5x Beste bioscopen in Parijs om helemaal weg te zakken

Op zoek naar de leukste cinema’s in Parijs? Naar de bioscoop gaan in Parijs is altijd een beleving. Nu het ’s avonds vroeg donker is, niets zo gezellig als een goede film meepikken in de cinema om nadien heerlijk te overnachten in een van de beste hotels in Parijs. Met zijn 88 bioscopen en 420 schermen is Parijs een paradijs voor de filmfanaat. Parijzenaars zijn ook echte bioscoopliefhebbers. Een doos popcorn, flesje cola en fijn gezelschap, meer heb je niet nodig om er een leuke filmavond van te maken. Er zijn in Parijs veel verschillende bioscopen, die allemaal een eigen sfeer en stijl hebben.

Van de grote, commerciële cinema’s tot de kleinere, meer onafhankelijke theaters, er is voor elk wat wils. Veel zojuist uitgebrachte Engelse en Amerikaanse films in Parijs zijn in het Engels met Franse ondertitels. Kijk uit naar het filmprogramma ‘V.O.’ wat originele taal betekent (versie originale). De commerciële bioscopen laten we even links liggen, want tussen de alternatieve bioscopen in Parijs zitten juweeltjes die je terug in de tijd brengen. Hier zijn een aantal bioscopen in Parijs die je bezocht moet hebben.

• Leuk om te doen: Tickets Rondvaart op de Seine met Bateaux Mouches (1u) →

Dit zijn de beste bioscopen in Parijs
Dit zijn de beste bioscopen in Parijs
Een gezellig avondje uit naar de cinema
Een gezellig avondje uit naar de cinema

Plan je volgende citytrip naar Parijs!

• Onze favoriete hotels in Parijs om heerlijk te overnachten
• Boek je tickets, tours & attracties op Tiqets
• Bol.com voor leuke reiskoffers & reisgidsen over Parijs
• Met de trein naar Parijs: reis met Eurostar (Ex Thalys)
• Goedkoop met de FlixBus of je auto parkeren via Parclick

Naar de cinema in Parijs: dit zijn de leukste (Engelse) bioscopen
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Studio 28: misschien wel de mooiste bioscoop in Parijs (18e)

  In het hart van Montmartre vinden we een van de mooiste cinema’s van Parijs: Studio 28. De cinema van Amélie Poulain! Het is hier dat Amélie op vrijdagavond graag naar de bioscoop gaat. Deze cinema biedt het publiek de beste speelfilms (ook een Engelstalig aanbod) van elk tijdperk met een leuke bar en kleine tuin. Als we maar één bioscoop in Parijs zouden moeten onthouden, zou het wel eens Studio 28 kunnen zijn. “De bioscoop van meesterwerken. Het meesterwerk van de bioscopen’, zei Jean Cocteau, de peetvader en regisseur Abel Gance.

  10 Rue Tholozé, 75018 Paris | Cinema-studio28.fr →

  2. Le Champo: een juweeltje in de wijk Quartier Latin (5e)

  Cinema Le Champo in Parijs is gelegen in de wijk Quartier Latin en een juweeltje. In de twee zalen, onder een sterrenplafond of onder blauwe projectoren, kan je genieten van de grootste klassiekers van de Franse en buitenlandse cinema. Met een gevarieerd filmaanbod dat zowel jong als oud kan bekoren en dat tegen zeer democratische prijzen. In 1999 wilde de eigenaar van cinema Le Champo het gebouw verkopen door renovatieprojecten. Maar door de steun van vele filmfans en filmprofessionals werd het gebouw gelukkig gered.

  51 Rue des Écoles, 75005 Paris | Cinema-lechampo.com →

   

  3. Le Louxor: iconische en bekende bioscoop in Parijs (10e)

  Onmogelijk om de gevel van cinema Le Louxor in Parijs te missen. Deze bekende bioscoop werd gebouwd in 1921 met een kenmerkende Egyptische architectuur. Het is geklasseerd als historisch monument en sloot de deuren in 1988. Nadat het met sloop was bedreigd, werd het op 17 april 2013 gerenoveerd en heropend voor het publiek. Mooi weer in Parijs? Er is een leuk balkon waar je met een mooi uitzicht kan genieten van een fris drankje.

  170 Boulevard de Magenta, 75010 Paris | Cinemalouxor.fr →

  4. Le Grand Rex: de tempel van de (Engelse) cinema (2e)

  De grootste bioscoop van Parijs en zelfs Europa. Le Grand Rex is in art deco stijl gebouwd en valt sinds 1981 onder monumentenzorg. Het atypische decor maakt zijn charme, met oude zuilengalerijen, Venetiaanse paleizen en balkons vol geraniums. De grote zaal, beroemd om zijn premières, heeft ondertussen de grootste filmsterren mogen ontvangen, van Tarantino tot Di Caprio. Allemaal hebben ze een voet gezet in de tempel van de cinema. Le Grand Rex is een van de meest herkenbare bioscopen in Parijs en er worden regelmatig Engelstalige films vertoond.

  1 Boulevard Poissonnière, 75002 Paris | Legrandrex.com →

  De leukste cinema's in hartje Parijs
  De leukste cinema's in hartje Parijs

  5. Cinéma du Panthéon: een cinema met Parijse charme (5e)

  Cinéma du Panthéon bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de buurt van het Panthéon. Doe alsof je thuis bent in deze cinema met zijn leren banken, houten vloeren en vintage lampen. Let ook zeker even op de zetels, die allemaal voorzien zijn van een plaatje met de naam van een regisseur. Een mooi eerbetoon. Le Salon, ingericht door Catherine Deneuve en Christian Sapet, en het verwarmde terras zijn ideaal om iets te eten voor of na de voorstelling.

  3 Rue Victor Cousin, 75005 Paris | Whynotproductions.fr/pantheon →

  Wist je dat in 1895 de allereerste openbare filmvertoning in Parijs plaatsvond? Wat meteen een sterke Franse liefde voor cinema opwekt. Naar de bioscoop gaan in de lichtstad, een leuke activiteit om te doen waar je misschien niet direct aan denkt wanneer je in Parijs bent? Ideaal voor een avondje uit tijdens de herfst(vakantie) in Parijs. Sommige bioscopen hebben ook een Engelstalig aanbod. Veel filmplezier in de cinema!

  Deel dit artikel