -11 en mindervaliden.
  • Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met toegang tot de lift kost 17,10€ voor volwassenen, 8,60€ voor 12-24 jaar en 4,30€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  • Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met alleen toegang via de trap kost 10,70€ voor volwassenen, 5,40€ voor 12-24 jaar en 2,70€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  • Toegang tot alle niveaus is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar, vergezeld van hun ouders of voogden. Ze dienen wel in het bezit te zijn van een gratis ticket.

  Begeleide tours & tickets Eiffeltoren →

  Eiffeltoren bezoeken Parijs

  Praktische tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren

  Een aantal tips om jouw bezoek aan de Eiffeltoren vlot te laten verlopen. De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend. Plan je bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs niet rond de openingstijden. Er staat dan vaak al een grote wachtrij. Aan het begin van de avond is het relatief rustig bij de Eiffeltoren en dan geniet je ook nog eens van een prachtige zonsondergang bij mooi weer.

  De meeste bezoekers kiezen om de Eiffeltoren te beklimmen met de lift maar ook de trap is absoluut de moeite waard. Je geniet meer van het uitzicht, er is minder volk dan met de lift en de je betaalt ook nog eens minder voor je toegangsticket.
  Goed om weten: je mag, zonder een extra prijs te moeten betalen, met de lift terug naar beneden indien gewenst.

  Ten slotte: leuke weetjes over de Eiffeltoren

  • Gustave Eiffel bouwde helemaal bovenaan de Eiffeltoren een persoonlijk kantoor. Het werd ondertussen volledig gerestaureerd en je kan het bezoeken op de bovenste verdieping van de toren.
  • De Eiffeltoren is het meest bezochte, betaalde monument ter wereld. Jaarlijks bezoeken ongeveer 7 miljoen mensen de Eiffeltoren in Parijs.
  • De Eiffeltoren moet elke 7 jaar opnieuw worden geverfd met de hand om roest en schade door vervuiling te voorkomen. Hiervoor is ongeveer 60 ton verf nodig.
  • De Eiffeltoren bestaat uit meer dan 18.000 metalen onderdelen met maar liefst 7.300 ton ijzer. Het wordt bij elkaar gehouden door 2.500.000 klinknagels.
  • Er zijn 20.000 gloeilampen nodig om de Eiffeltoren te verlichten. Oorspronkelijk werd de toren verlicht door gaslampen maar in 1958 werden elektrische lampen geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat je ’s avonds de schittering van de Eiffeltoren niet mist. Je kunt de verlichting elk uur na het vallen van de avond tot 1u bewonderen. De toren glinstert dan een paar minuten lang.
  • Wist je dat de Eiffeltoren ook twee restaurants heeft waar je culinair kan genieten met prachtig uitzicht? Op de eerste verdieping heb je restaurant Madame en op de 2e verdieping het bekende Jules Verne.

  Begeleide tours & tickets Eiffeltoren →

  De Eiffeltoren bezoeken in Parijs mag absoluut niet ontbreken op je bucketlist Parijs. Het beklimmen van de Eiffeltoren met of zonder gids blijft een magische ervaring. Geniet van je bezoek aan de Eiffeltoren! Ook leuk? Een boottocht op de Seine met prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

  Deel dit artikel