5x leukste wijken in Parijs: waar overnachten + hotel tips

De beste hotels in de leukste wijken van Parijs. Welke zijn de leuke wijken en waar kan je het best overnachten in Parijs? Het centrum van Parijs bestaat uit 20 arrondissementen met elk hun gezellige wijken. Of zoals de Parijzenaars het ‘Quartiers ‘ noemen. Ben je op zoek naar een overnachting in Parijs voor jouw volgende stedentrip? Dan is het wel handig om te weten wat de leukste buurten zijn in Parijs. Het is verder ook interessant om in de buurt van een aantal bezienswaardigheden in Parijs, musea of winkels te verblijven en te overnachten. Welke zijn de beste arrondissementen in Parijs? Welke hippe wijk moet je kiezen en wat is de leukste buurt voor het boeken van een hotel in Parijs? We nemen je mee naar de 5 leukste wijken van Parijs met hoteltips om zalig te logeren. De leukste arrondissementen en hotels om te overnachten in het centrum van Parijs.

Lees ook onze veelgestelde vragen over de beste arrondissementen en wijken in Parijs. Ontdek er de opkomende wijken, onveilige buurten, de Joodse wijk in Parijs en de studentenwijk. En een kaart van de arrondissementen en wijken in Parijs. Maar we vertellen je eerst onze favoriete wijk in Parijs! Tip: boek je hotel in Parijs voldoende op voorhand gezien de prijzen dan meestal goedkoper zijn.

  Add a header to begin generating the table of contents
  De leukste wijken van Parijs
  Waar verblijven en logeren in Parijs

  #1 Saint-Germain-des-Prés: leukste wijk in Parijs voor hotel (6e arrondissement)

  Saint-Germain-des-Prés, gelegen in het 6e arrondissement, is voor ons persoonlijk de leukste wijk in Parijs om te verblijven en voor het kiezen van een hotel. Een gezellige wijk met veel leuke terrasjes, boekenwinkels, kunstgalerijen en antiekwinkeltjes. Maak er kennis met het Parijs van Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Boris Vian of Ernest Hemingway. Saint-Germain-des-Prés was in de 20e eeuw de thuisbasis van veel intellectuelen, filosofen, schilders en schrijvers. Deze sfeer is er nog steeds voelbaar.

  Breng zeker een bezoekje aan de Église Saint-Germain-des-Prés, de oudste kerk in Parijs. Ook de Église Saint-Sulpice is de moeite waard. In deze wijk kan je ook uitstekend winkelen met heel wat Franse merken. Net buiten Saint-Germain-des-Prés ligt ook het oudste warenhuis van Parijs, Le Bon Marché. Een must-visit! Moe van het wandelen of shoppen? Tijd voor een koffie in het iconische Café de Flore of Les Deux Magots. Stuk voor stuk bekende brasseries in Parijs om te ontdekken.

  Op zoek naar een leuke hoteltip in de wijk Saint-Germain-des-Prés? Romantisch en stijlvol overnachten kan in Hotel Saint-Germain of Hotel Saint Paul Rive Gauche.

  #2 Le Marais: (ver)dwalen en overnachten in deze hippe wijk (3e & 4e arrondissement)

  De hippe wijk Le Marais in Parijs is te vinden aan de rechteroever van de Seine, in het 3e en 4e arrondissement. Tevens een van de oudste en mooiste wijken van Parijs. Een leuke, populaire wijk met gezellige restaurantjes, koffiebars, boetiekjes en concept stores zoals Merci. De wijk Le Marais behoort dus zonder twijfel tot een de meest hippe wijken van Parijs.

  Tips om te doen in Le Marais? Een bezoekje aan misschien wel het mooiste plein van Parijs, Place des Vosges, mag je uiteraard niet overslaan. In Le Marais zijn ook interessante museums zoals het Musée Picasso of het net vernieuwde Musée Carnavalet. Shoppen kan in de winkelstraten Rue des Francs-Bourgeois en de Rue du Vieille du Temple. Gewoon even verdwalen in de vele, leuke straatjes en om elke hoek is wel iets nieuws te ontdekken. Oh, sla de lekkerste falafel van Parijs in L’As du Fallafel, in de beroemde Rue des Rosiers, niet over.

  Heerlijk overnachten in Le Marais kan in hotel Hotel Sookie of Hotel Les Tournelles.

