Batobus Parijs – Tickets & beste tips

De Batobus in Parijs. Parijs op een andere manier verkennen dan met de metro of de bus? Probeer dan eens de Batobus in Parijs! De hop on hop off boot brengt je via de Seine naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Met de Batobus geniet je van rust en een prachtig uitzicht over de hoofdstad. Deze Batobus werkt eigenlijk zoals de hop on hop off bus in Parijs, maar dan op het water. Je kunt opstappen en afstappen waar je wilt. De waterbus is een stuk minder populair onder toeristen, maar vooral gewaardeerd door de Parijzenaars. De Batobus heeft 9 haltes dichtbij de beroemde monumenten in Parijs, zoals de Notre-Dame, het Louvre, de Eiffeltoren en nog veel meer. In dit blogartikel kom je alles te weten over de Batobus in Parijs, de route, haltes, tijden en waar je tickets online kan kopen. Geniet van je boottocht met de watertaxi in Parijs.

  Add a header to begin generating the table of contents
  Batobus Parijs
  Batobus Parijs tickets route haltes

  Batobus Parijs: de hop on hop off boot

  De Batobus Parijs bestaat sinds 1989 en is door de jaren heen door duizenden Parijzenaars en toeristen gebruikt. Met 9 strategische haltes in en rond het centrum van Parijs, zorgt de Batobus het hele jaar door voor een handige service om de stad te verkennen via de Seine. Je kunt ervoor kiezen om in of uit te stappen bij één van de haltes tijdens de route. In de buitenruimte aan de achterkant van de boottaxi heb je vrij uitzicht op de oevers van de Seine. Er is aan de voorkant van de hop on hop off boot ook een speciale ruimte voor fietsen voorzien.

  Leuk om weten: elke Batobus is vernoemd naar een beroemde bezienswaardigheid in Parijs (Vendôme, Trocadéro, …) en biedt prima comfort voor een onvergetelijke cruise op de Seine.

  Tickets & prijzen Batobus Parijs

  Tickets voor de Batobus kan je kopen voor 1 dag, 2 dagen of voor een gans jaar. De prijs van een ticket voor 2 dagen is erg voordelig. Voor een 1-daagse pas betaal je 17€ en voor 2 dagen 19€. Met dit ticket kan je onbeperkt gebruik maken van de Batobus. Ontdek zo Parijs in je eigen tempo vanaf de Seine. Tickets kopen doe je best vooraf online om zo wachtrijen te vermijden.

  Tickets & prijzen Batobus Parijs →

  Batobus Parijs watertaxi

  Routes, haltes & tijden van de Batobus Parijs

  Langs de route van de Batobus in Parijs kom je langs de bekende bezienswaardigheden. De tijden van de watertaxi in Parijs? De Batobus vaart van 10u tot 19u en dit ongeveer elke 25 minuten. Opgelet: deze tijden kunnen jaarlijks en afhankelijk van het weer gewijzigd worden. Het volledige parcours duurt 1 uur en 36 minuten.

  Dit zijn de haltes en opstapplaatsen  van de Batobus in Parijs:
  1. Eiffeltoren
  2. Notre-Dame
  3. Champs-Elysées
  4. Louvre
  5. Jardin des Plantes
  6. Saint-Germain-des-Prés
  7. Musée d’Orsay
  8. Hôtel de Ville
  9. Invalides

  Tickets & prijzen Batobus Parijs →

  Plattegrond Batobus Parijs

  Batobus Parijs stopt dus op 9 verschillende haltes tijdens de route. Je kunt op elk van deze haltes in- en uitstappen wanneer je maar wilt, zolang je ticket geldig is. Bekijk hieronder een plattegrond van de route & haltes.

  Batobus Parijs route haltes

  Ontdek ook de hop on hop off bus Parijs

  Wil je door Parijs reizen met de gekende hop on hop off bus? De hop on hop off bus Parijs is een goede optie, vooral als het jouw eerste keer is naar Parijs. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs vanuit een bus met open dak en stap uit waar en wanneer je maar wilt. Geniet langs de busroute van een prachtig uitzicht over Parijs en leg unieke fotomomenten vast.

  De hop on hop off bus Parijs →

  Als je nog nooit Parijs hebt bezocht, kan het gebruik van de hop on hop off boot in Parijs zeker de moeite waard zijn. Een geweldige manier om een ​​overzicht van de stad te krijgen en de mooiste bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken. Ook leuk? Een rondvaart van 1 uur op de Seine.

  Deel dit artikel