TGV naar Parijs: Eurostar (Thalys) trein & tickets

Goedkoop met de Eurostar TGV trein naar Parijs. Reizen met de Eurostar (Ex Thalys) trein naar Parijs is een van de meest goedkope, snelle en comfortabele manieren om de Franse hoofdstad te bereiken vanuit Nederland (NS International) en België (NMBS Internationaal). De TGV rijdt verschillende keren per dag vanuit Brussel, Antwerpen, Luik, Amsterdam, Rotterdam en Schiphol naar Gare du Nord in Parijs. Met een snelheid van 320 km/u brengt de trein je in een mum van tijd naar jouw bestemming of romantisch hotel in Parijs.

Het boeken van een treinticket voor de Eurostar (Thalys) TGV kan eenvoudig online op Eurostar.com. Het is aan te raden om je ticket voor de Thalys van tevoren te kopen, want dat is meestal een stuk goedkoper. Daarnaast zijn er ook verschillende aanbiedingen beschikbaar, waaronder vroegboekkortingen en kortingen voor jongeren en senioren.

In dit artikel geven we je de beste tips & tricks om goedkoop naar Parijs te reizen met de Eurostar. Wat is de prijs voor een Eurostar (Thalys) ticket? Waar je tickets kan kopen of hoe lang het rijden is met de Thalys naar Parijs vanuit Brussel of Amsterdam? Maar ook de verschillende bestemmingen van de Thalys op een handige kaart. Lees zeker ook onze veelgestelde vragen en vertrek zonder zorgen met de Eurostar (Thalys) een dagje of weekendje naar Parijs. Klaar voor een stedentrip naar de lichtstad? Bon voyage!

• Leuk om te doen: Rondvaart op de Seine met Bateaux Mouches (1u) →

Met de Eurostar (Thalys) naar Parijs
Met de Eurostar (Thalys) naar Parijs
Met de trein naar Parijs & goedkope tickets
Met de trein naar Parijs & goedkope tickets

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Goedkoop met de TGV trein naar Parijs: Eurostar (Ex Thalys) & online tickets boeken
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Met de Eurostar (Ex Thalys) TGV naar Parijs: goedkope tickets & prijzen

  Waar en wanneer kan je het best goedkope tickets boeken voor de Eurostar (Thalys) trein naar Parijs? Het kopen van tickets voor de Eurostar (Thalys) kan eenvoudig en gemakkelijk online, maar is ook mogeljk aan de balie in het station of telefonisch. Door je kaartjes ruim van tevoren te boeken (zo’n 3 à 4 maanden) kan je vaak een stuk goedkoper reizen met de trein naar Parijs.

  De prijs van een ticket voor de Eurostar (Thalys)? Een enkel ticket boeken van Brussel naar Parijs kan vanaf 29€ (NMBS Internationaal). Retour is mogelijk vanaf 49€. De goedkoopste tickets vanuit Amsterdam naar Parijs vanaf 35€ en voor een retour vanaf 70€ (NS International).

  Je kan kiezen uit 3 verschillende soorten formules: Standard, Comfort en Premium. De tarieven verschillen in comfort maar ook de annuleringsvoorwaarden zijn verschillend. De goedkoopste Eurostar (Thalys) tickets hebben een beperkte beschikbaarheid en geen flexibiliteit. Het is dus niet mogelijk is om zonder kosten te annuleren of het ticket om te wisselen. Aangekochte treinkaartjes zijn eenvoudig beschikbaar op je mobiele telefoon.

  Tickets & prijzen Eurostar (Thalys) →

   

  2. TGV trein naar Parijs Gare du Nord vanuit Brussel, Amsterdam of Rotterdam

  Een stedentrip Parijs gepland? Dan is de Eurostar (Thalys) trein naar Parijs een comfortabele en snelle manier om er te komen. De Thalys trein verbindt Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs en biedt verschillende reisklassen en diensten. Bij Premium geniet je onderweg van bv. catering en comfortabele zitplaatsen. Alle Thalystreinen zijn uitgerust met gratis wifi.

  De Eurostar (Thalys) trein biedt verder voldoende ruimte voor bagage, inclusief een bagagerek boven de stoelen en een speciale bagageruimte aan het einde van elke wagon. Je mag maximaal twee stuks bagage meenemen en deze moeten de maximale afmetingen en gewichten respecteren. Tijdens je reis kan je gebruik maken van de verschillende faciliteiten aan boord, zoals de restauratiewagen waar je warme en koude dranken, snacks en maaltijden kunt kopen. Daarnaast heeft de Thalys trein ook stopcontacten aan boord om je smartphone op te laden.

  De reistijden van de Eurostar (Thalys) naar Parijs (aankomst in Gare du Nord) vanuit verschillende vertrekpunten of bestemmingen in België en Nederland:
  Reistijd van Brussel naar Parijs: 1u22 | Reistijd van Amsterdam naar Parijs: 3u20 | Reistijd van Schiphol naar Parijs: 3u01 | Reistijd van Rotterdam naar Parijs: 2u37

  Tickets & prijzen Eurostar (Thalys) →

  3. De bestemmingen van Eurostar (Ex Thalys) op kaart

  4. Ook leuk! Een weekendje naar Disneyland Parijs met de trein.

  De Eurostar (Thalys) sneltrein biedt ook een gemakkelijke en comfortabele manier om naar Disneyland Parijs te reizen. Een themapark gelegen in Marne-la-Vallée, ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs. Het park opende zijn deuren in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Met spectaculaire attracties, shows en andere activiteiten die echt wel de moeite waard zijn met de kinderen. Er zijn ook heel wat leuke hotels om te overnachten.

