Het Louvre bezoeken in Parijs: tickets, prijzen & tips

Het Louvre museum in Parijs bezoeken? Zelfs mensen die weinig of niet geïnteresseerd zijn in musea of kunst, moeten een bezoek aan het Louvre in Parijs op hun to-do lijst zetten. De glazen piramide is een van de meest bekende musea in Parijs en ter wereld, met enkele van de grootste kunstwerken die je toch wel eens gezien moet hebben. En dan hebben we het zonder twijfel over de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Naast de Mona Lisa biedt het Louvre een schat aan andere meesterwerken. Van de oude Egyptische collectie met de imposante Sfinx van Tanis tot de Griekse en Romeinse sculpturen, zoals de Venus de Milo, belichaamt het museum de grootsheid van de oude beschavingen.

Bezoekers kunnen ook genieten van meesterwerken uit de renaissance, waaronder werken van Titiaan, Rafaël en Michelangelo. Daarnaast herbergt het museum een uitgebreide collectie van Europese schilderijen, waaronder de werken van Vermeer, Rembrandt en Delacroix.

Het is een groot museum, alles in één dag zien is dus niet mogelijk. Daarom is het goed om vooraf te bedenken wat je wilt bezoeken & zien. Koop je tickets voor een bezoek aan het Louvre vooraf online. Door je kaartjes vooraf te bestellen, kan je de wachtrij vermijden en veel vlugger genieten van een bezoek aan dit prachtige museum in Parijs. Lees ook onze veelgestelde vragen: waar je tickets kan kopen, de prijs van een ticket, openingstijden, adres van de piramide en wanneer het museum gratis te bezoeken is. In dit artikel de beste tips voor een vlekkeloos bezoek.

• Leuk om te doen: Louvre bezoeken + Rondvaart over de Seine (1u) →

 

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Ontdek onze favoriete hotels in Parijs (via Booking.com)
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Louvre museum in Parijs bezoeken: tickets en rondleidingen, prijs, openingsuren & tips
  Add a header to begin generating the table of contents
  Louvre museum in Parijs bezoeken
  Louvre museum in Parijs bezoeken
  Koop je tickets voor het Louvre online
  Koop je tickets voor het Louvre online

  1. Tickets & prijzen voor een bezoek aan het Louvre in Parijs

  Wat kost een ticket voor een bezoek aan het Louvre in Parijs? De prijs voor een ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd kost rond de 17€ per persoon (22€ vanaf 15 januari 2024). Je tickets kopen om het Louvre te bezoeken kan aan de kassa en kaartjes zijn uiteraard ook online te bestellen. Het museum is immens populair. Je kunt je dus voorstellen dat de wachtrijen soms erg lang zijn. Een manier om deze wachtrijen te vermijden is om je tickets vooraf online te kopen, waarbij je dan toegangskaartjes voor een bepaald tijdslot kan boeken. Om het half uur wordt een nieuwe groep bezoekers toegelaten aan het museum.

  Goed om weten: het Louvre museum is gratis te bezoeken voor iedereen onder de 18 jaar, jongeren tem 25 jaar uit de Europese Unie en invaliden. Wist je dat heel wat musea in Parijs, waaronder de piramide van het Louvre, elke eerste zondag van de maand (oktober tem maart) gratis te bezoeken zijn? Je moet dan uiteraard wel rekening houden met grote drukte. Een ticket kopen voor het Louvre in Parijs op minder drukke momenten blijkt toch meestal de beste optie te zijn indien je in alle rust van het museum wil genieten.

  Tickets & tours Louvre →

  2. Louvre museum in Parijs: een beetje geschiedenis die je moet weten

  Ben je van plan het Louvre museum in Parijs te bezoeken? Een beetje geschiedenis vooraleer we een bezoekje brengen is zeker een must. De oorsprong dateert uit de jaren 1200. Het was ooit een koninklijke residentie en tijdens de Franse Revolutie werd besloten om er een openbaar museum van te maken. Het museum opende de deuren op 10 augustus 1793 en is nu gekend als ’s werelds grootste kunstmuseum. Met meer dan 35.000 kunstvoorwerpen in acht verschillende afdelingen. Prachtige meesterwerken uit de oudheid tot ongeveer het midden van de 18e eeuw uit verschillende culturen in heel Europa.

  Het is het culturele symbool van Parijs met een aantal wereldberoemde kunstwerken zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci of de Venus van Milo. De kunstwerken beslaan een geschiedenisperiode van maar liefst 5000 jaar. Het Louvre is ook het meest bezochte museum ter wereld en ontvangt jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers.

