Fondation Louis Vuitton in Parijs: tickets, museum & tips

Museum Fondation Louis Vuitton in Parijs bezoeken? Het Fondation Louis Vuitton-gebouw is een meesterwerk dat kunst en architectuur naadloos integreert. FLV, zoals de Parijzenaars het noemen, fungeert zowel als kunstmuseum, tentoonstellingsruimte en locatie voor optredens. Dit museum in Parijs werd gebouwd door Bernard Arnault (voorzitter van LVMH) en wordt volledig uit particuliere middelen gefinancierd. De Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry ontwierp het museum, dat in 2014 voor het publiek werd geopend. Gehry staat bekend om zijn iconische ontwerpen, zoals het Guggenheim Museum in Bilbao of het Dancing House in Praag.

Het prachtige gebouw baadt in het licht en heeft de vorm van golvende zeilen over het water of misschien wel van een scheepsromp. “Ik droom ervan een prachtig schip voor Parijs te ontwerpen dat de diepgaande culturele roeping van Frankrijk symboliseert”, zei Frank Gehry. En toen bouwde hij het. In het museum een geweldige verzameling van moderne en hedendaagse kunst. Elk jaar zijn er twee tijdelijke tentoonstellingen te zien.

In dit blogartikel vertellen we je de belangrijkste dingen en leuke weetjes om optimaal van je bezoek aan Fondation Louis Vuitton in Parijs te genieten. Maar ook waar je tickets kan kopen voor het opmerkelijke gebouw en hoeveel een ticket je zal kosten. Je koopt je kaartjes beter online op voorhand om zo de wachtrijen te vermijden. Met onze tips breng je zorgeloos een bezoek aan één van de 10 beste musea in Parijs. Lees zeker ook onze veelgestelde vragen over Fondation Louis Vuitton met adres, openingsuren, shuttle bus, enz…

TIP: breng nadien een bezoek aan het restaurant van het museum “Le Frank” of maak een wandeling in het mooie Bois de Boulogne.

• Leuk om te doen: Fondation Louis Vuitton Parijs + Bourse de Commerce Pinault →

 

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Ontdek onze favoriete hotels in Parijs (via Booking.com)
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Fondation Louis Vuitton museum bezoeken: tickets met shuttle bus, tentoonstellingen & tips
  Add a header to begin generating the table of contents
  Fondation Louis Vuitton gebouw in Parijs
  Fondation Louis Vuitton gebouw in Parijs
  Museum met heel wat leuke tenstoonstellingen
  Museum met heel wat leuke tenstoonstellingen

  1. Fondation Louis Vuitton in Parijs: uniek gebouw met leuke tentoonstellingen

  Parijs staat algemeen bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en iconische bezienswaardigheden. Tussen de vele bezienswaardigheden in de stad valt Fondation Louis Vuitton vooral op als symbool voor hedendaagse kunst en avant-gardistische architectuur. Gelegen in het noordelijke deel van Bois de Boulogne, is dit cultureel gebouw een must-visit voor zowel kunst- als architectuurliefhebbers.

  Het ontwerp is geïnspireerd op een boot met zeilachtige panelen, ondersteund door houten balken en ijzer. Hierdoor ontstaat een gevoel van beweging dat in de tijd is vastgelegd. Maak een wandeling buiten het museum en bewonder de ingewikkelde structuur vanuit verschillende hoeken.

  Fondation Louis Vuitton is een museum dat vele leuke tentoonstellingen biedt, geschikt voor een breed publiek. Of je nu geïnteresseerd bent in modernistische kunst of meeslepende digitale installaties, er is zeker wel iets dat je zintuigen zal boeien. Elke tentoonstelling is geweldig en zeker een bezoek waard voor elke moderne en hedendaagse kunstfanaat.

  Vanaf het dakterras kan je genieten van het uitzicht op het aangrenzende Jardin d’Acclimatation, de Eiffeltoren en La Défense.

