Eiffeltoren in Parijs bezoeken: tickets tot de top & tips

De Eiffeltoren bezoeken in Parijs is een must-do tijdens je citytrip. Met ongeveer 7 miljoen bezoekers per jaar is de Eiffeltoren een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs. Het bezoeken van de Eiffeltoren is misschien wel een once-in-a-lifetime ervaring, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd vrijmaakt. Na het beklimmen met de trap of lift is het uitzicht vanaf de top van de Eiffeltoren zowel overdag als s’ avonds werkelijk indrukwekkend.

In dit blogartikel vertellen we je de belangrijkste info en leuke weetjes om optimaal van je bezoek en entree aan de Eiffeltoren te genieten. Maar ook waar je (goedkope) tickets kan kopen om de Eiffeltoren te beklimmen met de trap of lift naar de top en hoeveel een bezoek aan de Eiffeltoren je zal kosten. Je koopt je ticket voor de Eiffeltoren beter op voorhand om zo de wachtrijen te vermijden. Je kan kiezen online kaartjes te boeken zonder gids of via een begeleide rondleiding. De prijs met een gids is uiteraard duurder maar je komt heel wat meer te weten over de Eiffeltoren.

Met onze tips breng je zorgeloos een bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs. We vertellen je ook alles over zijn geschiedenis. Lees zeker onze veelgestelde vragen over de Eiffeltoren in Parijs. Ontdek er de prijs van een online ticket, de hoogte, adres, waar je kan parkeren in de buurt van de Eiffeltoren, openingstijden, het restaurant van de Eiffeltoren Le Jules Verne, enz…

• Leuk om te doen: Eiffeltoren bezoeken + Rondvaart over de Seine (1u) →

De Eiffeltoren in Parijs: top bezoeken, openingsuren, prijzen, online tickets & tips
  Add a header to begin generating the table of contents
  Eiffeltoren tickets
  De Eiffeltoren bezoeken in Parijs is een must-do
  Eiffeltoren bezoeken in Parijs tips
  Top Eiffeltoren beklimmen: prijzen & tickets

  1. Tickets & prijzen voor een bezoek aan de Eiffeltoren (met of zonder gids)

  Wat is de prijs voor een ticket om de Eiffeltoren te bezoeken? Tickets kopen om de Eiffeltoren te beklimmen doe je best op voorhand. Dit kan op de officiële website of je kan kiezen voor een bezoek aan de Eiffeltoren met rondleiding en uitleg van een gids wat uiteraard erg leuk is. De kaartjes op de officiële website van de Eiffeltoren zijn helaas ook snel uitverkocht. Je kan kiezen voor kaartjes enkel via de trap (meest goedkope tickets), enkel via de lift of een combinatie van trap én lift.

  Hou er dus rekening mee dat de online tickets voor het bezoeken van de Eiffeltoren beperkt zijn (in drukke periodes soms maanden op voorhand uitverkocht). Maar maak je nog niet direct zorgen, er zijn steeds ook kaartjes beschikbaar bij de Eiffeltoren zelf. De moeite waard om te proberen want zo’n 20% van alle tickets voor de Eiffeltoren worden enkel aan de kassa verkocht.

  Wat kost een ticket voor de Eiffeltoren in Parijs?
  – Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met toegang tot de lift kost 28,30€ voor volwassenen, 14,10€ voor 12-24 jaar en 7,10€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met de trap naar de tweede verdieping en lift naar de top kost 21,50€ voor volwassenen, 10,70€ voor 12-24 jaar en 5,40€ voor kinderen van 4 -11 en mindervaliden.
  – Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met toegang tot de lift kost 18,10€ voor volwassenen, 9,00€ voor 12-24 jaar en 4,50€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met alleen toegang via de trap kost 11,30€ voor volwassenen, 5,60€ voor 12-24 jaar en 2,80€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  – Toegang tot alle niveaus is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar, vergezeld van hun ouders of voogden. Ze dienen wel in het bezit te zijn van een gratis ticket.

  TIP: goedkope tickets boeken voor de Eiffeltoren? Kies van voor een beklimming met de trap. Vanaf de 2e verdieping kan je dan indien gewenst nog de lift nemen naar de top.

  Tickets & tours Eiffeltoren →

   

  2. De Eiffeltoren in Parijs beklimmen naar de top (3 verdiepingen)

  Eerst even wat info over de Eiffeltoren in Parijs en een bezoek aan de top. De Eiffeltoren bestaat uit 3 verdiepingen waarvan de hoogste verdieping 276 meter hoog is. De eerste en tweede verdieping zijn per trap en lift bereikbaar. Naar de 3e verdieping gaat alleen een lift. Wat is de hoogte van de Eiffeltoren? In totaal is de Eiffeltoren 330 meter hoog, als je de antenne op de top meerekent.

