Musée d’Orsay tickets, museum bezoeken & tips

Het Musée d’Orsay in Parijs bezoeken? Het Musée d’Orsay is zonder twijfel één van de rijkste en meest opwindende musea voor schone kunst ter wereld. Het is gevestigd in een voormalig treinstation, een must-visit voor kunstliefhebbers en reizigers die willen genieten van de pracht van 19e- en 20e-eeuwse kunst. De permanente collectie herbergt honderden adembenemende originele werken van meesters van de vroegmoderne en impressionistische kunst, waaronder Henri Matisse, Claude Monet, Edgar Degas, Vincent van Gogh en Auguste Rodin. Het wereldwijd geliefde museum, net zoals het Louvre museum in Parijs, beheert ook het hele jaar door verschillende grote tijdelijke tentoonstellingen en organiseert speciale evenementen.

In dit blogartikel vertellen we je de belangrijkste dingen en leuke weetjes om optimaal van je bezoek aan het Musée d’Orsay in Parijs te genieten. Maar ook waar je tickets kan kopen voor het Musée d’Orsay en hoeveel een bezoek je zal kosten. Je koopt je kaartjes beter online op voorhand om zo de wachtrijen te vermijden. Met onze tips breng je zorgeloos een bezoek aan een van de beste musea in Parijs. Lees ook onze veelgestelde vragen over Musée d’Orsay en ontdek er de prijs van een ticket met speciale toegang, openingsuren, gratis toegang op zondag, adres, tips, enz…

• Leuk om te doen: Tickets Rondvaart op de Seine met Bateaux Mouches (1u) →

 

Museum d'Orsay in Parijs is een must-see
Museum d'Orsay in Parijs is een must-see
Musée d'Orsay in Parijs: koop je tickets online
Musée d'Orsay in Parijs: koop je tickets online

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Het Musée d'Orsay in Parijs: online tickets met speciale toegang en rondleidingen, prijzen & tips
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Tickets & prijzen voor een bezoek aan het Musée d’Orsay in Parijs

  Wat is de prijs voor een ticket om Musée d’Orsay te bezoeken? De prijs voor een kaartje met toegang tot het museum is 17€. Tickets met speciale toegang kopen doe je best op voorhand. Je kan ervoor kiezen om tickets bij Musée d’Orsay zelf te kopen. Er is uiteraard een ticketloket aan de ingang. Dit is echter niet altijd de meest handige optie, vooral tijdens vakanties, wanneer er lange wachtrijen kunnen zijn. Een handigere optie is om tickets online te kopen. Dit stelt je in staat om je ticket van tevoren te reserveren en wachtrijen over te slaan.

  Voor sommige bezoekers aan het Musée d’Orsay is de toegang gratis:
  – Gratis toegang voor alle bezoekers op de eerste zondag van elke maand
  – Gratis toegang voor bezoekers jonger dan 18 jaar
  – Gratis toegang voor bezoekers van 18 tot 25 jaar die staatsburger zijn van een EU-lidstaat
  – Gratis toegang voor werkloze bezoekers
  – Gratis toegang voor mindervalide bezoekers
  – Gratis toegang voor houders van een Paris Museum Pass

  Tickets & tours Musée d’Orsay →

   

  2. De collecties bewonderen van het Musée d’Orsay museum in Parijs

  Het Musée d’Orsay, een van ’s werelds meest bezochte musea, herbergt de grootste collectie schilderijen, beeldhouwwerken en decoratieve voorwerpen geproduceerd tussen 1848-1914, en toont veel van de meest opmerkelijke werken uit de vroegmoderne tijd. Ja, het Musée d’Orsay in Parijs is kleiner dan het Louvre en nee, de Mona Lisa en haar betoverende glimlach vind je er niet. Maar je ontdekt een voortreffelijk samengestelde kunstcollectie in een eeuwenoud treinstation. Het is best cool en een beetje eigenzinnig, precies waar Parijzenaars de voorkeur aan geven. 

  De permanente collectie van Orsay biedt bezoekers een gedetailleerde en adembenemende kijk op de geboorte van de moderne schilderkunst, beeldhouwkunst, design en zelfs fotografie en strekt zich uit van neoclassicisme en romantiek tot impressionisme, expressionisme en art nouveau-design. Hoogtepunten uit de collectie van wereldklasse zijn meesterwerken van kunstenaars als Ingres, Delacroix, Monet, Degas, Manet, Gaugin, Toulouse-Lautrec en Van Gogh. De permanente collectie omvat vier hoofdniveaus en een tentoonstellingsruimte op het terras. De collectie wordt chronologisch en volgens artistieke stroming gepresenteerd.