  Reizen met de Eurostar (Thalys) trein naar Disneyland Parijs is zonder zorgen genieten van comfortabele reisklassen, verschillende faciliteiten aan boord en een directe verbinding naar het station Marne-la-Vallée Chessy. De Eurostar (Thalys) is de perfecte manier om vanuit Nederland of België naar Disneyland Parijs te reizen.

  Tickets Disneyland Parijs →

  Tips om goedkope tickets te boeken voor de Eurostar
  Tips om goedkope tickets te boeken voor de Eurostar

  5. Tips om goedkope tickets te boeken voor de Eurostar (Ex Thalys)

  – Goedkope tickets voor de Eurostar (Thalys) boeken naar Parijs? Boek je tickets voor een stedentrip of weekendje naar Parijs met de Thalys zo vroeg mogelijk om te genieten van de beste prijs.
  – Je kunt je tickets voor de Eurostar (Thalys) tot 4 maanden voor vertrek kopen.
  – Soms zijn kaartjes in 1e klas goedkoper zijn dan in 2e klas. Hou dus zeker steeds beide opties in de gaten.
  – Meestal is het duurder reizen op vrijdag, zaterdag of zondag.
  – De goedkoopste tickets boek je in veel gevallen in de avonduren. Maar ook laat in de voormiddag is het vaak goedkoper.
  – Plan je citytrip indien mogelijk buiten het hoogseizoen en niet in schoolvakanties of tijdens de feestdagen.
  – Lastminute met de Eurostar (Thalys) TGV? Dan kun je tot 50% korting krijgen als je vanaf 2 weken voor vertrek boekt.
  – Reis je met kinderen naar Parijs? Dan zijn er speciale tarieven en kortingen.
  – In de Eurostar (Thalys) Welcome Bar kan je reeds metrokaartjes kopen. Zo hoef je in Gare du Nord niet in de wachtrij te staan.

  Tickets & prijzen Eurostar (Thalys) →

  Goedkoop reizen met de trein naar Parijs vanuit Brussel of Amsterdam is een uitstekende keuze voor een citytrip of weekendje weg naar de lichtstad. Reis binnen enkele uren naar een van de meest romantische hoofdsteden van de wereld. Toch niet met de Eurostar? Kies dan voor de auto naar Parijs of goedkoop met de FlixBus naar Parijs.

  Veelgestelde vragen over de Eurostar (Thalys) naar Parijs & online tickets

  Goedkope tickets voor de Thalys boeken doe je best zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijs. Je kunt je tickets voor de Thalys / TGV tot 4 maanden voor vertrek kopen. Hou er uiteraard rekening mee dat deze tickets snel de deur uit zijn.

  Tickets & prijzen Eurostar (Thalys) naar Parijs →

  De Thalys naar Parijs is supersnel. Vanuit Brussel duurt de treinreis naar Parijs 1u22. De reistijd van Amsterdam naar Parijs bedraagt 3u22. Je komt aan in het treinstation Gare du Nord in het centrum van Parijs.

  Een enkel ticket boeken van Brussel naar Parijs kan vanaf 29€. Retour is mogelijk vanaf 49€. De goedkoopste tickets vanuit Amsterdam naar Parijs vanaf 35€ en voor een retour vanaf 70€.

  Boek je tickets voor de Thalys trein naar Parijs 4 maanden van tevoren. Dan heb je de meeste kans om goedkope tickets te kopen voor jouw citytrip naar Parijs.

  De Thalys rijdt verschillende keer per dag met vertrek vanuit Brussel, Antwerpen, Luik, Amsterdam, Rotterdam en Schiphol naar Gare du Nord in Parijs. Ontdek in dit artikel de kaart met alle bestemmingen van de Thalys.

  De Eurostar (Thalys) stopt in het station Gare du Nord en ligt in hartje Parijs. Je kan hier eenvoudig de metro of bus nemen naar jouw bestemming of hotel.

  Er zijn regelmatig Thalys last minute deals naar Parijs vanuit Brussel of Amsterdam in de aanbieding. Vaak reis je dan 1e klas voor de prijs van 2e klas (er zijn meer aanbiedingen voor 1e klas). Het zijn vaak kortingen tot wel 50% korting.

  Eurostar (Thalys) rijdt op verschillende stukken van de route tussen Amsterdam en Parijs tot 320 km/u. Uitgezonderd tussen Amsterdam en Schiphol en tussen Antwerpen en Brussel waar de snelheid ongeveer 160 km/u bedraagt.

  De Eurostar (Thalys) is de trein die rijdt tussen België, Nederland en Parijs. Met de gewone TVG in Frankrijk reis je naar andere steden zoals Bordeaux, Lyon of Rijsel.

  Deel dit artikel