Met de auto naar Parijs: dit zijn de beste tips

Van plan om met de auto naar Parijs te reizen? In geval je niet dichtbij een grote stad zoals Brussel of Amsterdam woont, kan Parijs bezoeken met de auto een comfortabele optie zijn. In alle andere gevallen is de Thalys naar Parijs of goedkoop met de bus naar Parijs eveneens een goed alternatief. Met de auto naar Parijs is een stukje duurder maar de vrijheid en flexibiliteit spelen uiteraard ook een belangrijke rol. Parijs is een erg drukke stad en er zijn vaak ook heel wat files. Het is daarom zeker aan te raden om een app zoals Waze te gebruiken om eenvoudig je weg te vinden, of om vooraf je route uit te stippelen naar jouw hotel of bestemming.

In dit artikel geven we je de beste tips & tricks om Parijs te bezoeken met de auto. Hoe lang is het rijden naar Parijs met de auto en wat zijn de kosten? We vertellen je ook welke handige website en app er bestaat om vlot te parkeren in Parijs. Wij maken vaak gebruik van www.parclick.nl, een onafhankelijke parkeerwebsite die op zoek gaat naar de beste parkeerplaatsen & tarieven. Vergeet voor je vertrekt ook niet een mileuvignet aan te vragen die verplicht is. Zo, zonder zorgen met de auto een dagje naar Parijs reizen!

  Add a header to begin generating the table of contents
  Met de auto naar Parijs
  Parijs bezoeken met de auto parkeren

  Hoe lang is het rijden met de auto naar Parijs + kosten

  Hoe lang is het rijden met de auto naar Parijs? Vanuit België mag je rekenen op ongeveer 3 uur rijden naar Parijs. Amsterdam ligt op zo’n 5 uur van Parijs. Wij rijden vaak zonder stoppen naar Parijs en genieten zo van een eerste espresso en croissant in een Parijse brasserie. Zalig! Want zeg nu zelf, een snelwegrestaurant is eigenlijk niet zo charmant, toch?

  En wat zijn de kosten om naar Parijs te rijden? Reken voor een heen- en terugreis met de auto naar Parijs op zo’n 60 à 90€ benzinekosten voor België en 120 à 150€ voor Nederland en op zo’n €35 tolkosten. Reis je vaak naar Parijs? De tolbadge (bv. via Bib&Go) is een elektronische tolbetalingsbadge die je op alle Franse, Spaanse, Portugese en Italiaanse autosnelwegen kan gebruiken. De slagbomen gaan automatisch open en de betaling van het tolgeld gebeurt nadien. Daarenboven vermijd je zo in veel gevallen de files aan de péages.

  Naar Parijs met de auto net iets eenvoudiger met deze tips

  En dan is het zover. Na de autoreis naar Parijs vanuit België of Nederland komt de ringweg rond Parijs in zicht met de vele clichés. Enorme files, toeterende motorrijders, … Gewoon kalm blijven en je niet laten opjagen is de boodschap. Je vermijd best de ringweg rond Parijs tussen 7u en 10u en tussen 16u en 20u. Gebruik een app zoals Waze om zo vlot en snel mogelijk op jouw bestemming te komen. Een laatste tip is om Parijs niet met de auto te bezoeken op de gekende zwarte zaterdagen (enorme drukte).

  De auto in Parijs: op straat of parkeergarage?

  Eenmaal met de auto in Parijs kan je parkeren op straat (gemiddeld 5€ per uur) maar dit raden wij niet aan. Het is namelijk niet echt goedkoop en je kan er maar een beperkt aantal uren met je auto staan. Bovendien staan de Parijzenaren vaak bumber aan bumber waardoor je wel eens voor verrassingen zou kunnen komen te staan.

  Onze voorkeur voor het parkeren in Parijs gaat eerder uit naar een parkeergarage in het centrum van Parijs of net buiten de stad (vaak goedkoper). Boek vooraf je reservering, dat is vaak goedkoper. Wat zijn de kosten? Reken op zo’n 25€ per dag. De auto blijft zeker financieel interessant als je met meerdere personen naar Parijs reist.

  Milieuvignet parijs? Ecovignet parijs? Parijs milieuzone? Een woordje uitleg.

  Sinds 15 januari 2017 is Parijs een milieuzone. Alle voertuigen in de binnenstad van Parijs moeten een milieusticker (milieuvignet of ecovignet) op de voorruit hebben. Geen vignet bij het binnenrijden van Parijs? Dan riskeer je een boete van 68€. De milieuzone betreft het hele gebied binnen de Boulevard Périphérique. Maar heel vaak wordt daar niet op gecontroleerd.

  Je kan dit vignet online bestellen op www.certificat-air.gouv.fr. De kostprijs voor het mileuvignet bedraagt 4,61€. Reken wel op een levertijd van 2 weken. Vraag hem dus op tijd aan wanneer je Parijs wil bezoeken met de auto!

  Met de auto naar Parijs
  Auto naar Parijs tips om te parkeren en kosten

  Een handige website en app zoals Parclick

  We geven je graag ook nog een handige website en app mee om zo vlot mogelijk te parkeren in Parijs. Kijk voor locaties en tarieven van parkeergarages in Parijs op www.parclick.nl. Het is mogelijk om vooraf je parkeerplaats te reserveren en dit zonder extra kosten. En je kan ook gratis annuleren tot één uur voor aankomst.

  Parclick is een onafhankelijke website die voor jou op zoek gaat naar de beste parkeergarages in de buurt van jouw hotel. Hun website is ook erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Ze hebben eveneens een handige app om je reserveringen te beheren en in de zomermaanden zijn er vaak aanbiedingen. Je kan dan voor 50€ per week (weekpas) terecht in 1 van de vele parkings.

  Info & prijzen op parclick.nl →

  Toch niet met de auto naar Parijs? Kies dan voor de bus naar Parijs (FlixBus) of de trein naar Parijs (Thalys). Je bent klaar om naar Parijs te rijden met de auto en dit voor een paar onvergetelijke dagen. Of een dagje met de auto naar Parijs is ook al leuk.

  Veelgestelde vragen over reizen met de auto naar Parijs

  Om Parijs met je de auto binnen te rijden heb je een milieusticker of milieuvignet nodig op je voorruit. Geen vignet bij het binnenrijden van Parijs? Dan riskeer je een boete van 68€. De milieuzone betreft het hele gebied binnen de Boulevard Périphérique. Je kan dit vignet eenvoudig online bestellen op www.certificat-air.gouv.fr. De kostprijs voor het mileuvignet bedraagt 4,61€. Reken wel op een levertijd van 2 weken. Vraag hem dus op tijd aan wanneer je Parijs wil bezoeken met de auto.

  Reken voor een heen- en terugreis met de auto naar Parijs op zo’n 60 à 90€ benzinekosten vanaf België en 120 à 150€ vanaf Nederland. De tolkosten bedragen ongeveer 35€.

  Vanuit België mag je rekenen op ongeveer 3 uur rijden naar Parijs. Amsterdam ligt op zo’n 5 uur van Parijs. 

  Kalm blijven en je niet laten opjagen naar en in Parijs is de boodschap. Je vermijd best de ringweg rond Parijs tussen 7u en 10u en tussen 16u en 20u. Gebruik een handige app zoals Waze om vlot op jouw bestemming te komen. Zo blijf je ook op de hoogte van eventuele files in en rond Parijs. Een laatste tip is om Parijs niet met de auto te bezoeken op de gekende zwarte zaterdagen wegens de enorme drukte.

  Deel dit artikel