Boottocht op de Seine in Parijs: tickets, met diner & tips

Boottocht op de Seine in Parijs. Varen over de Seine klinkt misschien wat cliché maar is echt wel een aanrader. Ontdek zo de Franse hoofdstad vanuit een andere hoek. Je komt langs de mooiste bezienswaardigheden van Parijs zoals de Eiffeltoren, Notre-Dame, Pont Neuf, enz… Leuke tip? Je kan ook kiezen voor een romantische boottocht in Parijs met aperitief, lunch of diner in de avond of bij nacht. Met je geliefde, met vrienden of als gezin met kinderen, een cruise over de Seine stelt nooit teleur. De rondvaartboten of ‘Bateaux-Mouches’ varen elke dag van het jaar en er zijn verschillende opstapplaatsen.

En wat is de prijs voor een rondvaart over de Seine in Parijs? Je komt het in dit artikel allemaal te weten. Boek je tickets zeker vooraf online en geniet van een zalige boottocht met of zonder diner in Parijs. Op zonnige dagen is varen over de Seine de ideale manier om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Lees ook onze veelgestelde vragen met tips, waar je tickets kan kopen, prijzen, opstapplaatsen, enz…

TIP: Wist je dat er in de officiële stadspas van Parijs ook een 1 uur durende rondvaart over de Seine is inbegrepen? En ontdek ook de Batobus of waterbus over de Seine.

• Leuk om te doen: Tickets Eiffeltoren + Rondvaart op de Seine (1u) →

 

Varen over de Seine in Parijs: tickets & tips
Varen over de Seine in Parijs: tickets & tips
Rondvaart met diner, lunch of aperitief
Rondvaart met diner, lunch of aperitief

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Rondvaart over de Seine in Parijs met diner of zonder: tickets & tips
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Boottocht op de Seine van 1 uur in de dag, avond met aperitief of bij nacht

  De prijs van een boottocht op de Seine in Parijs in de dag, avond of bij nacht kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. De duur van de tocht, het type boot, met of zonder aperitief, het seizoen en de aanbieder zijn allemaal factoren die de prijs van een boottocht kunnen beïnvloeden. De prijs van een ticket voor een eenvoudige rondvaart van 1 uur in Parijs valt best mee en kost rond de 15 euro (er zijn vaak kortingen).

  Sommige cruises worden aangeboden op traditionele boten met open dek, terwijl andere boten overdekt zijn met glazen daken voor beter uitzicht. Boten met maaltijden en drankjes aan boord zijn ook beschikbaar, en deze tochten kunnen duurder zijn dan de standaard tochten. Koop je tickets vooraf om wachtrijen te vermijden.

  Tickets rondvaart met Bateaux Mouches (1u) →

  Tickets rondvaart met aperitief op de Seine (1u) →

  Overzicht alle rondvaarten + combinatie tickets →

   

  2. Romantische rondvaart op de Seine met diner of kies voor een lunch

  Rondvaart op de Seine met diner of lunch? Een romantische boottocht over de Seine met diner in de avond of bij nacht is en blijft een unieke ervaring in Parijs. Een ontspannende tocht over de Seine en op hetzelfde moment genieten van de Franse keuken. Moet je gewoon eens doen! Beleef de magie van Parijs terwijl je geniet van een gastronomisch diner en prachtig uitzicht. Leuk om weten: champagne en livemuziek zijn inbegrepen bij vertrek om 20.30u.

  In de avond en nacht is Parijs gewoonweg adembenemend. De prijzen voor een dinercruise op de Seine? Die valt best mee en ligt tussen de 70 en 120 euro. Stap aan boord en geniet van een romantische dinercruise.

  Tickets lunchcruise op de Seine met 3-gangen →

  Tickets 4-gangen dinercruise op de Seine→

  Overzicht alle rondvaarten met diner of lunch →

  Rondvaartboot in de dag, avond of nacht
  Rondvaartboot in de dag, avond of nacht

  3. Hoe lang duurt een rondvaart in Parijs

  Jouw bezoek aan Parijs is niet compleet zonder een boottocht op de Seine. Deze rondvaart duurt ongeveer 1 uur en de route brengt je langs enkele van de 10 mooiste bezienswaardigheden. Vanaf het water heb je werkelijk een prachtig uitzicht op beroemde bruggen en historische gebouwen van de lichtstad. Ook bij wat minder mooi weer is het een prima optie, je neemt dan gewoon plaats in het overdekte gedeelte.

  4. Waar zijn de opstapplaatsen van de rondvaartboten

  De ‘Bateau-Mouches’ varen meestal vanaf de Eiffeltoren tot Île Saint-Louis en terug. Populaire opstapplaatsen zijn aan de Eiffeltoren en de Pont Neuf. Ze volgen meestal allemaal ongeveer dezelfde route. In Parijs zijn heel wat bekende aanbieders van boottochten op de Seine, zoals Bateaux Mouches, Bateaux Parisiens, Batobus of Vedettes du Pont Neuf.

  Een rondvaart op de Seine is een van de beste manieren om de stad te beleven. Varen op de Seine is erg leuk, zeker wanneer je Parijs voor de eerste keer bezoekt. Ook een cruise met diner in de avond of bij nacht is een unieke beleving. Geniet met deze tips van een romantisch diner, lunch of aperitief in Parijs!

  Veelgestelde vragen over een boottocht in Parijs, tickets & tips

  Via onderstaande link kan je tickets kopen voor een boottocht op de Seine in Parijs. Koop je tickets voor een rondvaart vooraf online om zo wachtrijen te vermijden. Er zijn verschillende aanbieders van cruises op de Seine maar ze hanteren ongeveer overal dezelfde prijzen.
  Tickets rondvaart met Bateaux Mouches (1u) →
  Tickets voor Rondvaart met aperitief op de Seine (1u) →
  Overzicht alle rondvaarten + combinatie tickets →

  De prijs voor een rondvaart van 1 uur in Parijs is ongeveer 16 euro per persoon. 

  De prijs voor een rondvaart op de Seine met diner (in de avond of bij nacht) ligt tussen de 70 en 120 euro per persoon. Een unieke beleving!

  Tickets lunchcruise op de Seine met 3-gangen →
  Tickets 4-gangen dinercruise op de Seine→
  Overzicht alle rondvaarten met diner of lunch →

  Populaire opstapplaatsen zijn aan de Eiffeltoren en de Pont Neuf. De rondvaartboten varen meestal vanaf de Eiffeltoren tot Île Saint-Louis en terug. Ze volgen meestal ook allemaal ongeveer dezelfde route.

  Deel dit artikel