Batobus in Parijs: hop on hop off boot tickets & tips

De Batobus is een unieke manier om Parijs te ontdekken. De hop on hop off boot brengt je via de Seine naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Met de Batobus geniet je van rust en een prachtig uitzicht over de hoofdstad. Deze werkt eigenlijk zoals de hop on hop off bus in Parijs, maar dan op het water. Je kunt opstappen en afstappen waar je wilt. Of kies voor een rondvaart op de Seine.

De Batobus (ook wel waterbus of watertaxi genoemd) is ook een milieuvriendelijke manier om Parijs te verkennen en biedt een ontspannen en rustige sfeer. De boten zijn voorzien van glazen daken, waardoor de passagiers een prachtig panoramisch uitzicht hebben op de stad en de Seine. De Batobus biedt verschillende soorten tickets aan, afhankelijk van de duur van het gebruik.

De watertaxi op de Seine is een stuk minder populair onder toeristen, maar vooral gewaardeerd door de Parijzenaars. De Batobus heeft 9 stops dicht bij de beroemde monumenten, zoals de Notre-Dame, Louvre, Eiffeltoren, Musée d’Orsay en nog veel meer. In dit blogartikel kom je alles te weten over de Batobus, routes, haltes, opstapplaatsen, openingstijden en waar je tickets online kan kopen.

• Leuk om te doen: Tickets Batobus + Eiffeltoren bezoeken →

 

Batobus of hop on hop off boot in Parijs
Batobus of hop on hop off boot in Parijs
Tickets voor de waterbus op de Seine
Tickets voor de waterbus op de Seine

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

De Batobus in Parijs of hop on hop off boot op de Seine: routes, stops, tijden & tickets
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Wat is de Batobus in Parijs of hop on hop off boot op de Seine

  De Batobus in Parijs bestaat sinds 1989 en is door de jaren heen door duizenden Parijzenaars en toeristen gebruikt. Met 9 strategische haltes in en rond het centrum, zorgt de Batobus het hele jaar door voor een handige service om de stad te verkennen via de Seine. Je kunt ervoor kiezen om in of uit te stappen bij een van de haltes tijdens de route. In de buitenruimte aan de achterkant van de boottaxi heb je vrij uitzicht op de oevers van de Seine. Er is aan de voorkant van de hop on hop off boot ook een speciale ruimte voor fietsen voorzien.

  Leuk om te weten: elke Batobus is vernoemd naar een beroemde bezienswaardigheid (Vendôme, Trocadéro, …) en biedt prima comfort voor een onvergetelijke cruise op de Seine.

  Tickets Batobus Parijs →

   

  2. Wat zijn de prijzen & waar kan je online tickets kopen voor de Batobus

  Tickets voor de Batobus kan je kopen voor 1 dag, 2 dagen of voor een gans jaar. De prijs van een ticket voor 2 dagen is erg voordelig. Voor een 1-daagse pas betaal je 23€ en voor 2 dagen 27€. Met dit ticket kan je onbeperkt gebruikmaken van de Batobus. Ontdek zo Parijs in je eigen tempo vanaf de Seine. Tickets kopen doe je best vooraf online om zo wachtrijen te vermijden.

  Tickets Batobus Parijs →

  3. De verschillende haltes, stops en openingstijden van de waterbus

  Langs de route van de Batobus kom je langs de bekende bezienswaardigheden. De tijden van de hop on hop off boot in Parijs? De Batobus vaart meestal van 10u tot 19u en dit ongeveer elke 25 minuten. Opgelet: de openingstijden worden regelmatig, afhankelijk van het weer en het seizoen, gewijzigd. Bezoek de officiële website voor actuele tijden. Het volledige parcours duurt 1 uur en 36 minuten.

  Dit zijn de haltes, stops & opstapplaatsen van de Batobus:
  1. Eiffeltoren | 2. Notre-Dame | 3. Champs-Elysées | 4. Louvre | 5. Jardin des Plantes | 6. Saint-Germain-des-Prés | 7. Musée d’Orsay | 8. Hôtel de Ville | 9. Invalides

  Watertaxi in Parijs: stops, haltes en tijden
  Watertaxi in Parijs: stops, haltes en tijden

  4. Handige kaart en route van de watertaxi in Parijs

  De Batobus of watertaxi stopt dus op 9 verschillende haltes tijdens de route. Je kunt op elk van deze haltes in- en uitstappen wanneer je maar wilt, zolang je ticket geldig is. Bekijk hieronder een kaart van de route en haltes.

  Batobus Parijs route haltes

  5. Ontdek ook de beroemde hop on hop off bus

  Wil je door Parijs reizen met de bekende hop on hop off bus? De open tour bus is ook een goede optie, vooral als het jouw eerste keer is naar de lichtstad. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs vanuit een bus met open dak en stap uit waar en wanneer je maar wilt. Geniet langs de busroute van een prachtig uitzicht en leg unieke fotomomenten vast.

  Beste hop on hop off bus in Parijs: tickets, routes & tips →

  Als je nog nooit Parijs hebt bezocht, kan het gebruik van de Batobus of hop on hop off boot zeker de moeite waard zijn. De watertaxi is een geweldige manier om een ​​overzicht van de stad te krijgen en de mooiste bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken. Ook leuk? Een rondvaart of boottocht op de Seine.

  Veelgestelde vragen over de Batobus & tickets

  De prijs van een ticket voor een 1-daagse pas bedraagt 19€ en voor 2 dagen 21€. Met dit ticket kan je onbeperkt gebruikmaken van de Batobus. Koop je ticket vooraf online om wachtrijen te vermijden.

  Tickets kopen voor de Batobus of hop on hop off boot in Parijs kan eenvoudig online.
  Tickets Batobus Parijs →

  De watertaxi heeft 9 verschillende stops. Bij deze opstapplaatsen kan je op elk moment in- en uitstappen, en dit zolang je pas geldig is. De haltes en opstapplaatsen van de Batobus in Parijs: Eiffeltoren, Notre-Dame, Champs-Elysées, Louvre, Jardin des Plantes, Saint-Germain-des-Prés, Musée d’Orsay, Hôtel de Ville en Invalides.

  De Batobus vaart meestal van 10u tot 19u en dit ongeveer elke 25 minuten. Opgelet: de openingstijden worden regelmatig, afhankelijk van het weer en het seizoen, gewijzigd. Bezoek de officiële website voor actuele tijden. Het volledige parcours duurt 1 uur en 36 minuten.

  Deel dit artikel