  3. De geschiedenis van het wereldberoemde museum

  Het Musée d’Orsay, gelegen aan de linkeroever van de Seine, opende zijn deuren in 1986 en heeft sindsdien talloze bezoekers betoverd met zijn uitgebreide collectie van impressionistische, postimpressionistische en andere kunstwerken uit de 19e en vroeg-20e eeuw. Wat dit museum extra bijzonder maakt, is de locatie zelf. Het gebouw was oorspronkelijk het Gare d’Orsay, een treinstation dat werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. Het statige ontwerp en de grote glazen overkapping maken van het Musée d’Orsay niet alleen een kunstschuur, maar ook een architectonisch meesterwerk.

  Musée d'Orsay in Parijs is een wereldberoemd museum
  Ontdek de geschiedenis en de collecties
  Praktische tips voor een bezoek aan het Musée d'Orsay
  Praktische tips voor een bezoek aan het Musée d'Orsay

  4. Praktische tips voor een bezoek aan het Musée d’Orsay

  – Er is veel te zien in het Musée d’Orsay, dus plan goed je bezoek. Bekijk hoe de collecties zijn ingedeeld, maak jezelf vertrouwd met enkele van de belangrijkste kunstenaars en meesterwerken die er te zien zijn, en plan vervolgens meer tijd te besteden aan een geselecteerde periode of reeks kunstenaars.
  – Vermijd de drukte. Het Musée d’Orsay trekt jaarlijkse zo’n drie miljoen bezoekers en zal dus altijd relatief druk zijn. Maar tijdens het laagseizoen en op weekdagen is het er wat minder druk. Ook tijdens de lunchuren en op donderdagavond (open tot 21.45u) is de kans op grote drukte wat minder.
  – Bij het Musée d’Orsay zijn er aparte en speciale ingangen voor individuen, groepen en leden of professionals buiten het museum. Voorkom dat je tijd verspilt door meteen bij aankomst in de juiste rij te gaan staan. Je kunt ook overwegen om skip-the-line tickets te kopen om de drukte voor te zijn en nog eerder naar binnen te gaan.
  – Bezoek je het museum voor de eerste keer? Dan is een rondleiding een van de beste manieren om een ​ overzicht te krijgen van de periodes, kunstenaars en grote meesterwerken die in de collecties voorkomen. Het museum biedt talloze rondleidingen in het Engels voor individuen en groepen. Houd er rekening mee dat rondleidingen op bepaalde dagen worden aangeboden, onder voorbehoud van wijzigingen.
  – Het museum stelt regelmatig grote tijdelijke tentoonstellingen samen over belangrijke kunstenaars en stromingen uit de periode 1848-1914, waardoor bezoekers een nieuw inzicht krijgen in de opwindende ontwikkelingen van de 19e eeuw. Er zijn ook geregeld speciale evenementen zoals concerten, filmvertoningen en festivals, en op kunst geïnspireerde shows.

  Tickets & tours Musée d’Orsay →

  Musée d’Orsay bezoeken in Parijs mag absoluut niet ontbreken op je bucketlist. Vraag een local wat hun favoriete museum in de stad is, en zij zullen waarschijnlijk niet het Louvre museum in Parijs zeggen. Het Musée d’Orsay staat op de eerste plaats in de harten van veel Parijzenaars. Goed om weten: op elke eerste zondag van de maand is het Musée d’Orsay gratis toegankelijk en dan is het uiteraard erg druk.

  Veelgestelde vragen over Musée d’Orsay in Parijs & tickets

  Koop je tickets voor een bezoek aan Musée d'Orsay op voorhand online via onderstaande link. Je kan er ook voor kiezen om tickets bij het museum zelf te kopen. Dit is echter niet altijd de meest handige optie, vooral tijdens vakanties, wanneer er lange wachtrijen kunnen zijn. 
  Tickets & prijzen Musée d’Orsay →

  De prijs voor een kaartje met toegang tot Musée d'Orsay is 17€. Tickets kopen doe je best op voorhand om zo de wachtrijen over te slaan. Je kan uiteraard ook kiezen voor een begeleide rondleiding & tours in het museum.

  Het adres van Musée d'Orsay is Esplanade Valéry Giscard d'Estaing, 75007 Paris

  Dit zijn de openingsuren van het Musée d'Orsay in Parijs:
  - Zaterdag 09:30–18:00
  - Zondag 09:30–18:00
  - Maandag gesloten
  - Dinsdag 09:30–18:00
  - Woensdag 09:30–18:00
  - Donderdag 09:30–21:45
  - Vrijdag 09:30–18:00

  - Gratis toegang voor alle bezoekers op de eerste zondag van elke maand
  - Gratis toegang voor bezoekers jonger dan 18 jaar
  - Gratis toegang voor bezoekers van 18 tot 25 jaar die staatsburger zijn van een EU-lidstaat
  - Gratis toegang voor werkloze bezoekers
  - Gratis toegang voor mindervalide bezoekers
  - Gratis toegang voor houders van een Paris Museum Pass

  Deel dit artikel