  Ontdek ook: 6x de beste boutique hotels in Le Marais Parijs →

  #3 Montmartre: gezellige buurt in het centrum van Parijs (18e arrondissement)

  Montmartre is een gezellige buurt in een van de beste arrondissementen in Parijs en absoluut ook een bezoekje waard. Ooit was het een dorpje buiten Parijs maar hoort sinds 1860 tot Parijs. Veel bekende schilders zoals Vincent van Gogh en Picasso hebben hier gewoond en gewerkt. Toeristisch is Montmartre wel maar sla even de Sacré-Cœur over (indien je deze uiteraard nog niet hebt bezocht) en slenter door de kleine straatjes. Je zult er het echte Montmartre leren kennen.

  De gezellige wijk Montmartre in Parijs heeft heel wat bezienswaardigheden zoals Place du Tertre, Moulin Rouge, Cimetière de Montmartre of Musée de Montmartre die alleen al voor zijn prachtige tuin met terras een bezoekje waard is. Er is zelfs een wijngaard in Montmartre. Tip? In oktober vindt jaarlijks het wijnoogstfeest, Fête des Vendanges de Montmartre plaats. Een absolute aanrader als je net dan in de buurt bent.

  Overnachten in de wijk Montmartre? Zowel Hotel Particulier Montmartre als Hotel Le Chat Noir zorgen voor een leuk verblijf.

  Ontdek ook: 5x de beste hotels in Montmartre Parijs →

  De leukste wijken van Parijs hotel

  #4 Quartier Latin: verblijven in het intellectuele hart van Parijs (5e arrondissement)

  Quartier Latin ligt in het 5e arrondissement en is de oude studentenwijk van Parijs. De beroemde universiteit Sorbonne is namelijk in deze wijk gevestigd. Quartier Latin is ook een erg leuke buurt met heel wat betaalbare hotels, restaurants en cafés.

  De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Sorbonne, het Panthéon, Jardin des Plantes en Muséum national d’histoire naturelle. De buurt staat verder ook bekend om haar boekhandels, zoals de iconische boekenwinkel Shakespeare & Company. Geniet nadien van een lekkere koffie in het Shakespeare and Company Café, net naast de boekenwinkel.

  Hoteltips om te verblijven in Quartier Latin zijn Hotel Des Grandes Ecoles en Hotel & Spa Saint Jacques.

  #5 Montparnasse: logeren in een artistieke sfeer (14e arrondissement)

  Montparnasse is een wijk in Parijs gelegen in het 14e arrondissement. De wijk was vroeger erg in trek bij kunstenaars en arbeiders. Voor kunstenaars was deze wijk namelijk een alternatief voor de wijk Montmartre. Vandaag is het een van de leukste buurten met beroemde bistro’s zoals La Rotonde, La Coupole en Le Dôme, waar het artistieke en culinaire hart van de wijk klopt.

  Wat je niet mag missen in de wijk Montparnasse zijn o.a. de Tour Montparnasse, Cimetière du Montparnasse en de Catacomben van Parijs. Montparnasse is misschien een wat minder toeristische en hippe buurt dan Le Marais of Montmartre, maar voor ons een van de beste wijken en arrondissementen om te overnachten in Parijs.

  Als leuke hotels in deze wijk kunnen wij zeker Hotel Lenox Montparnasse en Hotel Léopold aanbevelen.

  Nog meer leuke hotels in het centrum van Parijs? Neem een kijkje op booking.com.

  De beste arrondissementen en leukste wijken van Parijs? Onze favoriete buurt is Saint-Germain-des-Prés. Maar ook de wijken Le Marais en Montmartre zijn absoluut aanraders. De hipste wijk om te verblijven en overnachten in een hotel is zonder twijfel Le Marais. Tijd om met onze tips jouw favoriete arrondissement en hotel te kiezen in Parijs!

  Veelgestelde vragen & tips over arrondissementen en wijken in Parijs

  De beste wijken om te logeren en overnachten in Parijs zijn Saint-Germain-des-Prés (6e), Le Marais (3e & 4e), Quartier Latin (5e) en Montmartre (18e). Zeker als je Parijs voor de eerste keer bezoekt. Kies eerst jouw buurt, afhankelijk wat je allemaal wil zien en doen, en vervolgens een leuk hotel. Tip: kies een hotel in de buurt van een metrostation.

  Le Marais (3e & 4e) is de meest hippe wijk in Parijs en te vinden aan de rechteroever van de Seine, in het 3e en 4e arrondissement. Maar ook de wijken SoPi - South Pigalle (9e) en Belleville (20e) zijn momenteel opkomende buurten in Parijs.

