6x de leukste terrassen in Parijs voor een apéro

Tijd voor een apéro op de leukste terrassen van Parijs. Als je denkt aan Parijs, denk je waarschijnlijk aan romantische hotels, de Eiffeltoren of lekkere macarons. Maar de stad heeft ook een geweldige traditie van buitenterrassen waar je kunt genieten van een kopje koffie of een goed glas wijn. De lente en zomer komen eraan en dus geen betere manier om van een lekker glas rosé te genieten dan op een typisch Parijs terras. Parijs kent heel wat mooie terrassen waar je ten volle kan genieten van de Parisian vibes.

Parijs heeft een overvloed aan gezellige terrassjes waar je kunt genieten van de zon en de sfeer van de stad. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een levendig café om mensen te kijken, er is altijd wel een terras dat aan jouw wensen voldoet. Plan dus zeker wat tijd in om te genieten van de terrascultuur van Parijs! Van hippe bistro’s in Parijs tot een paar verborgen parels in het groen. Klinkt dat voor jou ook als muziek in de oren? Dit zijn 6 van de mooiste en leukste terrassen in Parijs waar je absoluut wil vertoeven. Santé.

  Add a header to begin generating the table of contents
  Leuke terrassen Parijs
  Mooiste terrassen in Parijs

  #1 Le Nemour: een van de mooiste en leukste terrassen in Parijs (1e)

  Tussen het Louvre en het prachtige Jardin du Palais-Royal ligt een van onze favoriete terrasjes in Parijs. Le Nemours was te zien in o.a. The Tourist en Intouchables. Geniet op het mooie, leuke terras van een espresso, glas wijn of een lokaal bier La Parisienne. Heerlijk op een zwoele zomeravond en er heerst een geweldige Parijse sfeer. Le Nemours zou wel eens jouw nieuw favo terrasje kunnen worden. Wedden?

  2 Place Colette, 75001 Paris | lenemours.paris →

  #2 Café de Flore: authentieke Parijse sfeer van de 20e eeuw (6e)

  Ah, Café de Flore! Zeg niet zomaar een koffie of aperitief drinken op het terras bij Café de Flore. Een van de oudste koffiehuizen waar je de authentieke Parijse sfeer van de 20e eeuw kan herbeleven. Veel beroemdheden en toeristen komen hier om te genieten van een drankje of een lunch op een van de bekendste terrassen van Parijs. Hier is het zien én gezien worden. Meestal moet je hier wel even wachten om een plaats te vinden op het terras maar het wachten meer dan waard. Op de prijzen let je beter even niet. Je bent namelijk op een van de meest inspirerende plekken van Parijs.

  172 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris | cafedeflore.fr →

  #3 Le Jardin du Petit-Palais: oase van rust in hartje Parijs (8e)

  Het café-restaurant Le Jardin du Petit Palais bevindt zich in het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris. Met zicht op de prachtige binnentuin, met vijvers, mozaïeken en zuilengalerijen. Een echte oase van rust in hartje Parijs. Ze bieden een eenvoudig en origineel menu. Ook erg leuk om er te ontbijten. Absoluut een van de leukste terrassen van Parijs. Het mooie terras zelf is vrij toegankelijk maar uiteraard ideaal om te combineren met een bezoek aan het museum. De permanente kunstcollecties zijn gratis toegankelijk.

  Avenue Winston Churchill, 75008 Paris | petitpalais.paris.fr →

  Mooiste en leukste terrassen in Parijs

  #4 Café Marly: apéro op terras in Parijs met uitzicht op het Louvre (1e)

  Wat dacht je van een apéro op terras met uitzicht op het Louvre? Welkom bij Café Marly, ook een van de mooiste en leukste terrassen van Parijs. Of je nu kiest voor het prachtig buitenterras of het Napoleon III-interieur versierd met houten lambrisering en gestoffeerde fauteuils, dit is de magie van het mythische Parijs. Toeristisch en duur? Ja, maar je bent tenslotte in de mooiste stad ter wereld, dus waarom jezelf niet even verwennen?

  93 Rue de Rivoli, 75001 Paris | cafe-marly.com →

  #5 Ralph’s Restaurant: verborgen terras in Parijs (6e)

  Zak even weg met een lekkere cocktail of geniet van een lunch in de geweldige patio van Ralph’s Restaurant. Het meest elegante terras in de leuke wijk Saint-Germain-des-Prés. Een schaduwrijke binnenplaats voor een rustige lunch in een oase van groen. Je kan er terecht voor een aperitief in Amerikaanse stijl met een jazzy decor. Proef er van de heerlijke avocadotoast, pancakes of gerookte zalm. Een trendy hotspot, populair bij stijlvolle Parisiens.

  173 Boulevars Saint-Germain, 75006 Paris | ralphlauren.fr →

  #6 Musée de la Vie Romantique: romantisch Parijs (9e)

  Het Musée de la Vie romantique, gelegen in het hart van SoPi (South Pigalle), is een van de meest romantische plaatsen van Parijs. Maar wat we zo leuk vinden aan deze plek is het schaduwrijke terras, ideaal voor een gastronomische pauze na een bezoekje aan het museum. Je kan er even ontsnappen aan de drukte van de stad. Een adresje die we liever geheim houden.

  16 Rue Chaptal, 75009 Paris | museevieromantique.paris.fr →

  Veel plezier op een van de mooiste en leukste terrassen in Parijs. Geniet nadien van een culinair diner in een van de beroemde brasseries in Parijs of ga eens lekker Italiaans eten in Parijs.

  Deel dit artikel