  Vaak staan er gigantische wachtrijen aan de voet van de Eiffeltoren maar geduld wordt beloond. Het magische uitzicht over Parijs is werkelijk adembenemend. Toeristisch of niet, een bezoek aan Parijs zou niet compleet zijn zonder je ogen te richten op ’s werelds meest erkende bouwwerk. Leuk om weten: heel wat Parijzenaars waren aanvankelijk niet zo gecharmeerd door de Eiffeltoren. Nu het onmiskenbare symbool van de Franse hoofdstad. De Eiffeltoren bezoeken en beklimmen is meer dan de moeite waard.

  3. Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren in Parijs

  Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren? En tot hoe laat is de Eiffeltoren open? De Eiffeltoren in Parijs is elke dag van het jaar open, maar de openingsuren zijn wel afhankelijk van het seizoen. Check de officiële website voor eventuele veranderingen.

  De openingsuren van de Eiffeltoren in Parijs:
  – In het hoogseizoen is de Eiffeltoren elke dag geopend van 9u tot 24u
  – In het laagseizoen is de Eiffeltoren elke dag geopend van 9.30u tot 23u

  4. De geschiedenis van de Eiffeltoren met dank aan Gustave Eiffel

  De Eiffeltoren werd gebouwd als een tijdelijke structuur voor de Wereldtentoonstelling van 1889, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Franse Revolutie. Het idee kwam van twee ingenieurs, Maurice Koechlin en Émile Nouguier, die werkten bij het bedrijf van de befaamde architect Stephen Sauvestre. Ze wilden een monument creëren dat zowel technisch geavanceerd als visueel verbluffend was. Gustave Eiffel, een gerenommeerde ingenieur die bekend stond om zijn werk aan verschillende bruggen, werd aangetrokken tot het project en nam de leiding over de bouw.

  De bouw van de Eiffeltoren begon op 28 januari 1887 en werd voltooid op 15 maart 1889. Het was een technisch hoogstandje van die tijd, met behulp van ruim 18.000 stukken smeedijzer en meer dan 2,5 miljoen klinknagels. De toren, die 330 meter hoog is, was bij voltooiing het hoogste bouwwerk ter wereld en behield die titel tot de voltooiing van het Chrysler Building in New York in 1930. Gedurende zijn lange geschiedenis heeft de Eiffeltoren verschillende renovaties en aanpassingen ondergaan om zijn structurele integriteit te behouden en aan moderne veiligheidsnormen te voldoen.

  Kaartjes voor de Eiffeltoren met of zonder gids
  Kaartjes voor de Eiffeltoren met of zonder gids

  5. Praktische tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren

  Een aantal tips om jouw bezoek aan de Eiffeltoren vlot te laten verlopen. De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend. Plan je bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs niet rond de openingstijden. Er staat dan vaak al een grote wachtrij. Aan het begin van de avond is het relatief rustig bij de Eiffeltoren en dan geniet je ook nog eens van een prachtige zonsondergang bij mooi weer.

  De meeste bezoekers kiezen om de Eiffeltoren te beklimmen met de lift maar ook de trap is absoluut de moeite waard. Je geniet meer van het uitzicht, er is minder volk dan met de lift en de je betaalt ook nog eens minder voor je toegangsticket.
  Goed om weten: je mag, zonder een extra prijs te moeten betalen, met de lift terug naar beneden indien gewenst.

  6. Ten slotte: leuke weetjes over de Eiffeltoren in Parijs

  – Gustave Eiffel bouwde helemaal bovenaan de Eiffeltoren een persoonlijk kantoor. Het werd ondertussen volledig gerestaureerd en je kan het bezoeken op de bovenste verdieping van de toren.
  – De Eiffeltoren is het meest bezochte, betaalde monument ter wereld. Jaarlijks bezoeken ongeveer 7 miljoen mensen de Eiffeltoren in Parijs.
  – De Eiffeltoren moet elke 7 jaar opnieuw worden geverfd met de hand om roest en schade door vervuiling te voorkomen. Hiervoor is ongeveer 60 ton verf nodig.
  – De Eiffeltoren bestaat uit meer dan 18.000 metalen onderdelen met maar liefst 7.300 ton ijzer. Het wordt bij elkaar gehouden door 2.500.000 klinknagels.
  – Er zijn 20.000 gloeilampen nodig om de Eiffeltoren te verlichten. Oorspronkelijk werd de toren verlicht door gaslampen maar in 1958 werden elektrische lampen geïnstalleerd.
  – Zorg ervoor dat je ’s avonds de schittering van de Eiffeltoren niet mist. Je kunt de verlichting elk uur na het vallen van de avond tot 1u bewonderen. De toren glinstert dan een paar minuten lang.
  – Wist je dat de Eiffeltoren ook twee restaurants heeft waar je culinair kan genieten met prachtig uitzicht? Op de eerste verdieping heb je restaurant Madame Brasserie en op de 2e verdieping het bekende Jules Verne.

