Rondvaart op de Seine in Parijs: tickets + beste tips

Een rondvaart over de Seine in Parijs klinkt misschien een beetje cliché maar is echt wel een aanrader. Ontdek zo de Franse hoofdstad vanuit een andere hoek. Je komt langs de mooiste bezienswaardigheden van Parijs zoals de Eiffeltoren, Notre-Dame, Pont Neuf, enz… Je kan ook kiezen voor een romantische boottocht in Parijs met diner in de avond. Met je geliefde, met vrienden of als gezin met kinderen, een rondvaart over de Seine stelt nooit teleur. De cruises of ‘Bateaux-Mouches’ in Parijs varen elke dag van het jaar. Er zijn verschillende opstapplaatsen mogelijk aan de Seine.

En wat is de prijs voor een rondvaart op de Seine in Parijs? Je komt het in dit artikel allemaal te weten. Boek je tickets vooraf online en geniet van een zalige boottocht met diner over de Seine in Parijs. Op zonnige dagen is varen over de Seine de ideale manier om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Lees ook onze veelgestelde vragen met tips over een boottocht in Parijs. Ontdek er waar je tickets kan kopen voor een rondvaart met of zonder diner, routes, opstapplaatsen, enz…

  Add a header to begin generating the table of contents
  Boottocht rondvaart Seine Parijs
  Rondvaart op de Seine in Parijs

  Prijs & tickets kopen voor een boottocht in Parijs

  De prijs van een boottocht op de Seine in Parijs kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. De duur van de tocht, het type boot, het seizoen en de aanbieder zijn allemaal factoren die de prijs van een boottocht kunnen beïnvloeden. De prijs van een ticket voor een eenvoudige rondvaart van 1 uur op de Seine in Parijs valt best mee en ligt rond de 15 euro.

  Sommige rondvaarten worden aangeboden op traditionele boten met open dek, terwijl andere boten overdekt zijn met glazen daken voor een beter uitzicht. Boten met maaltijden en drankjes aan boord zijn ook beschikbaar, en deze tochten kunnen duurder zijn dan de standaard tochten. Koop je tickets vooraf om wachtrijen te vermijden.

  Rondvaart Seine: tickets + arrangementen →

  Boottocht op de Seine in Parijs, routes & opstapplaatsen

  Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder een boottocht op de Seine. Een rondvaart over de Seine duurt ongeveer 1 uur en de boottour brengt je de route  langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden in Parijs. Vanaf het water heb je werkelijk een prachtig uitzicht op beroemde bruggen en historische gebouwen van de lichtstad. Ook bij wat minder mooi weer is een boottocht een prima optie, je neemt dan gewoon plaats in het overdekte gedeelte van de rondvaartboot.

  De ‘Bateau-Mouches’ varen meestal vanaf de Eiffeltoren tot Île Saint-Louis en terug. Populaire opstapplaatsen zijn aan de Eiffeltoren en de Pont Neuf. Ze volgen meestal allemaal ongeveer dezelfde route. In Parijs zijn heel wat bekende aanbieders van boottochten op de Seine in Parijs, zoals Bateaux Mouches, Bateaux Parisiens, Batobus of Vedettes du Pont Neuf.

  Boottocht op de Seine Parijs route tips

  Rondvaart over de Seine met diner in de avond

  Een romantische boottocht over de Seine met diner in de avond is en blijft een unieke ervaring in Parijs. Een ontspannende rondvaart over de Seine en op hetzelfde moment genieten van de Franse keuken? Moet je gewoon eens doen! Beleef de magie van Parijs terwijl je geniet van een gastronomisch diner en prachtig uitzicht op Parijs. Leuk om weten: champagne en livemuziek zijn inbegrepen bij vertrek om 20.30u. In de avond en nacht is Parijs gewoonweg adembenemend. De kosten voor een rondvaart op de Seine met diner? Die valt best mee en ligt tussen de 70 en 100 euro. Stap aan boord in Parijs en geniet van een romantische cruise op de Seine.

  Rondvaart Seine: tickets + arrangementen →

  Een rondvaart op de Seine in Parijs is een van de leukste manieren om Parijs te ontdekken. Varen op de Seine in Parijs is een must-do, zeker wanneer je Parijs voor de eerste keer een bezoekje brengt. Ook een boottocht over de Seine met diner in de avond of lunch is een unieke beleving die je niet wil missen. Geniet met deze tips van je romantische cruise op de Seine!

  Veelgestelde vragen over een rondvaart in Parijs

  Via onderstaande link kan je tickets kopen voor een boottocht op de Seine in Parijs. Koop je tickets voor een rondvaart vooraf online om zo wachtrijen te vermijden. Er zijn verschillende aanbieders van cruises op de Seine maar ze hanteren ongeveer overal dezelfde prijzen.
  Rondvaart Seine: tickets + arrangementen →

  De prijs voor een rondvaart van 1 uur op de Seine in Parijs is ongeveer 16 euro per persoon. 

  De kosten voor een rondvaart op de Seine met diner (avond) ligt tussen de 70 en 100 euro per persoon. Een unieke beleving!

  Populaire opstapplaatsen zijn aan de Eiffeltoren en de Pont Neuf. De rondvaartboten varen meestal vanaf de Eiffeltoren tot Île Saint-Louis en terug. Ze volgen meestal ook allemaal ongeveer dezelfde route.

  Deel dit artikel