  Tickets Fondation Louis Vuitton →

   

  2. Waar kan je tickets kopen voor Fondation Louis Vuitton museum + shuttle bus

  Tickets kopen voor het Fondation Louis Vuitton kan eenvoudig via onderstaande link. De prijs voor een ticket is 22€. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis en er zijn ook speciale tickets voor families (46€). Deze tickets geven je premium toegang (met shuttlebus vanuit het centrum). Het museum ligt namelijk niet echt in het centrum van Parijs. De shuttlebus van Fondation Louis Vuitton vertrekt elke 20 minuten vanaf 44, Avenue de Friedland, 75008 Paris (Place Charles de Gaulle bij het metrostation “Charles-de-Gaulle Etoile”). Laat gewoon je smartphoneticket zien als je de bus instapt.

  Het is een erg populair museum in Parijs. Koop je tickets dus zeker vooraf online om zo snel mogelijk van het gebouw, het uitzicht en de tentoonstelling te genieten.

  Tickets Fondation Louis Vuitton →

  Fondation Louis Vuitton bezoeken is een must-do
  Fondation Louis Vuitton bezoeken is een must-do
  Tickets & tips voor een bezoek aan het museum
  Tickets & tips voor een bezoek aan het museum

  3. Praktische tips voor een bezoek aan het museum

  – Hou er rekening mee dat Fondation Louis Vuitton gewoonlijk twee grote tijdelijke tentoonstellingen per jaar organiseert en er doorlopend bijna geen werken uit de permanente collectie worden getoond. Meestal is er ook een lege ruimte tussen het einde van de ene tentoonstelling en het begin van de volgende, omdat er tijd nodig is om de kunst te monteren. Tijdens deze periode kun je rondlopen in het gebouw en de architectuur bewonderen, maar is er geen kunst te zien.
  – Vooral tijdens populaire tentoonstellingen kan erg druk worden. In het weekend neemt de drukte toe. Plan je bezoek indien mogelijk op weekdagen en dit bij voorkeur in de ochtend of s’avonds, wanneer het ook iets minder druk is.
  – De shuttle vanaf Avenue de Friedland is handig, maar soms zijn er alleen maar staanplaatsen en is de bus nogal druk. Je kan uiteraard ook de metro nemen. Het dichtstbijzijnde station “Les Sablons” ligt op ongeveer 10 minuten lopen langs een goed gemarkeerde weg naar de ingang van het museum.

  Een bezoek aan Fondation Louis Vuitton is zeker de moeite waard tijdens een stedentrip naar Parijs. Of je nu een ervaren kunstliefhebber bent of een fan van architectuur, het indrukwekkende gebouw nodigt je uit om jezelf onder te dompelen in het kruispunt van kunst en architectuur. Maak nadien nog een ontspannende wandeling in het Bois de Boulogne en ga iets eten in het gezellige “Le Chalet des Îles”.

  Veelgestelde vragen over Fondation Louis Vuitton in Parijs & tickets

  Koop je tickets voor een bezoek aan Fondation Louis Vuitton op voorhand online via onderstaande link. Je kan er ook voor kiezen om tickets bij het museum zelf te kopen. Dit is echter niet altijd de meest handige optie, vooral tijdens vakanties, wanneer er lange wachtrijen kunnen zijn.
  Tickets Fondation Louis Vuitton →

  De prijs voor een kaartje met toegang tot Fondation Louis Vuitton is 22€. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis en er zijn ook speciale familietickets (46€). Tickets kopen doe je best op voorhand om zo de wachtrijen over te slaan.
  Tickets Fondation Louis Vuitton →

  Het adres van Fondation Louis Vuitton is 8 Avenue du Mahatma Gandhi, 75116 Paris

  Dit zijn de openingsuren van het Fondation Louis Vuitton museum:
  - Maandag van 11u - 20u
  - Dinsdag gesloten
  - Woensdag van 11u - 20u
  - Donderdag van 11u - 20u
  - Vrijdag van 11u - 21u
  - Zaterdag van 10u - 20u
  - Zondag van 10u - 20u

  De shuttlebus van Fondation Louis Vuitton vertrekt elke 20 minuten vanaf 44, Avenue de Friedland, 75008 Paris (Place Charles de Gaulle bij het metrostation “Charles-de-Gaulle Etoile”). Laat gewoon je smartphoneticket zien als je de bus instapt.

  Deel dit artikel