Moulin Rouge Parijs: tickets, show met diner & tips

De Moulin Rouge in Parijs bezoeken? De Moulin Rouge in Parijs, gelegen aan de voet van Montmartre, is het beroemdste cabaret ter wereld. Een geweldige show gevuld met speciale effecten en prachtige kostuums. Met zijn kenmerkende felrode windmolen is de Moulin Rouge het best beoordeelde cabaret in Parijs. Precies zo oud als de Eiffeltoren in Parijs, zou een bezoek aan de Moulin Rouge absoluut op jouw to-do-lijst moeten staan. Een plek waar de beroemde Franse cancan geboren werd tijdens de Belle Époque. Geniet er van heerlijk eten, champagne & dans.

We raden je aan om een ​​arrangement te boeken in het restaurant van de Moulin Rouge met een 3-gangenmenu en uiteraard… veel champagne. Goed om weten: het immens populaire cabaret is soms weken van tevoren uitverkocht, dus boek je tickets op tijd. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om goed voorbereid de Moulin Rouge in Parijs te bezoeken, waar je tickets of kaarten kan kopen, prijzen van een show met of zonder diner, minimumleeftijd, dresscode, adres, geschiedenis, enz…

TIP: ontdek ook onze favoriete boutique hotels in Montmartre Parijs

• Leuk om te doen: Tickets Moulin Rouge + Rondvaart op de Seine (1u) →

 

Moulin Rouge Parijs bezoeken is een must-do
Moulin Rouge Parijs bezoeken is een must-do
Boek je tickets voor de cabaret show online
Boek je tickets voor de cabaret show online

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

De Moulin Rouge in Parijs bezoeken: tickets & kaartjes, prijzen, cabaret show met champagne of diner
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Tickets & prijzen voor een Moulin Rouge show in Parijs

  Een ticket kopen voor de Moulin Rouge in Parijs kan aan de kassa of uiteraard ook online. Ter plaatse aan de kassa zijn zo goed als nooit geen toegangskaarten meer beschikbaar voor de dag zelf of de eerstvolgende dag. We raden je dus sterk aan om je tickets voor de Moulin Rouge minimaal een maand van tevoren te kopen. De prijzen zijn dan vaak ook iets goedkoper.

  Wat is de prijs voor een ticket voor de Moulin Rouge? Een kaartje voor de show samen met een halve fles champagne kost ongeveer 125 euro per persoon. Voor een show zonder champagne beginnen de prijzen bij ongeveer 100€ per persoon. Wist je dat de drankjes binnen twee keer zoveel kosten als wanneer je ze vooraf aan je toegangsticket toevoegt? We raden dus wel toegangskaartjes met champagne aan. Dat maakt de ervaring ook een stuk specialer! Goedkope tickets kopen voor de Moulin Rouge? De doordeweekse show van 23u zonder diner blijkt meestal de voordeligste optie te zijn.

  Tickets Moulin Rouge (met champagne) →

  Tickets Moulin Rouge (met diner) →

  2. Moulin Rouge in Parijs bezoeken: méér dan een cabaret show

  Een bezoekje aan de Moulin Rouge in Parijs mag je absoluut niet overslaan. Sinds 1889, toen het cabaret voor het eerst zijn deuren opende in Montmartre, blijft het de kijkers verbazen met een fascinerende show van glinsterende veren en oogverblindende lichten, terwijl ze genieten van enkele van de beste artiesten ter wereld. De show is echt voor iedereen, al geldt er wel een minimumleeftijd en dresscode. Kinderen jonger dan 6 jaar worden niet toegelaten en shorts, bermuda’s, teenslippers, sportkleding en sportschoenen zijn niet toegestaan.

  Zoveel meer dan alleen een show, een avond in het beroemde Parijse cabaret is een onvergetelijke ervaring. Al meer dan 125 jaar komen duizenden enthousiaste bezoekers naar de grote spektakelshow van de Moulin Rouge. Er doen 60 artiesten mee, waaronder 40 Doriss Girls. De Moulin Rouge trekt jaarlijks maar liefst 600.000 bezoekers. Een niet te missen show.

   

  3. Show met diner in het restaurant van de Moulin Rouge

  Waarom niet genieten van een show met diner in het restaurant van de Moulin Rouge? Geniet van een diner op basis van de traditionele Franse keuken met keuze uit verschillende menu’s (samengesteld door chef-kok Arnaud Demerville). Dit op een prachtige locatie met 850 zitplaatsen. Boek je toegangskaartjes voor de Moulin Rouge met diner uiteraard ook vooraf. Leuk om weten: de tafels om te dineren in het restaurant staan dichter bij het toneel. De prijs voor een diner in de Moulin Rouge? Prijzen vanaf 205€ per persoon, inclusief champagne.

  Tickets Moulin Rouge (met champagne) →

  Tickets Moulin Rouge (met diner) →

  4. Geschiedenis van de Moulin Rouge in Montmartre

  De Moulin Rouge in Montmartre werd geopend op 6 oktober 1889 door twee zakenpartners, Charles Zidler en Joseph Oller. Het was oorspronkelijk bedoeld als een plek voor amusement en vermaak, waar bezoekers konden genieten van muziek, dans en andere vormen van artistieke optredens. In de beginjaren stond het vooral bekend om zijn cancan-dansen, een levendige en uitdagende dansstijl die populair was in die tijd. De danseressen, bekend als “de Doriss Girls”, verbaasden het publiek met hun energieke en gewaagde optredens. Het werd al snel een ontmoetingsplaats voor artiesten, schrijvers en bohemiens, die geïnspireerd werden door de creatieve sfeer van Montmartre.

