Goedkoop parkeren in Parijs (en waar gratis) & beste tips

Waar goedkoop parkeren in Parijs? En is het mogelijk om gratis te parkeren in het centrum van Parijs? In dit artikel de beste tips om te parkeren in Parijs en het reserveren van een geschikte parking, in het centrum of net buiten de stad. Gratis parkeerplaatsen in Parijs zijn erg populair en betaald parkeren is duur. Zeker als je lang moet parkeren in Parijs. Aan de rand of net buiten het centrum van Parijs parkeren en dan de metro nemen is steeds wat goedkoper. Eenmaal in Parijs laat je de auto beter in een ondergrondse parkeergarage of parking en neem je voor alle andere verplaatsingen de metro of bus. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om met de FlixBus naar Parijs te reizen.

Wij rijden vaak met de auto naar Parijs en maken steeds gebruik van Parclick.nl, een onafhankelijke parkeerwebsite die op zoek gaat naar de beste parkeerplaatsen & tarieven in Parijs. Ze hebben ook een handige app. Tip? Reserveer je parking in Parijs op voorhand om ongemakken te vermijden. Ontdek onze tips om goedkoop te parkeren in Parijs en het vinden van de beste parkings. We vertellen je ook waar je het best kan parkeren aan de Eiffeltoren. Een vraag die we vaak krijgen. Veel succes met het reserveren van de ideale parkeergarage in Parijs.

• Leuk om te doen: Rondvaart over de Seine met Bateaux Mouches (1u) →

Parkeren in Parijs centrum: goedkope parkeergarages en waar gratis parkeren
  Add a header to begin generating the table of contents
  Parkeren in Parijs gratis goedkoop
  Parkeren in het centrum van Parijs
  Parkeren in Parijs gratis goedkoop
  Goedkoop of gratis parkeren in Parijs

  1. Waar goedkoop parkeren in Parijs: op straat of parkeergarage

  Parkeren op straat in het centrum van Parijs (gemiddeld 5€ per uur) raden wij niet aan. Het is namelijk niet echt goedkoop en je kan er maar een beperkt aantal uren met je auto parkeren. Bovendien parkeren de Parijzenaren vaak bumber aan bumber waardoor je wel eens voor verrassingen zou kunnen komen te staan.

  Lang parkeren in Parijs? Dan gaat onze voorkeur eerder uit naar een parkeergarage in het centrum van Parijs of net buiten de stad om dan de metro te nemen (waar je vaak goedkoper kan parkeren). Boek vooraf je reservering, dat is vaak goedkoper. Wat zijn de kosten? Reken voor een dagje parkeren op zo’n 25€ per dag. De ondergrondse parkeergarages in Parijs zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag open.

  Info & prijzen op Parclick.nl →

  2. Parkeren buiten het centrum van Parijs bij de metro is minder duur

  Parkeren buiten de stad of het centrum van Parijs is vaak een stuk goedkoper. Je kan gebruik maken van Parclick.nl of de Park & Ride parkings om vervolgens de metro of bus te nemen naar het centrum van Parijs.

  3. Tips om te parkeren aan de Eiffeltoren in Parijs (of in de buurt)

  Op zoek naar tips om goedkoop te parkeren in de buurt van de Eiffeltoren? De Eiffeltoren in Parijs is een van de meest bezochte attracties ter wereld en parkeren aan de Eiffeltoren is uiteraard niet evident. Parkeren in de buurt van de Eiffeltoren is vaak duur en de parkeervoorzieningen zijn beperkt.

  Het is daarom aan te raden om van tevoren een parkeerplaats te reserveren of je kan ook overwegen om met de bus of metro te reizen. Als je toch in de buurt van de Eiffeltoren zou willen parkeren, dan kan dat bv. in de parkeergarage ‘Tour Eiffel Castorama’ of ‘Parking Saemes Quai Branly – Tour Eiffel’. Kijk op Parclick.nl voor tarieven en beschikbaarheid.

   

  4. Waar je gratis kan parkeren in Parijs (enkel nog op zondagen)

  Op zondagen kan je gratis parkeren in het centrum van Parijs. Over het algemeen is het betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag, van 9u tot 20u. Ook tijdens feestdagen is het mogelijk om in bepaalde straten gratis te parkeren in Parijs (aanwezigheid van een gele stip op de parkeerautomaat die dit aangeeft).