   

  3. Wat je moet zien in het Louvre: niet te missen kunstwerken

  • De ‘Mona Lisa’, het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci, mag je uiteraard niet missen. Een van de meest bekende kunstwerken ter wereld en die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.
  • Een ander werk die je moet zien is de ‘Venus van Milo’, een beeld van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en de schoonheid. Gemaakt in de 2e eeuw voor Christus en wordt beschouwd als een symbool van de klassieke schoonheid.
  • Verder is er ook de ‘Winged Victory of Samothrace’, een beeld van de godin Nike. Dit beeld dateert uit de 2e eeuw voor Christus en is een prachtig voorbeeld van de Hellenistische kunst.
  • Tot slot ‘Het vlot van de Medusa’, een schilderij van Théodore Géricault uit 1819. Dit schilderij is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van de Franse Romantiek en vertelt het verhaal van een schipbreuk waarbij vele mensen omkwamen.

  4. Praktische tips voor een bezoek aan het museum

  – De donderdag is meestal de beste dag om het museum te bezoeken. Vermijd een bezoek tijdens het weekend.
  – Plan de dag en tijdstip van je bezoek aan het Louvre goed op voorhand. Tijdens de spitsuren (11u tot 16u) kan het erg druk zijn. Kom dus zo vroeg mogelijk in de ochtend of tegen het einde van de dag, dan is het ook wat rustiger in het museum.
  – Maak vooraf een lijstje met wat je allemaal wil zien. Het Louvre heeft verschillende afdelingen met kunstcollecties uit bepaalde periodes of gebieden en er zijn ook een aantal tijdelijke exposities te bewonderen. Kies bepaalde afdelingen of je kan overwegen om enkel de hoogtepunten te bezoeken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo.
  – Aan de kassa is een plattegrond te verkrijgen om je bezoek zo vlog mogelijk te laten verlopen. Maak hier zeker gebruik van.
  – Wist je dat het Louvre museum verschillende ingangen heeft? Naast de hoofdingang zijn er namelijk nog 3 andere ingangen die vaak heel wat minder druk zijn. Kies daarom voor de ingangen Passage Richelieu, Porte des Lions of Carrousel du Louvre.
  – Nog even wat shoppen voor of na je bezoekje aan het Louvre? Dat kan bij het Carrousel du Louvre, een ondergronds winkelcentrum met mooie handtassen, parfums, kleding en leuke hebbedingen.
  – Ben je van plan om meerdere musea te bezoeken in Parijs? De Paris Museum Pass biedt toegang tot 60 musea in en rond Parijs. Je hebt dan gedurende 2, 4 of 6 dagen rechtstreekse en ongelimiteerde toegang.

  Tickets & tours Louvre →

  De glazen piramide van het Louvre in Parijs
  De glazen piramide van het Louvre in Parijs

  5. Openingstijden van het Louvre in Parijs

  Het Louvre is elke dag open van 9u tot 18u. Op vrijdag is het museum langer open. Gesloten op dinsdag. Goed om weten: het museum is jaarlijks gesloten op 1 januari, 1 mei, 8 mei en 25 december.

  De openingsuren van het Louvre:
  Maandag: 9u – 18u | Dinsdag: gesloten | Woensdag: 9u – 18u | Donderdag: 9u – 18u | Vrijdag: 9u – 21.45u | Zaterdag: 9u – 18u | Zondag: 9u – 18u

  Het Louvre bezoeken in Parijs is een must-do tijdens je stedentrip. Tickets kopen voor een bezoek aan de piramide van het Louvre doe je best vooraf om wachttijden te vermijden. Geniet met deze tips van een bezoek aan het Louvre museum in Parijs. Ontdek hier de andere hoogtepunten in Parijs die je absoluut niet mag missen.

  Veelgestelde vragen over het Louvre museum in Parijs & tickets

  Tickets kopen om het Louvre in Parijs te bezoeken kan ter plaatse aan de kassa. Entree kaartjes zijn ook vooraf online te bestellen en zo kan je ook de wachtrijen vermijden.

  Tickets Louvre + rondleidingen →

  De prijs voor een ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd kan vanaf 17€ per persoon. Je kan ook kiezen voor begeleide tours met een gids.

  De openingstijden van het Louvre: elke dag van 9u tot 18u. Op vrijdag is het museum langer open. Gesloten op dinsdag. Goed om weten: het Louvre museum is jaarlijks gesloten op 1 januari, 1 mei, 8 mei en 25 december.

  Het Louvre Museum is gevestigd in de Rue de Rivoli, 75001 Parijs.

  Het museum is gratis te bezoeken voor iedereen onder de 18 jaar, voor jongvolwassenen tot 26 jaar uit de Europese Unie en ook voor invaliden.

  De toegang tot het Louvre is gratis elke eerste zondag van de maand en dit van van oktober tem maart.

  Deel dit artikel