Arc de Triomphe tickets, uitzicht dak, weetjes & tips

De Arc de Triomphe in Parijs. Deze triomfboog in Parijs is een van de meest opvallende en indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad. De Arc de Triomphe trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Dit monument, gelegen aan het einde van de Champs-Élysées, is een symbool van triomf, nationale trots en Franse geschiedenis. Met zijn grandeur en betekenis is de Arc de Triomphe een must-see voor elke bezoeker. Na het beklimmen van de triomfboog kan je op het dak genieten van een adembenemend uitzicht over Parijs. Ook de geschiedenis van de Arc de Triomphe is erg boeiend. Wist je dat er zich onder de Arc de Triomphe een klein museum bevindt dat de geschiedenis en betekenis van het monument belicht?

De Arc de Triomphe in Parijs is uitgegroeid tot een iconisch symbool van de Franse cultuur en identiteit. Het heeft gediend als inspiratiebron voor talloze kunstenaars, schrijvers en filmmakers. Het monument is ook vaak het middelpunt van nationale vieringen en parades, zoals de jaarlijkse militaire parade op 14 juli ter ere van de Franse nationale feestdag, bekend als de Bastille Day.

In dit blogartikel vertellen we je de belangrijkste dingen en leuke weetjes om optimaal van je bezoek en entree aan de Arc de Triomphe te genieten. Maar ook waar je tickets kan kopen om de Arc de Triomphe te beklimmen naar het dak en hoeveel een bezoek je zal kosten. Je koopt je kaartjes voor de Arc de Triomphe beter op voorhand om zo de wachtrijen te vermijden. Lees ook onze veelgestelde vragen over de triomfboog. Ontdek er de prijs van een ticket, de hoogte, leuke weetjes, adres, openingsuren, enz…

• Leuk om te doen: Tickets Arc de Triomphe + Rondvaart op de Seine (1u) →

 

De Arc de Triomphe bezoeken in Parijs
De Arc de Triomphe bezoeken in Parijs
Koop je tickets voor de Arc de Triomphe
Koop je tickets voor de Arc de Triomphe

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

De Arc de Triomphe in Parijs beklimmen met uitzicht: online tickets en prijzen, hoogte, weetjes & tips
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Tickets & prijs voor een bezoek aan de Arc de Triomphe in Parijs

  Wat is de prijs voor een ticket om de Arc de Triomphe te bezoeken? De prijs voor een kaartje met toegang tot het dak is 16€. Tickets kopen om de triomfboog te beklimmen doe je best op voorhand. Je kan ervoor kiezen om tickets bij de Arc de Triomphe zelf te kopen. Er is een ticketloket aan de voet van het monument. Dit is echter niet altijd de meest handige optie, vooral tijdens vakanties, wanneer er lange wachtrijen kunnen zijn. Een handigere optie is om tickets online te kopen. Dit stelt je in staat om je ticket van tevoren te reserveren en wachtrijen over te slaan.

  Een standaardticket geeft je toegang tot de Arc de Triomphe en de mogelijkheid om de bovenste verdieping te beklimmen. Hier kun je op het dak genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Sommige kaartjes combineren de toegang tot de Arc de Triomphe met andere attracties in Parijs, zoals het Louvre museum of de Eiffeltoren. Dit kan handig zijn als je meerdere bezienswaardigheden wilt bezoeken tijdens je verblijf.

  Tickets & tours Arc de Triomphe →

   

  2. De Arc de Triomphe beklimmen naar het dak en wat is de hoogte

  Met zijn indrukwekkende beeldhouwwerken, panoramisch uitzicht en culturele betekenis is een bezoek aan de Arc de Triomphe een onvergetelijke ervaring die de bezoekers onderdompelt in de glorie en pracht van Parijs. Met een hoogte van meer dan 50 meter is de Arc de Triomphe een imposante structuur. Het monument is versierd met gedetailleerde beeldhouwwerken die verschillende belangrijke momenten in de Franse geschiedenis weergeven, waaronder de overwinningen van Napoleon. Op de binnenkant van de boog staan de namen van 660 Franse generaals geëtst, die de veldslagen en overwinningen van het Franse leger vertegenwoordigen.

  Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Arc de Triomphe is het panoramische uitzicht vanaf het dak van het monument. Na het beklimmen van de 284 treden naar de top, worden bezoekers beloond met een adembenemend uitzicht over de stad Parijs. De Champs-Élysées, de Eiffeltoren en andere beroemde bezienswaardigheden zijn allemaal te bewonderen vanaf dit uitkijkpunt, dat een onvergetelijke ervaring biedt.

  3. De geschiedenis van de Arc de Triomphe of triomfboog in Parijs

  Meer weten over de geschiedenis van de Arc de Triomphe? Het werd ontworpen door de beroemde Franse architect Jean Chalgrin, gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte in 1806, kort na zijn overwinning bij Austerlitz. Het doel van het monument was om de glorie van het Franse leger en de Franse natie te eren. De bouw van de boog duurde bijna dertig jaar en werd voltooid onder het bewind van koning Louis-Philippe in 1836.

