Goedkoop parkeren in Parijs + de beste tips

Parkeren in Parijs. Waar kan je goedkoop parkeren in Parijs? En is het mogelijk om gratis te parkeren in Parijs? In dit artikel de beste tips om te parkeren in Parijs en het vinden van geschikte parking in Parijs, in het centrum of net buiten de stad. Gratis parkeerplaatsen in Parijs zijn erg populair en betaald parkeren is duur. Aan de rand van Parijs of buiten het centrum parkeren is steeds wat goedkoper. Eenmaal in Parijs laat je de auto beter in een ondergrondse parkeergarage/parking en neem je voor alle andere verplaatsingen de metro of bus. We vertellen je waar je het best kan parkeren en welke website/app er bestaat om vlot te parkeren in Parijs (wij maken vaak gebruik van www.parclick.nl). Tip? Reserveer je parking in Parijs op voorhand om ongemakken te vermijden. Onze tips om goedkoop te parkeren in Parijs en het vinden van de beste parkings.  

  Add a header to begin generating the table of contents
  Parkeren in Parijs gratis goedkoop
  Parkeren in Parijs gratis goedkoop

  Parkeren in Parijs: op straat parkeren of parkeergarage

  Parkeren op straat in het centrum van Parijs (gemiddeld 5€ per uur) raden wij niet aan. Het is namelijk niet echt goedkoop en je kan er maar een beperkt aantal uren met je auto parkeren. Bovendien parkeren de Parijzenaren vaak bumber aan bumber waardoor je wel eens voor verrassingen zou kunnen komen te staan.

  Onze voorkeur gaat eerder uit naar een parkeergarage in het centrum van Parijs of net buiten de stad (waar je vaak goedkoper kan parkeren). Boek vooraf je reservering, dat is vaak goedkoper. Wat zijn de kosten? Reken voor een dagje parkeren op zo’n 25€ per dag. De ondergrondse parkeergarages in Parijs zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag open.

  Waar kan je gratis parkeren in Parijs?

  Op straat kan je ’s nachts en op zondagen gratis parkeren in Parijs. Over het algemeen is het betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 tot 20.00 uur. Tijdens feestdagen is het mogelijk om in bepaalde straten gratis te parkeren in Parijs (aanwezigheid van een gele stip op de parkeerautomaat die dit aangeeft).

  Tot 2021 kon je ook gratis parking vinden in het Bois de Vincennes en Bois de Boulogne maar dit is nu ook betalend geworden. Van alle parkeerplaatsen in de straten van Parijs is slechts nog 2,5% gratis. Een ondergrondse parking in Parijs blijft volgens ons de beste keuze. In een parkeergarage is jouw auto ook een stuk veiliger in Parijs.

  Parkeren in Parijs gratis goedkoop

  Goedkoop parkeren in Parijs: een aantal nuttige tips

  Een goede tip om goedkoop parkeren in Parijs en voor het vinden van een geschikte parking in Parijs? Kijk voor locaties en tarieven van parkeergarages en parkings in Parijs op www.parclick.nl. Parclick Parijs is een handige parkeerwebsite (ze hebben ook een app) om zo vlot en goedkoop mogelijk te parkeren in Parijs. Deze website gaat voor jou op zoek naar de beste parkeergarages in de buurt van jouw hotel. Het is mogelijk om vooraf je parkeerplaats te reserveren en dit zonder extra kosten. En je kan ook gratis annuleren tot één uur voor aankomst. Hun website is ook erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. 

  Nog een laatste tip om goedkoop te parkeren in Parijs? Parkeer je auto aan de rand van de stad (net buiten het centrum) in Parijs en neem vanaf hier eenvoudig de metro naar het centrum. Zorg er dus voor dat je een parking in Parijs kiest dichtbij een metrostation.

  Info & prijzen op parclick.nl →

  Parkeren in Parijs valt best mee. Reserveer zeker vooraf je parking of parkeergarage in Parijs. Wij reizen vaak met de auto naar Parijs. Zo, je bent klaar om zorgeloos te parkeren in Parijs. Veel plezier in Parijs.

  Deel dit artikel