  Tot 2021 kon je ook gratis parking vinden in het Bois de Vincennes en Bois de Boulogne maar dit is nu ook betalend geworden. Van alle parkeerplaatsen in de straten van Parijs is slechts nog 2,5% gratis. Een ondergrondse parking in Parijs blijft volgens ons de beste keuze. In een parkeergarage is jouw auto ook een stuk veiliger in Parijs.

  Parkeren in Parijs gratis goedkoop
  Parking in het centrum van Parijs

  5. Goedkoop parkeren in Parijs: een aantal nuttige tips

  Een goede tip om goedkoop parkeren in Parijs en voor het vinden van een geschikte parking in Parijs? Kijk voor locaties en tarieven van parkeergarages en parkings in Parijs op Parclick.nl. Parclick Parijs is een handige parkeerwebsite (ze hebben ook een app) om zo vlot en goedkoop mogelijk te parkeren in Parijs. Deze website gaat voor jou op zoek naar de beste parkeergarages in de buurt van jouw hotel. Het is mogelijk om vooraf je parkeerplaats te reserveren en dit zonder extra kosten. En je kan ook gratis annuleren tot één uur voor aankomst. Hun website is ook erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

  Nog een laatste tip om goedkoop te parkeren in Parijs? Parkeer je auto aan de rand van de stad (net buiten het centrum) in Parijs en neem vanaf hier eenvoudig de metro naar het centrum. Zorg er dus voor dat je een parking in Parijs kiest dichtbij een metrostation.

  Info & prijzen op Parclick.nl →

  Parkeren in het centrum van Parijs valt best mee. Reserveer zeker vooraf je parking of parkeergarage in Parijs. Wij reizen vaak met de auto naar Parijs. Zo, je bent klaar om zorgeloos te parkeren in Parijs. Veel plezier in Parijs.

  Veelgestelde vragen over gratis en goedkoop parkeren in Parijs

  Onze voorkeur gaat uit naar het zoeken van een veilige parkeergarage in het centrum van Parijs of net buiten de stad (waar je vaak goedkoper kan parkeren). Dit is volgens ons de beste keuze. Boek je parking in Parijs ook bij voorkeur vooraf, want dat is vaak goedkoper. Parkeren op straat in Parijs (gemiddeld 5€ per uur) raden wij niet aan gezien heel duur en minder veilig. Kijk op Parclick.nl voor tarieven en beschikbaarheid van parkings in Parijs.

  Op zondagen kan je gratis parkeren in Parijs. Over het algemeen is het op straat betalend parkeren van maandag tot en met zaterdag, van 9u tot 20u. Tijdens feestdagen is het mogelijk om in bepaalde straten gratis te parkeren in Parijs: de aanwezigheid van een gele stip op de parkeerautomaat geeft dit aan. Ook aan de rand van de stad of net buiten het centrum heb je nog een aantal gratis parkeergelegenheden (ook stilaan volledig aan het verdwijnen). Neem vanaf daar het openbaar vervoer om verder naar het centrum van de Parijs te reizen.
  Parkeren op straat in het centrum van Parijs kost gemiddeld 5€ per uur en is dus erg duur. Voor een dagje parkeren in een ondergrondse parking mag je rekenen op zo’n 25€ à 30€ per dag. Deze parkings in Parijs zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag open.

  Wil je goedkoop parkeren in Parijs? Parkeer dan wat verder uit het centrum en neem het openbaar vervoer om naar het centrum te reizen. Er zijn ook een aantal P+R parkeerplaatsen die goed verbonden zijn met de metrolijnen in Parijs en meestal goedkoper zijn dan de parkeermogelijkheden in het centrum.

  Parkeren in de buurt van de Eiffeltoren is duur en de parkings zijn beperkt. Toch in de buurt van de Eiffeltoren parkeren? Dat kan bv. in de parkeergarages ‘Tour Eiffel Castorama’ of ‘Parking Saemes Quai Branly – Tour Eiffel’. Kijk op Parclick.nl voor tarieven en beschikbaarheid.
  Parkeren buiten de stad of het centrum van Parijs is vaak een stuk goedkoper. Je kan gebruik maken van de Park & Ride parkings om vervolgens de metro of bus te nemen naar het centrum van Parijs.
  Deel dit artikel