  De beste arrondissementen in Parijs voor het kiezen van een hotel zijn het 3e, 4e, 5e, 6e en 18e. In het 1e tem het 9e arrondissement liggen ook de mooiste bezienswaardigheden van Parijs. Dus wel handig om een hotel in het centrum van Parijs te kiezen, afhankelijk van wat je wil bezoeken in de lichtstad.

  De leukste wijken in Parijs zijn Saint-Germain-des-Prés (6e), Le Marais (3e & 4e), Quartier Latin (5e) en Montmartre (18e). Maar ook Bastille (12e) en Montparnasse (14e) zijn leuke buurten om te ontdekken. 

  • beste buurt bij een eerste bezoek aan Parijs: Louvre - Tuileries (1e arrondissement)
  • beste buurt in Parijs voor foodies: Les Halles (1e en 2e arrondissement)
  • beste wijk in Parijs voor fashionista's: Champs Élysées - Gouden Driehoek (8e arrondissement)
  • beste wijk in Parijs voor hotels en gezinnen met kinderen: Saint Germain des Prés (6e arrondissement)
  • waar te verblijven om een dorpsgevoel te ervaren in ​​Parijs: Montmartre (18e arrondissement)
  • beste plek om te verblijven in Parijs om te shoppen, leuke bistro's & bars en uitgaan: Le Marais (3e en 4e arrondissement)
  • beste wijk in het centrum van Parijs voor budgetreizigers: Quartier Latin (5e arrondissement)
  • waar te verblijven in de buurt van de Eiffeltoren: 7e arrondissement

  Quartier Latin (5e) is de studentenwijk van Parijs. Een erg leuke buurt met heel wat betaalbare hotels, restaurants en cafés. Gezien de centrale ligging van Quartier Latin, net naast de Seine, ben je op loopafstand van de meeste topattracties van Parijs. Maar er zijn ook heel wat metrostations die je vlot naar bv. Montmartre (18e) brengen, gelegen aan de andere kant van Parijs.

  Le Marais, gelegen in het 3e en 4e arrondissement, is van oorsprong een Joodse wijk. Le Marais is een erg mooie en populaire wijk voor zowel locals als toeristen. Een hippe wijk met veel restaurantjes, koffiebars, boetiekjes en concept stores. Verder maken Place des Vosges, interessante musea en historische kerken Le Marais tot een zeer gezellige buurt.

  De meest veilige wijken in Parijs zijn vooral in het 1e tem het 9de arrondissement. Maar ook de wijken in het 13e, 14e, 15e en 18e arrondissement zijn wel veilig te noemen. Parijs is een van de veiligste steden in Europa, maar in een grote stad bestaat er uiteraard altijd een risico. Toeristen lopen het grootste risico op zakkenrollers en oplichting. Gezond verstand gebruiken, hou je tas gesloten en neem niets aan van mensen op straat. Zeker in de buurten rond bv. de Eiffeltoren, Sacré-Coeur, enz... is het extra opletten.

  De noordelijke buitenwijken van Parijs en het 19e arrondissement behoren tot de gevaarlijkste wijken van Parijs. Ook volgende buurten in Parijs zijn niet echt veilig en te vermijden: de buurt rond Gard Quartier Barbès, Château Rouge, Château d’eau, Saint-Denis, Le bois de Boulogne, Le boulevard de Clichy, de Chinese wijk en La porte de Clignancourt. De metrohaltes die we ook niet aanraden: Stalingrad, Chapelle, Gare du Nord en en Gare de l’Est. Deze buurten zijn dus niet de beste plekken voor het kiezen van een hotel.

  Parijs bestaat uit 20 arrondissementen. Binnen deze arrondissementen heb je dan 80 wijken met elk hun eigen karakter en gezelligheid. Deze wijken worden in het Frans 'Quartiers' genoemd. Het gebied boven de Seine is de rechteroever en die eronder is de linkeroever. Met in het midden van de Seine 2 eilandjes, Île de la Cité (met o.a. Notre-Dame en Sainte-Chapelle) en het kleinere Île Saint-Louis (woonwijk vol met elegante 17e- en 18e-eeuwse huizen). 

  © sapphireelmtravel.com

  Het officiële centrum van Parijs omvat het 1e, 2e, 3e & 4e arrondissement. De arrondissementen 1, 2, 3, 4 en 8 vormen vormen dan weer het toeristisch centrum van Parijs. Met heel wat bezienswaardigheden en de duurste vijfsterrenhotels in Parijs. Bekende bezienswaardigheden in het centrum van Parijs zijn o.a. de Eiffeltoren, Louvre, Champs Elysées, Centre Pompidou en de Notre-Dame.
  Deel dit artikel