8x Beste boekenwinkels in Parijs om niet te missen

Op zoek naar de mooiste en oudste boekenwinkels in Parijs? Of je nu fan bent van boeken of niet, het zijn geweldige plekken om te bezoeken in Parijs. Veel van de grootste romanschrijvers, toneelschrijvers, dichters en filosofen hebben in Parijs gewoond. Er is dus geen betere plaats om meer te weten te komen over de historische maar ook de huidige actualiteit in deze geweldige stad. Er zijn talloze (Engelse) boekenwinkels in Parijs, elk met hun eigen kenmerken die het fascinerend maken. Ook in de overdekte passages in Parijs zijn heel wat leuke boekenwinkels te vinden.

Heerlijk snuisteren tussen klassieke boeken, gedichten of een uitgebreid aanbod van boeken over mode, fashion & design. Maar je kan ook gewoon genieten van de gezellige Parijse sfeer die leeft in de oudste boekenwinkels van Parijs. Ga in elk geval zeker even langs bij de bekende boekenwinkel Shakespeare and Company. Net zoals wij dol op boeken? Wij gingen voor jou op zoek naar de 8 beste boekenwinkels in Parijs. 

• Leuk om te doen: Tickets Louvre + Rondvaart op de Seine (1u) →

Boekenwinkel Shakespeare and Company
Boekenwinkel Shakespeare and Company
Leuke Engelse boekenwinkels in Parijs
Leuke Engelse boekenwinkels in Parijs

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

De leukste en mooiste boekenwinkels in Parijs zoals Shakespeare and Company
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Shakespeare and Company: beroemde Engelse boekenwinkel in Parijs (5e)

  Shakespeare & Co is zonder twijfel de meest beroemde Engelse boekenwinkel in Parijs. Meer dan 100 jaar oud en vroeger de ontmoetingsplaats van enkele grote namen zoals Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald. Een boekhandel vol geschiedenis en charme. Geniet nadien van je nieuwe lectuur en een heerlijke espresso op het leuke terras van het Shakespeare & Company Café, net naast de deur.

  37 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris | Shakespeareandcompany.com →

  2. Librairie Jousseaume: boekenwinkel in Galerie Vivienne (2e)

  Deze oude boekenwinkel in Parijs bestaat sinds 1826 en is gelegen in een van de mooiste overdekte passages van Parijs, Galerie Vivienne. Gespecialiseerd in zeldzame en tweedehands boeken met onderwerpen zoals geschiedenis, reizen, literatuur, poëzie, theater en muziek. Tijdens de kerstperiode is de winkel, net zoals de Galerie Vivienne, prachtig versierd en zeker een bezoekje waard.

  45-46-47 Galerie Vivienne, 75002 Paris | Librairie-jousseaume.com →

  3. Librairie Galignani: Engelse en Franse boeken (1e)

  Ook Librarie Galignani is een van de beste boekenwinkels van Parijs, prachtig gelegen tegenover Jardin des Tuileries. Met een uitstekende selectie van zowel Engelse als Franse literatuur en geschiedenis. Je vindt er ook een reeks boeken over mode, design, reizen en interieurontwerp. 

  224 Rue de Rivoli, 75001 Paris | Galignani.fr →

   

  4. San Francisco Book Company: een must voor bibliofielen (6e)

  Verscholen in een wat smalle zijstraat (erg leuk straatje trouwens), is de boekenwinkel San Francisco Book Company een must voor diegenen die op zoek zijn naar tweedehands Engelstalige boeken. De boekhandel werd opgericht in 1997 en is gespecialiseerd in een erg breed gamma aan boeken zoals koken, biologie, kinderliteratuur, theater, bioscoop, enz… Hier komen we graag terug.

  17 Rue Monsieur le Prince, 75006 Paris | Sfparis.com →

  5. OFR Bookshop: fotografie, kunst en fashion (3e)

  De boekenwinkel Ofr. in de wijk Le Marais is een paradijs voor liefhebbers van fotografie, kunst en fashion. Aan de achterkant van de boekenwinkel is een kleine galerij van 60 m² waar vaak evenementen en tentoonstellingen gehouden worden. Wij brengen steevast een bezoekje wanneer we in de buurt zijn. Niet te missen!

  20 Rue Dupetit-Thouars, 75003 Paris | Instagram.com/ofrparis/ →

  Ontdek de beste boekwinkels in Parijs
  Ontdek de beste boekwinkels in Parijs
  Heerlijk snuisteren tussen boeken
  Heerlijk snuisteren tussen boeken

  6. Librairie Delamain: oudste boekenwinkel van Parijs (2e)

  Librairie Delamain werd opgericht in 1708 en is de oudste boekenwinkel van Parijs. Gelegen in het hart van Parijs biedt deze boekenwinkel een selectie van bestsellers, oude boeken en nog veel meer. Ideaal als tussenstop op weg van het Louvre of naar de Comédie Française. Afsluiten met een drankje op een van de leukste terrassen van Parijs kan bij Le Nemours, aan de overkant van de straat.

  155 Rue Saint-Honoré, 75001 Paris | Librairie-delamain.com →

  7. The Abbey Bookshop: gezellige Engelse boekenwinkel (5e)

  The Abbey Bookshop , gelegen in de historische wijk Quartier Latin, is een gezellige boekenwinkel verscholen in een 18e-eeuws gebouw. De eigenaar is trots op zijn uitgebreide Engelstalige collectie, met maar liefst meer dan 35.000 Engelse titels. Ga er op zoek naar een zeldzaam boek of maak gewoon een praatje met de vriendelijke eigenaar, die klaarstaat om je eventuele vragen te beantwoorden of je een leuke anekdote over de buurt te vertellen.

  29 Rue de la Parcheminerie, 75005 Paris | Abbeybookshop.org →

  8. Halle Saint-Pierre: aan de voet van Montmartre (18e)

  Deze mooie boekenwinkel in Parijs is gelegen aan de voet van Montmartre. Ooit een markthal en nu een museum, galerij, boekenwinkel, auditorium en café. In de winkel een ruime keuze aan boeken over kunst, fotografie, design, de geschiedenis en cultuur van Parijs en kinderboeken. Interessant zijn ook de tijdelijke tentoonstellingen en talrijke artistieke en culturele activiteiten in het kunstencentrum. Leuk om deze boekhandel te combineren met een bezoekje aan de Sacré-Coeur.

  2 Rue Ronsard, 75018 Paris | Hallesaintpierre.org →

  Tijd om enkele van de beste boekenwinkels van Parijs te ontdekken. Je hoeft geen boekenwurm te zijn om verliefd te worden op de vele prachtige boekenwinkels. Je bent niet echt in de lichtstad geweest zonder de leukste boekenwinkels in Parijs te hebben bezocht. Veel (lees)plezier!

  Deel dit artikel