Olympische Spelen 2024 Parijs: programma, tickets & hotels

De Olympische Spelen in Parijs 2024. Het is nog even wachten maar de Olympische Zomerspelen in Parijs komen er echt aan. Ruim twee weken lang strijden de beste atleten ter wereld in de zomer van 2024 tegen elkaar op iconische locaties in de lichtstad. De Olympische Spelen worden het grootste evenement dat ooit in Frankrijk is georganiseerd. Parijs was in 1900 en 1924 al eerder het decor voor de Olympische Spelen. De organisatie zet tijdens deze editie vooral in op innovatie, participatie en duurzaamheid.

Meer dan ooit zijn de Olympische Spelen het perfecte moment voor het bezoeken van de top 10 bezienswaardigheden in Parijs en het bijwonen van een aantal leuke sportwedstrijden. Het is ook volop zomer in Parijs. Ideaal om te genieten van mooi weer.  We vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over de Olympische Spelen in Parijs: wanneer vinden de spelen plaats, op welke locaties & data, programma, schema en wat is er nieuw tijdens deze spelen? En hoe kan je tickets kopen en wat zijn de prijzen voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs? Klaar in de startblokken?

TIP: boek je hotel voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs voldoende op voorhand want de vraag naar hotels tijdens deze periode zal uiteraard erg groot zijn. Ook het parkeren tijdens de Olympische Spelen in Parijs zal helemaal niet gemakkelijk zijn.

• Leuk om te doen: Hop-on hop-off Open Bus Tour + Rondvaart over de Seine (1u) →

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Ontdek onze favoriete hotels in Parijs (via Booking.com)
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs: programma, sporten, data, tickets & prijzen
  Add a header to begin generating the table of contents
  Olympische Spelen in Parijs 2024
  De Olympische Spelen 2024 in Parijs
  Zomerspelen Parijs 2024
  Alle info, programma & tickets OS 2024

  1. Tickets & prijzen voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs

  Tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs in 2024 zijn alleen te koop via de officiële website. Er zullen meer dan 10 miljoen tickets beschikbaar zijn. De prijzen voor alle Olympische sporten beginnen bij 24€ en lopen op tot 690€. De prijzen van de kaartjes hangen af van de gekozen sportcategorie en sessie.

  De kaartverkoop voor het grote publiek verloopt in verschillende fases, waarbij de eerste twee verkoopfases via loting gaan:
  – december 2022: start van de registratie voor loting, pakketten voor meerdere evenementen
  – februari 2023: eerste ronde van loting, pakketten voor meerdere wedstrijdsessies
  – mei 2023: tweede ronde van loting, verkoop van losse tickets
  – eind 2023: verkoop van alle nog resterende tickets (zonder loting)

  Tickets kopen voor de Paralympische Spelen is mogelijk vanaf eind 2023.

  Officiële website Paris 2024 + tickets →

  Bekijk officiële ticketprijzen (pdf) →

  2. Wanneer vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs 

  De Olympische Spelen in Parijs vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus 2024. Voor de openingsceremonie op vrijdag 26 juli worden maar liefst 600.000 toeschouwers langs de kades van de Seine verwacht. Een parcours van 6 kilometer tussen Pont d’Austerlitz en Pont d’léna. Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Zomerspelen vindt de openingsceremonie niet plaats in een stadion.

  Goed om weten: de Paralympische Spelen zijn van 28 augustus tot 8 september 2024. De openingsceremonie voor de Paralympische Spelen vindt plaats op Place de Concorde en op de Champs-Elysées op 28 augustus.

   

  3. Ontdek het programma van de Olympische Zomerspelen (OS 2024)

  Het programma voor de Olympische Zomerspelen in Parijs 2024 is ondertussen definitief. Bekijk hieronder het volledige programma om precies te weten te komen wanneer ’s werelds beste atleten zullen deelnemen aan de 100m vrije slag, de 400m horden of de Olympische marathon. Er vinden in totaal  meer dan 300 evenementen plaats. Er zullen 10.500 atleten uit 206 landen aanwezig zijn. Er zijn 19 wedstrijddagen waarbij de laatste evenementen plaatsvinden op 11 augustus.

