Beste hop on hop off bus in Parijs: tickets, routes & tips

Wil je door Parijs reizen met de gekende hop on hop off bus (Tootbus of Big Bus)? Een goede optie, vooral als het jouw eerste keer is naar Parijs. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten vanuit een bus met open dak en stap uit waar en wanneer je maar wilt. Geniet langs de busroute van een prachtig uitzicht en leg unieke fotomomenten vast. Leer de belangrijkste feiten over Parijs met een audiogids die beschikbaar is voor volwassenen en kinderen. De hop on hop off bus is een geweldige manier om de leukste buurten van Parijs te leren kennen. Het is gemakkelijk, goedkoop (vaak aanbiedingen en tickets met korting) en het bespaart je tijd.

Koop je tickets voor de open tour bus (Tootbus of Big Bus) zeker vooraf online om eventuele wachtrijen te vermijden. Welke hop on hop off in Parijs is de beste en wie is de goedkoopste? En waar zijn de opstapplaatsen, haltes en welke routes volgt deze bus? In dit artikel de beste tips om het meeste uit de hop on hop off te halen. En we vertellen je waar je tickets kan kopen en wat de prijzen zijn. Liever de stad ontdekken vanop het water? Ontdek dan de Batobus of watertaxi in Parijs.

• Leuk om te doen: Hop-on hop-off bus tour + Rondvaart over de Seine (1u) →

 

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Ontdek onze favoriete hotels in Parijs (via Booking.com)
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Hop on hop off in Parijs (Tootbus en Big Bus): tickets, prijzen, routes, haltes, opstapplaatsen & plattegrond
  Add a header to begin generating the table of contents
  Hop on hop off Parijs: routes, haltes & stops
  Hop on hop off Parijs: routes, haltes & stops
  Prijzen en tickets kopen voor Tootbus en Big Bus
  Prijzen en tickets kopen voor Tootbus en Big Bus

  1. Wat is de hop on hop off bus in Parijs: dubbeldekker met open dak

  De hop on hop off bus in Parijs of open tour bus is een dubbeldekker met open dak en stopt langs de route bij de mooiste bezienswaardigheden in Parijs. Je kunt de hele route meerijden of uitstappen bij de plaatsen die je interesseren. Je kunt dan gewoon weer opstappen op de volgende bus. Tijdens de tour krijg je meer uitleg over de bezienswaardigheden van Parijs via een audiogids die in meerdere talen beschikbaar is (niet in het Nederlands gesproken maar een ruime keuze aan andere talen).

  Deze bussen hebben open zitplaatsen op het dak, zodat je het beste uitzicht hebt terwijl je door de stad reist. Stap op bij één van de haltes en laat je rondvoeren door deze prachtige stad. Deze open tour bus is erg handig. Je hoeft dus geen metro te nemen of lange afstanden te voet af te leggen en je ziet het beste van de stad op je eigen tempo.

  Tickets & prijzen hop on hop off bus →

   

  2. Wat kost de hop on hop off (Tootbus of Big Bus): prijzen & tickets met korting

  Tickets kopen voor de hop on hop off in Parijs (open tour bus)? Er zijn in Pariijs twee grote aanbieders: Tootbus en Big Bus. De beste hop on hop off in Parijs? Beiden zijn een goede keuze. Tickets kopen doe je best vooraf online om zo wachtrijen te vermijden en er zijn af en toe ook aanbiedingen. Je kan een dagpas kopen of een pas voor 2 of 3 dagen. Met dit ticket kan je onbeperkt gebruik maken van de dubbeldekker in Parijs. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt, zolang je ticket geldig is.

  De prijs van een ticket voor de hop on hop off Parijs voor meerdere dagen is erg voordelig. De goedkoopste? Beiden hanteren ongeveer dezelfde prijzen en voor een dagticket betaal je ongeveer 37€. De prijs voor een 2 of 3-daagse pas ligt tussen de 40 en 50€. Er zijn ook vaak tickets met korting beschikbaar.

  Tickets & prijzen hop on hop off bus →

  Open tour bus Parijs: routes, haltes en plattegrond
  Open tour bus Parijs: routes, haltes en plattegrond

  3. Welke routes, opstapplaatsen & haltes van de open bus tour

  Langs de route van de hop on hop off in Parijs kom je langs de bekende bezienswaardigheden. De standaard hop on hop off bus heeft 10 verschillende haltes en opstapplaatsen. De bussen rijden elke dag tussen 9u30u en 18u30u en dit om het kwartier. 

