5x leukste wijken in Parijs & waar verblijven + hoteltips

De leukste wijken in Parijs. Welke zijn de leukste wijken van Parijs en waar kan je het best verblijven? Parijs bestaat uit 20 arrondissementen met elk hun gezellige wijken. Of zoals de Parijzenaars het ‘Quartiers ‘ noemen. Ben je op zoek naar een overnachting in Parijs voor jouw volgende stedentrip? Dan is het wel handig om te weten wat de leukste wijken of buurten zijn in Parijs. Het is verder ook interessant om in de buurt van een aantal bezienswaardigheden, musea of winkels te verblijven en overnachten. Welke zijn de mooiste en leukste arrondissementen in Parijs? Welke hippe wijk moet je kiezen en wat is de leukste buurt voor het boeken van een hotel in Parijs? We nemen je mee naar de 5 beste én leukste wijken van Parijs met hoteltips om zalig te logeren.

  Add a header to begin generating the table of contents
  De leukste wijken van Parijs
  Waar verblijven en logeren in Parijs

  #1 Saint-Germain-des-Prés: een van de leukste wijken in Parijs (voor hotel) (6e)

  Saint-Germain-des-Prés, gelegen in het 6e arrondissement, is voor ons persoonlijk de leukste wijk in Parijs om te verblijven en voor het kiezen van een hotel. Een gezellige wijk met veel leuke terrasjes, boekenwinkels, kunstgalerijen en antiekwinkeltjes. Maak er kennis met het Parijs van Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Boris Vian of Ernest Hemingway. Saint-Germain-des-Prés was in de 20e eeuw de thuisbasis van veel intellectuelen, filosofen, schilders en schrijvers. Deze sfeer is er nog steeds voelbaar.

  Breng zeker een bezoekje aan de Église Saint-Germain-des-Prés, de oudste kerk in Parijs. Ook de Église Saint-Sulpice is de moeite waard. In deze wijk kan je ook uitstekend winkelen met heel wat Franse merken. Net buiten Saint-Germain-des-Prés ligt ook het oudste warenhuis van Parijs, Le Bon Marché. Een must-visit! Moe van het wandelen of shoppen? Tijd voor een koffie in het iconische Café de Flore of Les Deux Magots. Stuk voor stuk bekende brasseries in Parijs om te ontdekken.

  Op zoek naar een leuk hotel in de wijk Saint-Germain-des-Prés? Romantisch en stijlvol overnachten kan in Hotel Saint-Germain of Hotel Saint Paul Rive Gauche.

  #2 Le Marais: heerlijk (ver)dwalen en logeren in deze hippe wijk (3e & 4e)

  De hippe wijk Le Marais in Parijs is te vinden aan de rechteroever van de Seine, in het 3e en 4e arrondissement. Tevens een van de oudste en mooiste wijken van Parijs. Een leuke, populaire wijk met gezellige restaurantjes, koffiebars, boetiekjes en concept stores zoals Merci. De wijk Le Marais behoort dus zonder twijfel tot een de meest hippe wijken van Parijs.

  Tips om te doen in Le Marais? Een bezoekje aan misschien wel het mooiste plein van Parijs, Place des Vosges, mag je uiteraard niet overslaan. In Le Marais zijn ook interessante museums zoals het Musée Picasso of het net vernieuwde Musée Carnavalet. Shoppen kan in de winkelstraten Rue des Francs-Bourgeois en de Rue du Vieille du Temple. Gewoon even verdwalen in de vele, leuke straatjes en om elke hoek is wel iets nieuws te ontdekken. Oh, sla de lekkerste falafel van Parijs in L’As du Fallafel, in de beroemde Rue des Rosiers, niet over.

  Logeren in de Marais kan in hotel Hotel Sookie of Hotel Les Tournelles.

  #3 Montmartre: gezellige buurt in het 18e arrondissement van Parijs (18e)

  Montmartre is een gezellige buurt in een van de beste arrondissementen in Parijs en absoluut ook een bezoekje waard. Ooit was het een dorpje buiten Parijs maar hoort sinds 1860 tot Parijs. Veel bekende schilders zoals Vincent van Gogh en Picasso hebben hier gewoond en gewerkt. Toeristisch is Montmartre wel maar sla even de Sacré-Cœur over (indien je deze uiteraard nog niet hebt bezocht) en slenter door de kleine straatjes. Je zult er het echte Montmartre leren kennen.

  De gezellige wijk Montmartre in Parijs heeft heel wat bezienswaardigheden zoals Place du Tertre, Moulin Rouge, Cimetière de Montmartre of Musée de Montmartre die alleen al voor zijn prachtige tuin met terras een bezoekje waard is. Er is zelfs een wijngaard in Montmartre. Tip? In oktober vindt jaarlijks het wijnoogstfeest, Fête des Vendanges de Montmartre plaats. Een absolute aanrader als je net dan in de buurt bent.

  Overnachten in de wijk Montmartre? Zowel Hotel Particulier Montmartre als Hotel Le Chat Noir zorgen voor een leuk verblijf.

  De leukste wijken van Parijs hotel

  #4 Quartier Latin: verblijven in het intellectuele hart van Parijs (5e)

  Quartier Latin ligt in het 5e arrondissement en is de oude studentenwijk van Parijs. De beroemde universiteit Sorbonne is namelijk in deze wijk gevestigd. Quartier Latin is ook een erg leuke buurt met heel wat betaalbare hotels, restaurants en cafés.

  De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Sorbonne, het Panthéon, Jardin des Plantes en Muséum national d’histoire naturelle. De buurt staat verder ook bekend om haar boekhandels, zoals de iconische boekenwinkel Shakespeare & Company. Geniet nadien van een lekkere koffie in het Shakespeare and Company Café, net naast de boekenwinkel.

  Leuke hotels om te verblijven in Quartier Latin zijn Hotel Des Grandes Ecoles en Hotel & Spa Saint Jacques.

  #5 Montparnasse: artistieke sfeer in het teken van kunst en creativiteit (14e)

  Montparnasse is een wijk in Parijs gelegen in het 14e arrondissement. De wijk was vroeger erg in trek bij kunstenaars en arbeiders. Voor kunstenaars was deze wijk namelijk een alternatief voor de wijk Montmartre. Vandaag is het een van de leukste buurten met beroemde bistro’s zoals La Rotonde, La Coupole en Le Dôme, waar het artistieke en culinaire hart van de wijk klopt.

  Wat je niet mag missen in de wijk Montparnasse zijn o.a. de Tour Montparnasse, Cimetière du Montparnasse en de Catacomben van Parijs. Montparnasse is misschien een wat minder toeristische en hippe buurt dan Le Marais of Montmartre, maar voor ons een van de beste wijken en arrondissementen om te overnachten in Parijs.

  Als leuke hotels in deze wijk kunnen wij zeker Hotel Lenox Montparnasse en Hotel Léopold aanbevelen.

  De beste en leukste wijken van Parijs? Onze favoriete buurt is Saint-Germain-des-Prés. Maar ook de wijken Le Marais en Montmartre zijn absoluut aanraders. De hipste wijk om te verblijven en overnachten in een hotel is zonder twijfel Le Marais. Tijd om jouw favoriete arrondissement in Parijs te kiezen!

  Deel dit artikel