  De Arc de Triomphe fungeert ook als een belangrijke herdenkingsplaats. Onder de boog bevindt zich het graf van de onbekende soldaat, dat symbool staat voor alle Franse soldaten die zijn omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Elke avond vindt hier een ceremonie plaats, waarbij de vlam van het graf wordt aangestoken en eer wordt betoond aan degenen die hun leven hebben gegeven voor Frankrijk.

  De beroemde triomfboog in Parijs
  De beroemde triomfboog in Parijs
  Geniet op het dak van een prachtig uitzicht
  Geniet op het dak van een prachtig uitzicht

  4. Weetjes & tips voor een bezoek aan de Arc de Triomphe

  – Om wachtrijen te vermijden en je bezoek soepeler te laten verlopen, is het raadzaam om je tickets vooraf online te kopen. Dit bespaart je kostbare tijd en stelt je in staat om sneller toegang te krijgen tot de boog, zodat je meer tijd hebt om te genieten van dit indrukwekkende monument.
  – De Arc de Triomphe is het hele jaar door geopend, maar het kan erg druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Het is interessant om vroeg in de ochtend te gaan of laat in de middag om de drukte te vermijden. Bovendien biedt een bezoek bij zonsondergang een prachtig uitzicht op de stad in het magische avondlicht.
  – Wist je dat er zich onder de Arc de Triomphe een klein museum bevindt dat de geschiedenis en betekenis van het monument belicht? Het museum biedt inzicht in de bouw, de betrokken kunstenaars en de symboliek achter de boog. Verken de tentoonstellingen om je kennis te verdiepen en een dieper begrip te krijgen van dit culturele symbool.
  – Wil je genieten van een adembenemend uitzicht over Parijs? Beklim dan de 284 treden naar de top van de Arc de Triomphe. Wees voorbereid op een stevige klim, maar het panoramische uitzicht vanaf het dak maakt het absoluut de moeite waard. Vergeet niet je camera mee te nemen om dit onvergetelijke moment vast te leggen.
  – Onder de boog bevindt zich het graf van de onbekende soldaat, een ontroerende herdenkingsplaats voor de Franse oorlogsslachtoffers. Elke avond om 18.30 uur vindt er een ceremonie plaats waarbij de vlam bij het graf wordt aangestoken. Het bijwonen van deze ceremonie is een ontroerende en respectvolle ervaring.
  – De Arc de Triomphe is vaak het toneel van speciale evenementen en vieringen. Tijdens nationale feestdagen, zoals de Franse Nationale Dag op 14 juli, worden er parades en ceremonies gehouden bij de boog. Het bijwonen van zo’n evenement voegt een extra dimensie toe aan je bezoek en geeft je de mogelijkheid om de feestelijke sfeer te ervaren.

  Tickets & tours Arc de Triomphe →

  De Arc de Triomphe bezoeken in Parijs mag absoluut niet ontbreken op je bucketlist. Het beklimmen van de Arc de Triomphe is een magische ervaring met op het dak een prachtig uitzicht als beloning. Geniet met deze tips van je bezoek aan de Arc de Triomphe! Ook leuk? Een boottocht of rondvaart op de Seine om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

  Veelgestelde vragen over de Arc de Triomphe in Parijs & tickets

  Koop je tickets voor een bezoek aan de Arc de Triomphe op voorhand online via onderstaande link. Je kan er ook voor kiezen om tickets bij de Arc de Triomphe zelf te kopen. Er is een ticketloket aan de voet van het monument. Dit is echter niet altijd de meest handige optie, vooral tijdens vakanties, wanneer er lange wachtrijen kunnen zijn.
  Tickets Arc de Triomphe →

  De prijs voor een kaartje met toegang tot het dakterras is 13€. Een standaardticket geeft je toegang tot de Arc de Triomphe en de mogelijkheid om de bovenste verdieping te beklimmen. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

  De totale hoogte van de Arc de Triomphe bedraagt ongeveer 50 meter. Het monument rust op een verhoogd platform, wat de indrukwekkende aanblik versterkt. De boog zelf heeft een hoogte van ongeveer 29,19 meter, terwijl de breedte ongeveer 14,62 meter is.

  De top van de Arc de Triomphe is te voet bereikbaar via een trap met 284 treden.

  De Arc de Triomphe of de Triomfboog is gelegen in het 8e arrondissement van Parijs. Het adres is Place Charles de Gaulle, 75008 Paris. Het monument is gelegen aan het einde van de Champs-Élysées.

  - Hoogseizoen van april tot september: elke dag geopend van 10.00 tot 23.00 uur
  - Laagseizoen van oktober tot maart: elke dag geopend van 10.00 tot 22.30 uur
  - Goed om weten: de laatste toegang is mogelijk tot 45 minuten voor sluitingstijd.
  - Gesloten op 1 januari, 1 mei, 8 mei (ochtend), 14 juli (ochtend), 11 november (ochtend) en 25 december.

  - Gratis voor personen jonger dan 18 jaar (familieverband en met uitzondering van schoolgroepen).
  - Gratis voor 18- tot 25-jarigen (ingezetenen van de Europese Unie en langdurig niet-Europese ingezetenen in Frankrijk).
  - Gratis voor mensen met een handicap en de persoon die hen assisteert.
  - Gratis voor iedereen van 1 november tot 31 maart en dit de eerste zondag van elke maand.

  Deel dit artikel