  Tickets & tours Eiffeltoren →

  De Eiffeltoren bezoeken in Parijs mag absoluut niet ontbreken op je bucketlist. Het beklimmen van de Eiffeltoren met of zonder gids blijft een magische ervaring. Geniet met deze tips van je bezoek aan de Eiffeltoren! Ook leuk? Een boottocht of rondvaart op de Seine met prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

  Veelgestelde vragen over een bezoek aan de Eiffeltoren in Parijs & tickets

  Tickets voor de Eiffeltoren kan je kopen op de officiële website of je kan kiezen voor een bezoek aan de Eiffeltoren met rondleiding. Dan krijg je uitleg van een gids wat uiteraard erg leuk en interessant is. De tickets op de officiële website van de Eiffeltoren zijn helaas ook snel uitverkocht. Je kan kiezen voor kaartjes enkel via de trap, enkel via de lift of een combinatie van trap én lift. Je koopt je ticket om de Eiffeltoren te bezoeken ook best op voorhand.
  • Tickets & tours Eiffeltoren →

  - Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met toegang tot de lift kost 28,30€ voor volwassenen, 14,10€ voor 12-24 jaar en 7,10€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  - Een ticket naar de top van de Eiffeltoren met de trap naar de tweede verdieping en lift naar de top kost 21,50€ voor volwassenen, 10,70€ voor 12-24 jaar en 5,40€ voor kinderen van 4 -11 en mindervaliden.
  - Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met toegang tot de lift kost 18,10€ voor volwassenen, 9,00€ voor 12-24 jaar en 4,50€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  - Een ticket voor de tweede verdieping van de Eiffeltoren met alleen toegang via de trap kost 11,30€ voor volwassenen, 5,60€ voor 12-24 jaar en 2,80€ voor kinderen van 4-11 jaar en mindervaliden.
  - Toegang tot alle niveaus is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar, vergezeld van hun ouders of voogden. Ze dienen wel in het bezit te zijn van een gratis ticket.

  In totaal is de Eiffeltoren 330 meter hoog, als je de antenne op de top meerekent. De eerste verdieping heeft een hoogte van 57 meter, de tweede verdieping 115 meter en de derde verdieping is op 275 meter hoogte. In maart 2022 werd de Eiffeltoren 6 meter hoger door een nieuwe radioantenne op de top. De Eiffeltoren is het meest bezochte monument ter wereld en weegt meer dan 7700 ton.

  De Eiffeltoren in Parijs is elke dag van het jaar open, maar de openingsuren zijn wel afhankelijk van het seizoen. Check de officiële website voor eventuele veranderingen: - In het hoogseizoen is de Eiffeltoren elke dag geopend van 9u tot 24u - In het laagseizoen is de Eiffeltoren elke dag geopend van 9.30u tot 23u

  Het adres van de Eiffeltoren: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris. Waar kan je parkeren in de buurt van de Eiffeltoren? Wij parkeren vaak in de Parking Saemes Quai Branly - Tour Eiffel. Neem een kijkje op de website van Parclick voor beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop parkeren aan de Eiffeltoren is uiteraard niet evident.

  De Eiffeltoren is 's avonds verlicht met flikkerende lichtjes. Elk uur knipperen de lichtjes 5 minuten lang. Om de energierekening van de Eiffeltoren laag te houden werd recent beslist om de verlichting van de Eiffeltoren uit te schakelen om 23.45u.

  Op de eerste verdieping heb je restaurant Brasserie Madame. Het restaurant Le Jules Verne is te vinden op de tweede verdieping van de Eiffeltoren. Dit beroemde restaurant serveert eten van de chef Frederik Anton. Uiteraard niet goedkoop om er te lunchen of dineren maar je kan er wel genieten van een prachtig uitzicht over Parijs!

  Deel dit artikel