  Dit zijn de meest gekende haltes van de hop on hop off in Parijs:
  1. Haussmann – grands magasins | 2. Opéra Garnier | 3. Louvre | 4. Notre-Dame | 5. Musée d’Orsay | 6. Concorde | 7. Champs-Élysées | 8. Trocadéro | 9. Eiffeltoren | 10. Pont Alexandre III

  4. Plattegrond van de hop on hop off bus in Parijs

  Bekijk hieronder een plattegrond (voorbeeld) van de route die de Tootbus aflegt in Parijs. Er zijn verschillende routes mogelijk (je kan kiezen uit 4 buslijnen er zijn in totaal 38 haltes) en er is ook een avondroute. 

  5. Ontdek ook de Batobus of watertaxi op de Seine

  Parijs op een andere manier verkennen dan met de metro of de bus? Probeer dan eens de Batobus! Deze boot brengt je via de Seine naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Met de Batobus geniet je van rust en een prachtig uitzicht over de hoofdstad. Deze Batobus werkt eigenlijk zoals de hop on hop off bus in Parijs, maar dan op het water.

  Batobus in Parijs of hop on hop off boot: tickets & tips →

  Als je nog nooit Parijs hebt bezocht, kan het gebruik van de hop on hop off bus (Tootbus of Big Bus) zeker de moeite waard zijn. Een geweldige manier om een ​​overzicht van de stad te krijgen en de mooiste bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken. Geniet van je bustour door de lichtstad!

  Veelgestelde vragen over de hop on hop off in Parijs & tickets

  Er twee grote aanbieders van de hop on hop off bus in Parijs: Tootbus en Big Bus. Koop je tickets voor de hop on hop off bus vooraf online om zo wachtrijen te vermijden. Je kan via onderstaande link een dagpas kopen of een pas voor 2 of 3 dagen. Met dit ticket kan je onbeperkt gebruik maken van de hop on hop off bus in Parijs.

  Tickets & prijzen hop on hop off bus Parijs →

  De prijs voor de hop on hop off bus in Parijs is afhankelijk van het aantal dagen die je kiest. De prijs voor een dagticket bedraagt ongeveer 37€. De prijzen voor een 2 of 3-daagse pas voor de hop on hop off Parijs ligt tussen de 40 en 50€. De prijs van een ticket voor de hop on hop off Parijs voor meerdere dagen is dus erg voordelig. 

  Tickets & prijzen hop on hop off bus Parijs →

  De standaard hop on hop off bus in Parijs heeft 10 verschillende opstapplaatsen & haltes. Tootbus en Big Bus volgen zo goed als dezelfde route en bezienswaardigheden. De totale route duurt ongeveer 2 uur. De Tootbus hop on hop off bus heeft ook meerdere routes door Parijs, zoals de kidstour of de avondtour.

  De opstapplaatsen van Tootbus in Parijs zijn Haussmann – grands magasins, Opéra Garnier, Musée du Louvre, Notre-Dame, Musée d’Orsay, Concorde, Champs-Élysées, Trocadéro, Tour Eiffel en Pont Alexandre III.

   

  De opstapplaatsen van Big Bus in Parijs zijn Tour Eiffel, Champs de Mars, Opéra Garnier, Louvre-Pyramide, Louvre-Pont des Arts, Notre-Dame, Musée d’Orsay, Champs-Élysées, Grand Palais en Trocadéro.

  De goedkoopste? Zowel Tootbus als Big Bus hanteren ongeveer dezelfde prijzen. Regelmatig zijn er kortingen voor de hop on hop off bus in Parijs, afhankelijk van het seizoen.

  De hop on hop off bus in Parijs is erg handig en brengt je langs de route naar de mooiste bezienswaardigheden. Omdat je zo vaak kunt in- en uitstappen als je wilt, kun je Parijs in je eigen tempo ontdekken. Kom met de aanwezige audiogids (beschikbaar in 11 talen) meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs, terwijl je vanaf het open dak geniet van het prachtig uitzicht.
  Deel dit artikel