  Eenvoudig schema Parijs 2024 (jpeg) →

  Volledig programma Parijs 2024 (pdf) →

  4. Openingsceremonie OS 2024 in beeld: prachtige parade op de Seine

  5. Waar vinden de Olympische Spelen in 2024 plaats: locaties + kaart

  De Olympische Spelen 2024 vinden niet alleen plaats in Parijs maar op locaties in heel Frankrijk, zelfs in Tahiti (surfen). Voor deze historische gebeurtenis denkt Parijs groots. De meest iconische en mooiste bezienswaardigheden van Parijs worden omgevormd tot spectaculaire wedstrijdlocaties in het hart van de stad. Denk maar aan volleybal tegenover de Eiffeltoren (Champ-de-Mars), schermen en taekwondo onder het glazen dak van het Grand Palais of boogschieten op de esplanade bij Invalides. Een onvergetelijke ervaring voor zowel de toeschouwers als de atleten.

  Voor de atleten zal ook een Olympisch dorp gebouwd worden, 7 km ten noorden van het centrum van Parijs (in de deelgemeenten Saint-Denis, Ile Saint-Denis en Saint-Ouen). Hier zullen de sporters zich in een groene omgeving kunnen voorbereiden op de wedstrijden, trainen en relaxen.

  Waar zijn de Olympische Spelen 2024 in Parijs
  © Paris 2024 - Klik op het plan om te vergroten

  6. 32 sporten tijdens de Olympische Spelen en wat is er nieuw

  Er zijn 28 Olympische sporten: atletiek, badminton, basketbal, boksen, boogschieten, breakdance, gewichtheffen, gymnastiek, golf, handbal, hockey, judo, Kanoën, klimmen, moderne vijfkamp, paardensport, roeien, rugby, schermen, schietsport, skateboarden, surfen, taekwondo, tafeltennis, tennis, triatlon, voetbal, volleybal, wielersport, worstelen, zeilen en zwemsport.

  Er zijn ook vier nieuwe sporten toegevoegd tijdens de Zomerpelen 2024 in Parijs. Dat zijn breakdancing, surfen, klimmen en skateboarden. 

  Olympische Spelen in Parijs 2024 tickets
  Ga jij ook naar de Olympische Spelen 2024?

  Veelgestelde vragen over de Olympische Spelen in Parijs 2024

  De Olympische Spelen 2024 in Parijs vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus 2024. De Paralympische Spelen zijn van 28 augustus tot 8 september 2024.

  Tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs in 2024 zijn alleen te koop via de officiële website. De kaartverkoop voor het grote publiek verloopt in verschillende fases. Er zullen meer dan 10 miljoen tickets beschikbaar zijn. De prijzen voor alle Olympische sporten beginnen bij 24€ en lopen op tot 690€.

  De Olympische Spelen 2024 vinden niet alleen plaats in Parijs maar op locaties in heel Frankrijk, zelfs in Tahiti (surfen). De meest iconische bezienswaardigheden van Parijs worden omgevormd tot spectaculaire wedstrijdlocaties in het hart van de stad.

  Er zijn 28 Olympische sporten tijden de OS 2024: atletiek, badminton, basketbal, boksen, boogschieten, breakdance, gewichtheffen, gymnastiek, golf, handbal, hockey, judo, Kanoën, klimmen, moderne vijfkamp, paardensport, roeien, rugby, schermen, schietsport, skateboarden, surfen, taekwondo, tafeltennis, tennis, triatlon, voetbal, volleybal, wielersport, worstelen, zeilen en zwemsport.

   

  Er zijn ook vier nieuwe sporten toegevoegd tijdens de Zomerpelen 2024 in Parijs: breakdancing, surfen, klimmen en skateboarden.

  Het programma voor de Olympische Spelen in Parijs 2024 is ondertussen definitief. Bekijk en download het volledige programma op deze pagina.

  De Olympische Spelen van 2024 in Parijs zijn een niet te missen event. Er staan ook heel wat culturele activiteiten op het programma. Tijd om tickets te boeken voor de Olympische Spelen en te genieten van een onvergetelijke ervaring. Boek ook je hotel en parking in Parijs zeker vooraf.

  Meer info over het programma, schema, sporten en het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Parijs op de officiële website van Paris 2024: www.paris2024.org/fr/

  Deel dit artikel