Batobus in Parijs of hop on hop off boot: tickets & tips

De Batobus is een unieke manier om Parijs te ontdekken. De Batobus of hop on hop off boot brengt je via de Seine naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Met de Batobus geniet je van rust en een prachtig uitzicht over de hoofdstad. Deze Batobus werkt eigenlijk zoals de hop on hop off bus in Parijs, maar dan op het water. Je kunt opstappen en afstappen waar je wilt.

De Batobus of waterbus is ook een milieuvriendelijke manier om Parijs te verkennen en biedt een ontspannen en rustige sfeer. De boten zijn voorzien van glazen daken, waardoor de passagiers een prachtig panoramisch uitzicht hebben op de stad en de Seine. De Batobus biedt verschillende soorten tickets aan, afhankelijk van de duur van het gebruik.

De watertaxi in Parijs is een stuk minder populair onder toeristen, maar vooral gewaardeerd door de Parijzenaars. De Batobus heeft 9 stops dichtbij de beroemde monumenten in Parijs, zoals de Notre-Dame, het Louvre, de Eiffeltoren, Musée d’Orsay en nog veel meer. In dit blogartikel kom je alles te weten over de hop on hop off boot (waterbus) in Parijs, de route, haltes en opstapplaatsen, openingstijden en waar je tickets online kan kopen.

• Leuk om te doen: Batobus Parijs + Generali Ballonvaart over Parijs Open Ticket →

Batobus in Parijs of hop on hop off boot: route, stops, tijden & tickets voor de watertaxi
  Add a header to begin generating the table of contents
  Batobus Parijs
  De Batobus in Parijs op de Seine
  Batobus Parijs tickets route haltes
  Koop je tickets voor de Batobus vooraf online

  1. Batobus Parijs of hop on hop off boot: waterbus op de Seine

  De Batobus in Parijs bestaat sinds 1989 en is door de jaren heen door duizenden Parijzenaars en toeristen gebruikt. Met 9 strategische haltes in en rond het centrum van Parijs, zorgt de Batobus het hele jaar door voor een handige service om de stad te verkennen via de Seine. Je kunt ervoor kiezen om in of uit te stappen bij één van de haltes tijdens de route. In de buitenruimte aan de achterkant van de boottaxi heb je vrij uitzicht op de oevers van de Seine. Er is aan de voorkant van de hop on hop off boot ook een speciale ruimte voor fietsen voorzien.

  Leuk om weten: elke Batobus is vernoemd naar een beroemde bezienswaardigheid in Parijs (Vendôme, Trocadéro, …) en biedt prima comfort voor een onvergetelijke cruise op de Seine.

  Tickets & prijzen Batobus Parijs →

   

  2. Prijzen & online tickets kopen voor de Batobus in Parijs

  Tickets voor de Batobus kan je kopen voor 1 dag, 2 dagen of voor een gans jaar. De prijs van een ticket voor 2 dagen is erg voordelig. Voor een 1-daagse pas betaal je 19€ en voor 2 dagen 21€. Met dit ticket kan je onbeperkt gebruik maken van de Batobus. Ontdek zo Parijs in je eigen tempo vanaf de Seine. Tickets kopen voor de Batobus in Parijs doe je best vooraf online om zo wachtrijen te vermijden.

  Tickets & prijzen Batobus Parijs →

  3. Haltes, stops en openingstijden van de Batobus

  Langs de route van de Batobus in Parijs kom je langs de bekende bezienswaardigheden. De tijden van de hop on hop off boot in Parijs? De Batobus vaart meestal van 10u tot 19u en dit ongeveer elke 25 minuten. Opgelet: de openingstijden worden regelmatig, afhankelijk van het weer en seizoen, gewijzigd. Bezoek de officiële website voor actuele tijden. Het volledige parcours duurt 1 uur en 36 minuten.

  Dit zijn de haltes, stops & opstapplaatsen van de Batobus in Parijs:
  1. Eiffeltoren | 2. Notre-Dame | 3. Champs-Elysées | 4. Louvre | 5. Jardin des Plantes | 6. Saint-Germain-des-Prés | 7. Musée d’Orsay | 8. Hôtel de Ville | 9. Invalides

  Batobus Parijs watertaxi
  Hop on hop off boot in Parijs: stops, haltes en tijden

  4. Kaart en route van de batobus of watertaxi in Parijs

  De Batobus of watertaxi stopt dus op 9 verschillende haltes tijdens de route. Je kunt op elk van deze haltes in- en uitstappen wanneer je maar wilt, zolang je ticket geldig is. Bekijk hieronder een kaart van de route & haltes.

  Batobus Parijs route haltes

  5. Ontdek ook de hop on hop off bus in Parijs

  Wil je door Parijs reizen met de gekende hop on hop off bus? De hop on hop off bus Parijs is een goede optie, vooral als het jouw eerste keer is naar Parijs. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs vanuit een bus met open dak en stap uit waar en wanneer je maar wilt. Geniet langs de busroute van een prachtig uitzicht over Parijs en leg unieke fotomomenten vast.

  Beste hop on hop off bus in Parijs: tickets & tips →

  Als je nog nooit Parijs hebt bezocht, kan het gebruik van de Batobus in Parijs of hop on hop off boot zeker de moeite waard zijn. De watertaxi is een geweldige manier om een ​​overzicht van de stad te krijgen en de mooiste bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken. Ook leuk? Een rondvaart of boottocht op de Seine in Parijs.

  Veelgestelde vragen over de Batobus of hop on hop off boot & tickets

  De prijs van een ticket voor een 1-daagse pas bedraagt 19€ en voor 2 dagen 21€. Met dit ticket kan je onbeperkt gebruik maken van de Batobus in Parijs. Koop je ticket vooraf online om wachtrijen te vermijden.

  Tickets kopen voor de Batobus of hop on hop off boot in Parijs kan eenvoudig online.
  Tickets & prijzen Batobus Parijs →

  De watertaxi heeft 9 verschillende stops. Bij deze opstapplaatsen kan je op elk moment in- en uitstappen, en dit zolang je pas geldig is. De haltes en opstapplaatsen van de Batobus in Parijs: Eiffeltoren, Notre-Dame, Champs-Elysées, Louvre, Jardin des Plantes, Saint-Germain-des-Prés, Musée d’Orsay, Hôtel de Ville en Invalides.

  De Batobus vaart meestal van 10u tot 19u en dit ongeveer elke 25 minuten. Opgelet: de openingstijden worden regelmatig, afhankelijk van het weer en seizoen, gewijzigd. Bezoek de officiële website voor actuele tijden. Het volledige parcours duurt 1 uur en 36 minuten.

  Deel dit artikel