  Tijdens de belle époque, een periode van bloeiende kunst en cultuur aan het einde van de 19e eeuw, werd de Moulin Rouge een beroemde plek in Parijs. Beroemde schilders zoals Toulouse-Lautrec vereeuwigden de levendige sfeer van de nachtclub in hun kunstwerken, waardoor het wereldwijde bekendheid kreeg. Tijdens de Eerste Wereldoorlog had de Moulin Rouge het echter moeilijk. Het gebouw werd beschadigd door een brand en het entertainmentleven in Parijs vertraagde. Desondanks werd de nachtclub in de jaren 1920 heropend en herwon ze haar reputatie als een toonaangevende locatie voor muzikale revues en cabaretvoorstellingen. Beroemde artiesten traden op in het cabaret, waaronder Josephine Baker, Edith Piaf en Frank Sinatra, waardoor het een wereldwijd publiek aantrok.

  Spectaculaire show met champagne en diner
  Spectaculaire show met champagne en diner

  5. Tips voor een bezoek aan de Moulin Rouge show

  • De beste tip? Koop je tickets voor de Moulin Rouge zo ver mogelijk op voorhand, aangezien de vraag erg groot is (vooral in het weekend). Tickets zijn vaak ook goedkoper wanneer je ze op voorhand boekt.
  • De zitplaatsen worden toegewezen op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt”.
  • Genieten van het beste uitzicht? Zorg er dan voor dat je er minimaal een half uur van tevoren komt (plaatsen voor VIP-tickets zijn wel vooraf gereserveerd).
  • Er is een bagageservice waar je tassen en camera’s kan achterlaten.
  • Binnen mag je geen foto’s of video’s maken maar er is een officiële fotograaf aanwezig (wel prijzig).
  • Is de show afgelopen? Geniet nog wat na in de levendige buurt Pigalle met heel wat leuke uitgaansmogelijkheden.

  De Moulin Rouge in Parijs was door de jaren het decor voor heel wat films, waaronder de bekende film “Moulin Rouge!” uit 2001 van Baz Luhrmann. Beleef tijdens je volgende citytrip naar Parijs zeker eens een show in dit beroemde cabaret en geniet met deze tips van een magische voorstelling en ervaring!

  Veelgestelde vragen over de Moulin Rouge in Parijs & tickets

  Er zijn verschillende mogelijkheden om kaartjes te kopen voor de Moulin Rouge. Een ticket kopen kan aan de kassa of uiteraard ook online. Koop je tickets voor de Moulin Rouge minimaal een maand van tevoren. Zo ben je zeker van je tickets én een geweldige show!

  Tickets Moulin Rouge (met champagne) →

  Tickets Moulin Rouge (met diner) →

  Een ticket voor een show in de Moulin Rouge, samen met een halve fles champagne, kost ongeveer 115 euro per persoon. Voor een show zonder champagne beginnen de prijzen bij ongeveer 100€ per persoon.

  Dat kan zeker. Geniet van een lekker diner op basis van de traditionele Franse keuken met keuze uit verschillende menu’s (samengesteld door chefkok Arnaud Demerville). Dit op een prachtige locatie met 850 zitplaatsen. Boek je toegangskaartjes met diner uiteraard ook vooraf.

  Tickets Moulin Rouge (met champagne) →

  Tickets Moulin Rouge (met diner) →

  Het programma in de Moulin Rouge heet momenteel "Féerie". Er zijn elke avond twee voorstellingen, namelijk een eerste show om 21u en een tweede om 23u. Deze shows lopen elke dag van de week. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur. Heb je een dinnershow om 19u geboekt? Dan kan je eerst lekker dineren en geniet je van de eerste show om 21u. Leuk om weten: op speciale dagen zoals Nieuwjaar of Valentijn worden speciale evenementen georganiseerd.

  Er is een dresscode in de Moulin Rouge, maar deze is niet zo heel streng. Draag gewoon nette kleding en hou er rekening mee dat vrijetijdskleding, korte broeken, slippers, sportkleding en sportschoenen niet toegelaten zijn.

  Kinderen vanaf 6 jaar zijn toegelaten, altijd onder begeleiding van een volwassene. Het nadeel voor de kinderen zijn de latere showtijden en de ticketprijzen. Ondanks de kostuums van de dansers is de voorstelling eigenlijk meer artistiek dan erotisch.

  Het adres van de Moulin Rouge in Parijs: 82 Boulevard de Clichy, 75018 Paris. Het gebouw ligt in de rosse buurt van de wijk Pigalle, in het 18e arrondissement.

  De Moulin Rouge show is een cabarettheater in Parijs. Een fascinerende (avond)show van glinsterende veren en oogverblindende lichten. Het is ook mogelijk om te dineren in het restaurantgedeelte.

  Deel dit artikel